*kaupallinen yhteistyö Veke.fi

Viimeisten viikkojen aikana on tullut hurjan paljon kysymyksiä meidän pihasta ja erityisesti pihakalusteista, joten nyt on oiva hetki näin kesäkauden alun kunniaksi tehdä kattava postaus aiheesta. Tämä on tosiaan meille jo neljäs (!!) kesä tässä ja pikku hiljaa on piha tai lähinnä tämä suuri 120 neliöinen terassialue tässä muotoutunut valmiiksi.

Ensimmäisenä vuonnahan meillä ei ollut koko terassia, vaan se rakennettiin toisena kesänä. Silloin tähän hankittiin myös ensimmäiset kalusteet, mutta oikeastaan vasta viime kesänä aloin kunnolla sisustamaan meidän ulko-olohuonetta. Teetimme valtavan suuren ruokapöydän ja asensimme mm. markiisin. Kalusteiden osalta halusin jakaa pihan kolmeen osaan; ruokailu-, oleskelu- ja löhöilyalueisiin. Toki järjestystä saisi muutella mielivaltaisesti milloin vain, mutta koin, että tällainen kolmen alueen ryhmitys olisi hyvä isolle terassille. Aika nopeasti huomasimme, että monet puutarhakalusteet, joita olimme katselleet olivat auttamatta liian pieniä meidän terassille. Tällaisen “tanssilavan” päälle ei jotenkin istuneet pienet ja “kiikkerät” kalusteet, vaan vaadittiin jotain jykevämpää ja massiivisempaa.

 

Veke.fi sivuston laajasta tarjonnasta löysin lopulta ne kaikista parhaimmat vaihtoehdot meille. Hillerstorp Himmelsnäs aurinkovuoteisiin iskin ensimmäisenä silmäni. Ne olivat täydelliset meidän “löhöilyalueelle”; tarpeeksi jykevät ja tarpeeksi suuret. Niissä on kaunis moderni muotoilu ja meidän rakastama tiikki materiaalina. Halusimme ehdottomasti materiaaliksi puun, joka harmaantuisi kauniisti ajan myötä. Nyt vuoden käytön jälkeen puu on jo selkeästi harmaantunut, joten älkää ihmetelkö värieroa sivustolla ja täällä blogissa. Minusta tiikkiset kalusteet vain paranevat ajan myötä ja nimenomaan tämä harmaantuminen tekee niistä todella upeita.

Ja kun kerran tiikin makuun pihalla pääsimme, niin samalla teemalla jatkettiin myös “oleskelualueen” kohdalla. House Nordic Derby teak-tuolit olivat kuin tehty meidän pehmustettujen tuolien kaveriksi. Ne toivat sopivasti lämpöä ja rouheutta. Näiden tuolien paras puoli on siinä, että ne sopivat myös sisäkäyttöön, kuten kuvasta näkyy. Tuoleissa on ihan super hyvä istua, vaikka eivät pehmustettuja olekaan. Veikkaan, että tuo sopivan kalteva ja rento istuma-asento takaa sen. Nämä ovat säilyneet vuoden päivät huomattavasti ruskeampina kuin aurinkovuoteet, vaikka tiikkiä tosiaan molemmat ovat. Veikkaan, että näissä on jokin erilainen käsittely päällä ja jää nähtäväksi haalistuuko väri tästä vielä. Mutta eipä tuo haittaa vaikka ei haalistuisi, sävy on tällaisenakin todella kaunis!

Talven yli nämä tuolit tosiaan olivat meillä sisällä ja pakkasimme muutenkin koko terassikaluston tuota jättipöytää lukuunottamatta talvisäilöön. Muutama viikko sitten toimme kalusteet taas terassille. Tänä vuonna ei ole enää suuria hankintoja tehtävänä, vaan kokonaisuus alkaa olla hyvin kasassa. Pienillä asioilla saa kuitenkin vielä viimeisteltyä ilmettä. Kuten vaikka näillä Ecopots Sofia -ruukuilla, jotka tilasin tänä keväänä Veke.fi sivustolta kahdessa eri koossa. Isomman Sofia-ruukun halusin ruokapöydän päälle ja istutin siihen yrttejä. Siitä voi kätevästi napsia lisää makua annokseen, vaikka kesken ruokailun. Pienempi Sofia-ruukku puolestaan päätyi oleskelualueen marmoripöydälle. Tästä pöydästä muuten kysellään tosi usein ja kerrottakoon vielä nyt yhteisesti, että tämä on kirppislöytö parilla kympillä! Painaa kuin synti, mutta sehän sopii paremmin kuin hyvin meidän tuuliselle merenrantatontille.

Ecopotsin ruukkujen lisäksi löysin Veken puutarhakalusteosastolta vielä yhden oleellisen jutun meidän kesäolohuoneeseen, nimittäin uuden grillin! Ostimme edellisen grillin meidän Helsingin kotiin ja se tuli sitten viime vuonna tiensä päähän. Täksi kesäksi meillä on nyt upouusi Mustang Monterey kaasugrilli alla, joten ennustan lukuisia ihania kesäpäiviä- ja iltoja tässä pihalla hyvän ruoan parissa.

Nyt toivottelen teille oikein ihanaa kesää näiden kuvien myötä! Meillä alkoi eilen koululaisen kesäloma ja itsekin pääsen tuossa piakkoin lomatunnelmiin ja täysillä nauttimaan meidän pihasta!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Screen-kaihtimet oikotie onneen
Meidän piha