Meripäivät

Ne ovat taas täällä.

Kerran vuodessa tämä muutoin melko hiljainen merikaupunki täyttyy ihmisistä tai oikeastaan ihmismassoista. Kävijämäärät ovat moninkertaiset verrattuna vuoden muihin viikkoihin, varsinkin tänä vuonna, kun Meripäivien kylkeen on ympätty niin The Tall Ship Races kuin Kansainväliset markkinatkin. Väkeä tuntuu olevan enemmän kuin koskaan aiemmin, joten tästä puhutaan siis ihan syystäkin superviikkona.

Yllä olevat kuvat ovat keskiviikolta, kun kävimme katsomassa perinteistä avajaispäivän paraatia, joka oli tänä vuonna odotetusti hyvin Suomi-teemainen. Paraatin jälkeen valuimme ihmismassan mukana viralliselle alueelle syömään, mutta sen kummemmin en ole vielä Meripäiville ehtinyt. Tänään olisi kuitenkin tarkoitus lähteä kahteenkin otteeseen; nyt päivällä lapsen kanssa ja illalla sitten kaveriporukalla.

Moni ulkopaikkakuntalainen on kysynyt minulta, että mitkä ne Meripäivät oikeastaan ovat ja mikä niissä viehättää. Ihan tarkkaa vastausta en osaa antaa, koska eiväthän nämä ihan perinteiset festarit ole. Meripäivissä on omanlaisensa tunnelma ja se pitää itse kokea, että sen ymmärtää. Syntyperäisenä kotkalaisena sitä on kai vaan kasvanut tähän tapahtumaan mukaan ja sen vuoksi eksyn paikan päälle vuodesta toiseen. Toisaalta tämä on joululoman lisäksi ainut ajankohta, jolloin täällä on oikeasti hyvä mahdollisuus törmätä useampaankin vanhaan tuttuun. Ehkä se onkin se paras juttu Meripäivissä.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Kesän suosikkimekko