Millä kameralla kuvaan vlogeja? + alekoodi

*Kaupallinen yhteistyö Olympus

Viime aikoina olen saanut ylivoimaisesti eniten kysymyksiä liittyen kuvauskalustooni, kuviini ja videoihini. Millä kuvaan? Millä editoin? Ajattelin, että olisi hyvä kirjoittaa aiheesta postaus tai parikin, jotta näihin löytyisi kätevästi vastaukset myös täältä blogin puolelta. Päätin aloittaa uusimmasta tulokkaasta, jolla olen kaikki rakennusvlogini ensimmäistä lukuunottamatta kuvannut.

Suunnitellessani ja kuvatessani ensimmäistä vlogia huomasin, että kamera, jolla stillikuvia kuvaan, ei oikein sopinut vloggaamiseen. Se oli aivan liian painava ja haastava. Tarvitsisin ehdottomasti kevyemmän kameran, jossa olisi kääntyvä näyttö. Jo vuosia kakkoskameranani toiminut Olympus Pen olisi ollut tähän hommaan sopivan kokoinen ja siitä löytyi myös se kääntyvä näyttö. Kyseisen kameran kanssa tuli kuitenkin haasteita mm. mikrofoonin suhteen, enkä ollut ihan täysin tyytyväinen kuvanlaatuun. Olympuksen mallista kuitenkin tykkäsin ja se oli muutoin kaikin puolin sopiva tarpeisiini.

Ehdotin Olympukselle, että voisin yhteistyön merkeissä testata heidän E-M5 Mark II järjestelmäkameraa, jossa tallennuslaatu yltää elokuvatasolle kiitos viisiakselisen VCM-vakaajan. Luokkansa pienikokoisimpaan kameraan kätkeytyy uskomaton määrä tehoa ja se on yhtä näppärä käsissä kuin aikaisempi Olympus Pen (myös niiden, joilla on yhtä pienet kädet kuin minulla :D). Loistavan vakaajan lisäksi full hd -videokuvaa pystyy tallentamaan monilla eri nopeuksilla (24-60p). Kamerassa on myös muita ominaisuuksia, joista on ollut jo paljon iloa tässä testauksen aikana.

Tiesin jo etukäteen, että tulisin kuvaamaan rakennusvlogeja myös hieman haastavammissa oloissa, joten senkin puolesta sääsuojattu E-M5 Mark II oli oiva valinta videoiden kuvaamiseen. Tämän syksyn säät ovat heitelleet rajusti viikon kestävistä sateista kirkkaaseen auringonpaisteeseen, joten sääsuojaus on ollut enemmän kuin paikallaan videoidessa. Pelkästä vlogikamerasta ei kuitenkaan voida tässä kohtaa missään nimessä puhua, koska tämä on nimenomaan jokapaikan järjestelmäkamera ja se sopii loistavasti myös stillikuvien ottoon.

“Vloggauskamerani” onkin ollut erittäin kätevä silloin, kun olen voinut ottaa rajallisen määrän tavaraa mukaan. Tämä kamera yhdistettynä 45mm f1.8 linssii tuottaa todella kaunista jälkeä esimerkiksi asu- tai potrettikuvauksissa. Se on huomattavasti kevyempi ottaa mukaan vaikkapa reissuuun tai iltamenoihin ja WiFi-yhteyden avulla kuvat voi jakaa välittömästi älypuhelimeen. Kamerassa on huippulaadukas kuvanvakaaja, jonka avulla käsivarallakin kuvatut kuvat ovat erittäin teräviä ja laadukkaita. Esimerkiksi tämän elokuussa kuvatun Mini&Mom postauksen kaikki kuvat on otettu kyseisellä yhdistelmällä. Kuvat on kuvattu tuttuun tapaan RAW-muodossa ja käsitelty Lightroomilla sekä Photoshopilla. Kuvien muokkaamisesta löytyy muuten erillinen postaus täältä, jos kiinnostaa lukea siitä enemmän.

Videot olen tähän saakka muokannu Imovie:lla, mutta voi olla, että hankin lähiaikoina hieman laadukkaamman ohjelman. Sen lisäksi, että se antaisi enemmän mahdollisuuksia editoimisiin nopeuttaisi se varmasti myös koko prosessia, kun ohjelma pyörisi sujuvammin. Muutamia suosituksia olenkin jo saanut, mutta jos siellä on joku videoguru, niin saa antaa lisää vinkkejä!

Mikäli kameran hankinta on ajankohtaista tai mietitte jo joululahjoa, niin tässä tulisi nyt loistava mahdollisuus. Yhteistyön merkeissä sain myös teille hankittua todella hyvän edun E-M5 Mark II-paketeista sekä myös mainitsemastani 45mm f1.8 linssistä. Koodilla simoda saatte -20% alennuksen kaikista tällä sivulla olevista tuotteista (se on tämän hintaisista tuotteista jo aika mukavasti 🙂 ). Koodi on voimassa 12.11.2017 saakka. Eikä tässä vielä kaikki! Olympuksella on tällä hetkellä menossa kampanja, jossa kaikki E-M5 Mark II ostajat saavat 100 euron lisähyvityksen tilille täyttämällä tällä sivulla olevan kaavakkeen. Eli tuon koodilla saatavan -20% alennuksen lisäksi kyseisen kameran ostaja saa myös hyvityksenä 100 euroa.

Mikäli teillä on jotain kysyttävää kamerasta tai 45mm f1.8 linssistä, niin laittakaa vain tulemaan kommenttiboksiin. Itse olen ollut todella tyytyväinen tähän ja siksi voinkin sitä teille lämmöllä suositella!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Klassikoista ratkaisu pikkujoulujen asukriisiin