Miehen näkökulma: Hyvä vastaava mestari

Päätän avata omalta osaltani tämän blogikirjoittelun ja tarttua aiheeseen, joka ei välttämättä ole se mediaseksikkäin, mutta joka on silti erittäin tärkeä osa koko onnistunutta rakennusprojektia. Se on vastaava mestari. Henkilö, joka voi omalla ammattitaidollaan taata onnistuneen lopputuloksen sekä säästää rutkasti rahaa. Ja toisaalta, joka voi myös tehdä sen päinvastaisen.

Kun aloitimme suunnittelemaan oman talon rakentamista, olimme jo hieman ottaneet selvää siitä, mitä vaiheita projekti tulisi pitämään sisällään ja mitä kaikkia tahoja tarvitsisimme haaveidemme toteuttamiseen. Kuvioissa pyöri arkkitehtiä, talotoimittajaa, suunnittelijaa, kirvesmiestä, putkimiestä, sähkömiestä. Vaiheita oli vanhan talon purkamisesta rannan ruoppaamiseen. Tuntui, että mitä syvemmälle rakentamiseen paneuduit, sitä monimutkaisemmaksi asiat muuttuivat. Pelkästään talonrakentamisen eri työvaiheet olivat aika ajoin melkoista hepreaa puhumattakaan siitä, ketkä näitä työvaiheita tulisivat tekemään. Mietimme jo heti alussa, että tässä jos missä tarvitsemme parasta mahdollista apua. Onnekseni kontaktiverkostostani löytyi erittäin pätevän rakennusinsinöörin puhelinnumero, jolla sattui olemaan kalenterissa tilaa meidän projektillemme. Ja se oli tietynlainen käännekohta koko tarinalle.

Vastaavan mestarin (tai vastaavan työnjohtajan) merkitystä ei pidä väheksyä. Meille hänestä on ollut konkreettista apua lähes kaikissa rakennusprojektin jo läpikäydyissä vaiheissa aina suunnittelusta, sopimusneuvotteluihin ja ammattilaisten löytämiseen. Olemme saaneet mieltä askarruttavissa kysymyksissä aina apua sekä ennen kaikkea täydellisen selkeyden sille, miten meidän projektimme tulee etenemään. Kysymyksiä, niitä on tullut matkan varrella koko ajan lisää, mutta jo se tieto, että sinulla on ammattilainen tukena projektissa, auttaa päätöstenteossa korvaamattomasti. Enää en tuhlaa aikaa roikkumalla Googlessa, vaan soitan vastaavalleni. Enää en valitse löysällä moraalilla varustettuja hanslankareita, vaan soitan vastaavalleni, joka hoitaa raudanlujat ammattilaiset ovelleni. Hyvä vastaava mestari säästää aikaa, rahaa, hermoja ja parisuhdetta.

Siksi suosittelen teille muillekin rakennuttajille tai rakentamisesta haaveileville, panostakaa hyvään (tai parhaaseen) vastaavaan mestariin. Se maksaa itsensä moninkertaisena takaisin.

Terveisin,

Teemu

aviomies, perheenisä, juristi ja ensi kertaa rakentamassa

kuva: Kaisa Turunen

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • tami
  February 2, 2017

  Mielenkiintosta saada miehen näkökulmaa, lisää vaan tämmösiä!

 • Tiiamari
  December 27, 2017

  Hei, etsimme Espooseen hirsitalon rakennusprojektiin vastaavaa mestaria kesälle. voisitko suositella omaanne?

  • Kaisa
   December 27, 2017

   Hei, meillä vastaavana mestarina paikallinen tekijä, joten en osaa sanoa tekeekö hän pidemmälle keikkaa 🙂 Muutoin toki voin häntä ehdottomasti suositella. Jos kiinnostuit, niin laita mulle vaikka meiliä 🙂

  • Mira
   June 29, 2018

   Hei, löysikö Tiiamari etsimänsä vastaan mestarin? 🙂 Ollaan itse samassa tilanteessa, hirsitalo Espooseen on suunnitteilla ja kaivattaisiin hyvää vastaavaa työmaalle 🙂 Etsintä tuntuu tosi haastavalle. Kiitos jo etukäteen!

Previous
Viikon suunnitelmat