Mini and Mom – Ensimmäiset syysvaatehankinnat

 

*Kaupallinen yhteistyö Cubus

Kesäloman loppu merkitsee monia asioita aina klassisten töiden, koulun ja päiväkodin alkamisen lisäksi. Loman aikana monet meistä ovat varmasti ottaneet rennommin kaiken suhteen ja arjen taas alkaessa laitetaan pyöriin kunnolla vauhtia. Kirjoitin muutama päivä sitten, että oma To do-listani on aina loman jälkeen todella sekava, sillä haluan laittaa mahdollisimman monta kesän aikana seisonutta asiaa heti kuntoon. Yksi näistä on vaatekaapit, niiden läpikäynti ja siivous.

Erityisesti minin vaatekaappi kaipaa aina sesongin vaihtuessa läpikäyntiä, sillä hyvin todennäköisesti monet säähän ja uuteen kauteen sopivista vaatteista ovat jääneet pieneksi. Niimpä teen aina tässä kohtaa tutkimusretken minin vaatekaappiin, napsin sieltä pois liian pienet vaatteet ja teen listaa välttämättömimmistä hankinnoista. Näin päiväkodin alun kynnyksellä niitä ovat ensisijaisesti päiväkotiin sopivat vaatteet, jotka minin kohdalla tarkoittavat yleensä legginsejä ja trikoo-/kolitsipaitoja. Helppoa ja mukavaa siis.

Välillä hän intoutuu toki pukeutumaan mekkoon, mutta yleisesti ottaen menevä tyttö haluaa päiväkotiin päällensä vaatteet, joissa on helppo kiipeillä ja juosta. Tästä syystä meidän on aina pitänyt hankkia erityisesti legginsit silmällä pitäen sitä, että ne todentotta pysyvät hyvin ylhäällä vauhdikkaan neidin päällä. Itsekin sen tietää, että mikään ei ole niin ärsyttävää kuin valuvat housut.

MINI’s

hoodie Cubus Kids / leggings Cubus Kids

Jo useamman vuoden ajan olen hamstrannut minille legginsejä Cubukselta. Muutama vuosi sitten Suomeenkin rantautunut Cubus Kids tarjoaa nimittäin mitoituksen puolesta parhaiten istuvimmat alaosat meidän neidille. Lähin liike löytyy Helsingin Kampista, mutta verkkokaupasta saa tuotteita sai tilattua kotiin saakka. Olen ostanut Cubukselta myös lahjoja tutuille poikalapsille ja nyt viime kerralla tuli sattuneesta syystä tsekattua vauvaosasto, joka näytti sekin lupaavalta.

MOM’s

t-shirt Cubus women / denim dress Cubus women

Perinteisten yksiväristen trikootuotteiden lisäksi olen suosinut myös eri sesonkien ns. “trendituotteita” ja eri kuoseja. Esimerkiksi legginseistä löytyy syys- ja talvisesonkiin myös aavistuksen paksumpia ja lämpöisempiä versioita. Näissä kuvissa näkyvät sekä klassiset mustat legginsit, joita minin kaapista löytyy aina muutama pari että syksyn uutuuskuosi, trendikäs ruutu.

Päiväkotiarkeen sopivien kolitsi- ja trikooasujen lisäksi tykkään hankkia minille myös siistimpiä asukokonaisuuksia, mutta näissäkään materiaalien ei tarvitse olla jäykkiä ja epämukavia. Ruudullinen trikooasu menee kiharakampauksen ja ballerinojen kanssa vaikka juhla-asusta, mutta toisaalta se on sen verran helppo sekä huoleton, että sen voi myös pukea päiväkotiin, jos he ovat esimerkiksi lähdössä vaikkapa teatteriin.

MINI’s

checked peplum top Cubus Kids / checked pants Cubus Kids

 

Tästä tuli mieleen, että olenko ainut (oman äitini lisäksi) joka ajattelee, että erikoispäivinä olisi syytä pukea lapsi eri tavalla kuin ihan tavallisina tarhapäivinä? Meillä nimittäin lapsuudenkodissa äiti puki sekä minulle että siskoilleni aina tarhaan ja kouluun siistimmät vaatteet, jos oli joku vastaavanlainen erikoispäivä kyseessä. Muistan mm. elävästi yhdet oranssiruutuiset suorat housut, jotka minulla oli ehkä tokalla luokalla koulussa. Ja muistaakseni myös vihasin niitä syvästi, haha. Siitä syystä vähän naurattaakin, että parikymmentä vuotta myöhemmin minä itse olen pukemassa lastani siistimpiin ruutuhousuihin. Onneksi mini tuntui kyllä aidosti tykkäävän omistaan.

Jos teillä on juuri nyt meneillään lapsen/lasten vaatekaappien siivous ja tarvetta uusille päiväkoti- tai kouluvaatteille olisi, niin suosittelen kurkkaamaan Cubuksen Back to school-kampanjan, joka jatkuu vielä tämän ja ensi viikon ajan (vk34 loppuun). Juuri nyt kaikki lasten tuotteet ovat ota 3, maksa 2!

MOM’s

checked coat Cubus women / faux leather leggings Cubus women

 

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Lii L
    August 14, 2018

    Kuvat sinusta ja ministä on aina ihanan tunnelmallisia 🙂

Previous
Syksyn trendit mekkojen ja hameiden muodossa