Messinki vs. Kromi

Nyt ollaan rakennusprojektissa jo siinä pisteessä, että on pakko aloittaa tekemään päätöksiä myös yksityiskohtien suhteen. Niillä on yllättävän iso merkitys lopputulokseen. Tällä hetkellä kuumin kysymys liittyy hanoihin, pesualtaisiin ja suihkuihin. Muotokielen suhteen ollaan taas oltu aika yksimielisiä ja toiveita vastaavat tuotteet ovat löytyneet helposti, mutta sävyn suhteen on ankara pohdinta menossa.

Itsehän rakastan kaikkea kultaista (messinkistä) ja olen aina ollut enemmän kulta- kuin hopeatyttö. Muutama vuosi sitten messinki nousi kunnolla taas pinnalle ja siitä tuli todellinen trendi-ilmiö. Mutta itse en oikein osaa mieltää messinkisiä yksityiskohtia pelkäksi hetken trendiksi, vaan sen suhteen minulla on vähän samanlainen suhde kuin vaikkapa marmorin kanssa, olen tykännyt siitä aina. Kromi/metalli olisi perinteisempi, ehkä jopa varmempi ratkaisu, mutta se tuntuu joissain tapauksissa vähän tylsältä ja varovaiselta ratkaisulta.

Voiko samassa talossa olla sitten sekä messinkisiä että kromisia hanoja? Entä voiko näitä sekoittaa jopa samassa tilassa? Miksei, mielipidekysymyksiähän nämä ovat. Tämän hetkinen hotellimme Dubaissa on täynnä “kultaisia” yksityiskohtia ja täällä ollessa on tullut olo, että olisi kiva saada ripaus messinkiä myös uuteen kotiin (ei kuitenkaan ihan tällä mittakaavalla). Pieni annos messinkiä tuo ihanan ylellisen fiiliksen ja se sopii mielestäni loistavasti yhteen pehmeän vaalean puun ja raikkaan valkoisen sekä kivitasojen kanssa.

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Nora
  March 13, 2018

  Samaa pohdintaa täällä (vaikka talokin on vasta suunnitteluvaiheessa). Kromi on aina tuntunut vähän mälsältä, mutta kun kokosin omaan blogiini (http://kakskulma.com/sano-ei-puuahkylle-osa-1-hirsi-ja-teras/) inspiraatiokuvia teräksen ja hirren yhdistelmästä, aloin varovaisesti innostua! Ja kannatan ehdottomasti materiaalien sekoittelua – miksi tyytyä yhteen, jos voi saada kaksi? 😀

  • Kaisa
   March 14, 2018

   Siis nimenomaan miksi tyytyä vain yhteen 😀 tää periaate toimii myös moneen muuhunkin juttuun taloprojektissa 😉

 • Roosa
  March 15, 2018

  Täällä on kivan värisiä suihkuja ym https://www.tapwell.fi
  Meille piti tulla kotiin Tapwellin musta sadesuihku, mutta sitten kuulin että musta väri kuluu aika helposti pois. Ainakin käsiosasta ja mustan alta paljastuu muun väristä.. Se ei näyttäisi hyvältä. Kannattaa varmistaa tuo messinki, että kun kuluu niin miltä näyttää. Mutta miksi ei yhdistäisi kromia ja messinkiä? 🙂

  • Kaisa
   March 16, 2018

   Tiiätkö ollaan juurikin näitä katseltu 🙂 ja isolla todennäköisyydellä näihin päädytäänkin.

Previous
Matkalla aurinkoon