Minkälaiset listat hirsitaloon?

Viime viikolla tuli jo kartoitettua kauppojen listavalikoimaa, mutta se lopullinen valinta on vielä tekemättä. Hirsitalo asettaa tässä kohtaa mielestäni hieman erilaiset “vaatimukset” listoille tai lähinnä niiden leveydelle ja kuvioinnille, kuin sileäseinäiset talot. Sen vuoksi listojen valinta onkin tuottanut hieman enemmän päänvaivaa.

Lähdetään nyt siitä, että itse tykkään ehdottomasti enemmän hieman paksummista kuin ohuista listoista. Niissä saa myös mielellään olla jokin pieni “kuvio”, mutta ei mikään liian koristeellinen. Mutta hirsitalo yhdistettynä koristeellisempiin, leveisiin listoihin kuulostaa omaan korvaani jotenkin aivan liian maalaisromanttiselta. Emme missään nimessä halua sellaista fiilistä kotiimme, vaan ehdottomasti enemmän modernia ilmettä. Monissa moderneissa hirsitaloissa onkin käytetty nimenomaan niitä inhoamiani kapeita ja sileitä listoja. Olisiko tässä kohtaa sitten parempi jättää omat mieltymykset taka-alalle ja valita se varman päälle ratkaisu? Vai löytyisikö jokin kompromissi? Olisivatko ne leveämmät listat kuitenkin kokeilemisen arvoisia?

Lopullisia listoja valitessa meidän on hyvä muistaa, että talossa on aika rutkasti myös muuta seinäpintaa kuin hirsiseinää, joten loppujen lopuksi valintaa ei voi tehdä pelkästään sillä perusteella, mikä sopii hirsiseinään parhaiten. Mielessä kävi myös sellainen villi ajatus, että onko ihan tavatonta käyttää muutamaa erilaista listaa samassa talossa? Omaan korvaani se kuulostaa vähän sekavalta, mutta ei se varmasti mahdoton ajatus ole? 

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Vippe
  May 7, 2018

  Meillä on talossa (ei kylläkään hirsi) käytetty eri tyylisiä listoja lattiassa & katossa sekä ovissa & ikkunoissa. Lattiassa ja katossa 7 cm leveä hieman koristeellinen lista, ja muualla taas tavallinen 4,5 cm leveä sileä lista. Tuntui valittaessa vähän riskiltä mutta toimii mielestäni loistavasti eikä ole yhtään levoton! Olen aina pitänyt enemmän koristeellisemmista listoista, mutta tuskaillut että miten sellaiset saa sopimaan moderniin taloon ja sisustukseen. Onneksi uskallettiin kokeilla ja voin kyllä suositella!

  • Kaisa
   May 8, 2018

   Hei kiitos kun kommentoit! Tämä asia on pohdituttanut meitä paljon 🙂 Täytyykin hieman mallailla erilaisia listoja ja miettiä minkälainen kokonaisuus olisi meille paras. Ihanaa kevättä sinne <3

Previous
My mini me