Olen kuulunut vuosikausia niihin onnekkaisiin, joiden iho pysyy hyvänä kesät ja talvet. Satunnaisia epäpuhtauksia lukuunottamatta minulla ei koskaan ole ollut tarvetta peittää ihoa paksusti meikillä.

Hormonien heittelyt tekevät monien iholle hallaa ja niin myös minun. Raskausaikana ihoni on ailahdellut jo niin moneen suuntaan, etten meinaa enää itsekään pysyä perässä mitä ihotyyppiä nykyään edustan. Ennen olin selkeästi hieman normaalia kuivaihoisempi. Nyt on koettu rasvoittuva t-alue, pintakuivuus, punoitus, näpyt suun ympärillä jne. Viimeisimpänä riesana sain nimenomaan noita pieniä näppyjä suun ympärille ja olin jo varma, että kärsisin suunympärysihottumasta.

SI MODA IHONHOITO SUOLAVESI

Voisin joskus tehdä erillisen postauksen ihonhoitotuotteistani, mutta tällä kertaa keskityn siihen hyvin yksinkertaiseen hoitorutiiniin, jonka otan käyttöön silloin, kun ihokriisi yllättää. Olen todennut saavani parhaimman avun syrjäyttämällä kosmetiikkatuotteeni luonnollisilla aineilla. Ihonhoitotuotteista käyttöön jää ainoastaan puhdistusaine, jonka korvaamista en ole kokenut välttämättömäksi, koska tuote itsessään on jo hyvin luonnonmukainen.

Sinkkitablettien lisäksi olen löytänyt avun ruokakaapistani. Suola, hunaja ja sitruuna ovat erilaisten kokeilujen myötä vakiinnuttaneet paikkansa ihoni pelastajana. Tänään ajattelin esitellä suolaveden, jota käytän kasvoveden tapaan. Joskus nuorempana uin paljon meressä ja ihoni tykkäsi. Ei ihme, sillä suola desinfioi ihoa ja yllättäen myös kosteuttaa! Moni olettaa suolan kuivattavan ihoa, mutta ainakaan omalla kohdallani tätä ei ole tapahtunut.

SI MODA IHONHOITO SUOLAVESI

Suolakasvovesi:

muutama desi kiehuvaa vettä

0,5-2rkl merisuolaa / himalajasuolaa (tavallinen ruokasuola ei mielestäni toimi tässä)

muutama tippa sitruuna mehua

Ensin liuotan suolan kiehuvaan veteen, sen jälkeen siirrän liuoksen lasipurkkiin ja annan jäähtyä. Jäähdyttyä lisään pari tippaa sitruunaa. Liuos säilyy hyvänä jääkaapissa muutaman viikon, ellei se ehdi loppua ennen sitä. Liuoksen vahvuutta voi säädellä suolan määrää muuttamalla ja vain kokeilemalla löytyy se omalle iholle sopiva suhde.

SI MODA IHONHOITO SUOLAVESI

Liuoksen käyttö ei sen kummempia esittelyjä kaipaa. Aamuisin pyyhin kasvoni suolavedellä kostutetulla vanulapulla ja laitan päälle kevyen kerroksen perusvoidetta. Illalla toistan saman kasvojen puhdistuksen jälkeen. Suolaliuoksella en siis varsinaisesti puhdista kasvoja vaan annan liuoksen kuivua kasvoilleni. Jääkaappikylmänä ja pienellä sitruunaisella tuoksulla varustettuna se piristää ihanasti väsyneitä kasvoja.

Tälläkin kertaa liuos onnistui tehtävässään. Oma “suunympärysihottumani” rauhoittui muutamassa päivässä sen jälkeen, kun aloitin suolaliuoksen käytön. Nyt olen jo uskaltanut vaihtaa apteekin perusvoiteen takaisin normaaliin päivävoiteeseeni. Meikkiä olen myös laittanut maltillisesti.

Pidempiaikaisen riesan olen raskausaikana saanut läpikuultavasta ihosta, josta pienet, herkästi katkeilevat verisuonet kuultavat läpi. Poskeni ovat välillä yhtä kirjavat kuin maantiekartta. En ole löytänyt edullista parannuskeinoa tähän ja haluisinkin kokeilla Estee Lauderin Idealist Even skintone illuminator -seerumia. Mutta se hinta, se vasta kirpaisee! Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta ongelmasta tai kyseisestä seerumista? Voihan olla, että ihoni palautuu normaaliksi raskauden jälkeen. Eikä tämä nyt tällaisenäkään maailmaani kaada, sillä punotuksen ja epätasaisuuden saa helposti piiloon meikillä. En vain ole tottunut siihen, että kasvojen ihoa joutuisi peittelemään meikillä.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • MRSQ
  November 7, 2013

  Oi tällaiset postaukset on just kaikista parhaita!:) Tätä täytyy kyllä kokeilla! Olen itsekin huomannut ihon rakastavan suolavettä ulkomailla!

  • casey
   November 8, 2013

   Kiva kuulla 🙂 itsekin järkeilin suolaveden todella auttavan, koska kummallisesti aina kesän tai ulkomaanreissujen jälkeen iho oli kauneimmillaan!

Previous
Navigointi pettää
Meri ihollani