Melkein puolet elämästäni

Kuka olisi uskonut, että rento keskustelunavaus vuonna 2004 sen ajan trendikkäimmässä keskustelufoorumissa Messengerissä johtaisi koko elämäni mullistaneeseen suhteeseen. En oikein edes muista aikaa ennen kuin tapasimme. Ihan kuin näin olisi ollut aina.

Tänään tulee 14 vuotta (!) täyteen yhdessäoloa mieheni kanssa. Se on melkein puolet elämästäni ja tuntuu jollain tapaa käsittämättömältä. Siinä ajassa on tapahtunut paljon, mutta toisaalta mikään ei ole muuttunut. Olemme edelleen ne kaksi, hieman hullun rohkeaa haaveilijaa, joilla on liian suuria unelmia. Meistä ei varmasti kukaan ole koskaan käyttänyt sanaa maanläheinen, vaikka sitä koemme toisillemme olevamme. Meidän ei ole milloinkaan tarvinnut esittää toisillemme mitää tai olla yhtään sen enempää kuin oikeasti olemme.

Molemmissa meissä on omat vikamme. Ulkopuolisten mielestä ne ovat ehkä enemmän rasittavia kuin meistä itsestämme. Olemme oppineet elämään toistemme heikkojen puolien kanssa, myötäilemään niitä ja antamaan niille tarvitsemaansa tilaa. Niitä huonoja puolia on kuitenkin loppupeleissä huomattavasti vähemmän kuin niitä hyviä. Hyviä, joihin palavasti rakastuimme ja jotka yhä edelleen pitävät meidät tiukasti yhdessä.

Vuosi 2018 on samanaikaisesti ollut elämämme haastavin ja koettelevin, mutta myös hienoin. Toivon sen saavan arvoisensa upean päätöksen, vaikka se on henkisesti ja fyysisesti rankka ollutkin. Toivon, että pääsemme muuttamaan meidän unelmien taloon ja saamme toivottaa uuden perheenjäsenen tervetulleeksi. Vaikka meitä on jälleen koeteltu ja vuosi on ollut yhtä vuoristorataa, ei meidän suhde ole horjunut. Hurjasta vauhdista huolimatta se vain on ja pysyy tiukasti mukana. Jyrkänteen reunalla se tuntuu kietoutuvan entistä tiukemmaksi paketiksi, ettei saisi pudotuksessa säröäkään. Siksi uskon vahvasti siihen, että voin vielä jonain päivänä sanoa eläneeni mieheni vierellä toisetkin 14 hienoa vuotta. En tosin osaa edes arvata, mitä kaikkea niihin tulee mahtumaan.

Hyvää vuosipäivää rakkain

PS. TALOBLOGISSA UUSI POSTAUS!

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Marika
  November 2, 2018

  Onnea vuosipäivänänne! 14 vuotta on kunnioitettava luku ja ihana lukea kuinka kauniisti kirjoitat suhteestanne. 🙂 Onnea myös tuleville vuosille!

  • Kaisa
   November 3, 2018

   Kiitos 🙂 Ihanaa syksyn jatkoa sinne! <3

Previous
Uuden talon sisustushaaveita