Vietnamilaiset rullat ja ruokarae

si-moda-mifu-3*Yhteistyössä Valio MiFU

Kirjoitin joskus vuosia sitten postauksen “Ruokatrendejä joka lähtöön”, mutta se on ilmeisesti blogimuuttojen myötä kadonnut. Joka tapauksessa postauksen keskeisin ajatus oli nostaa esille vallitsevat ruokatrendit ja niiden voima.

Tällä hetkellä omasta mielestäni vahvimpina trendeiä jylläävät kaikki -TON -trendit. Eli esimerkiksi gluteeniton, lihaton jne. Halutaan karsita ruokavaliosta ne itselle epäsopivat osat pois ja voida siten paremmin. Yksinkertaista ja melko helppoakin ilmeisesti, koska kysynnän ja tarjonnan laki pätee myös ruokatrendeissä. Trendiruokavalioihin sopivia tuotteita löytyy koko ajan enemmän, kun kuluttajien kasvavaan kysyntään halutaan vastata.

si-moda-mifu-6si-moda-mifu-5si-moda-mifu-4Valio MiFU halusi vastata trendiin, jossa lihan syönnin vähentäminen ja fleksaaminen ovat avainsanoja. Tarkoituksena oli myös löytää täysin uusi raaka-aine lämpimien ruokien pohjaksi. Minä lähdin muutaman muun bloggaajan kanssa testaamaan ja katsomaan mitä ihmettä tämä Mifu ylipäätänsä on ja mitä siitä voisi valmistaa. Kyseessä on tosiaan maitopohjainen, paistettava ruokarae, jolla voi korvata proteiinin lähteen lämpöisissä ruuissa. Todellinen -TON -tuote, koska se on laktoositon, gluteeniton, kanamunaton, soijaton ja hiivaton sekä tietysti lihaton.

Olomuoto on hyvin raejuustomainen ja ensimmäisellä paistokerralla arvelutti hieman kaataa raetta kuumalle pannulle. Siinä ne kuitenkin ruskistuivat samalla tapaa kuin jauhelihakin. Valion esimerkkiresepteissä Mifusta on valmistettu makaronilaatikkoa, pastaa, kasvispihvejä, täytettyjä paprikoita ym. joten kyseessä on ilmeisen monikäyttöinen tuote. Testipaistamisen jälkeen yritin miettiä, mihin itse käyttäisin ruokaraetta? Koostumuksen perusteella valitsin yhden lemppariruokani, Vietnamilaiset rullat, joihin uskoin Mifun sopivan erinomaisesti.

si-moda-mifu-1si-moda-mifu-7Ja oikeassa olin! Riisipaperien suojissa, kasviksien, itujen ja nuudelien kera suomalainen Mifu taipui Vietnamilaisiin rulliin loistavasti. Valitsin rullia varten Mifu Orginalin, jonka maustoin teriayki-kastikkeella. Sen lisäksi valmistin rullille vielä kaksi perinteistä dippikastiketta, joiden reseptit löydätte alta.

Vietnamilainen kastike

kalakastiketta 1rkl / 1 tuore chili / 1 valkosipulinkynsi / sokeria 1rkl / riisiviinietikkaa 1tl / 1 limen mehu / vettä tarpeen mukaan

ruskea Hoi Sin -kastike

Hoisin kastiketta 2 rkl / maapähkinävoita 2 rkl / vettä 0,5-1 dl

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Ehdolla vuoden muotiblogiksi