Minkälaiset portaat taloon?

Yksi asia, joka on tässä rakennusprojektissa saanut aivan äärimmäisen vähän huomiota osakseen suuresta koostaan huolimatta, on portaat. Ne eivät ole missään vaiheessa olleet prioriteettilistan kärjessä, vaan niiden on annettu muotoutua omalla painollaan projektin aikana ja niihin liittyviä päätöksiä on lykätty hamaan tulevaisuuteen. Kaksikerroksisessa talossa portaat ovat kuitenkin välttämättömät ja näin ollen niiden rakentaminen myös meillä väistämättä edessä.

Matkan varrella on mietitty monenlaisia portaita, mutta pisimmän korren ovat nyt vetämässä todella yksinkertaiset puuportaat. Meidän portaat sijaitsevat melko vaatimattomassa paikassa, eivätkä näin ollen ole mitkään kodin katseenvangitsijat. Tämän vuoksi niihin ei todennäköisesti ole ollut kovinkaan paljon halua panostaa ja uhrata aikaa. Portailta kaipaamme ensisijaisesti vain toimivuutta ja turvallisuutta sekä mahdollisesti lisää säilytystilaa. Itseäni häiritsee suuresti portaat joihin jää epämääräinen käyttökelvoton tila alle, joten mielummin käytän sen tilan kaappitilaksi kuin pölypallojen kodiksi. Puun lisäksi portaissa voisi olla kaiteen muodossa vähän lasia tai metallia.

Lasikaiteen lisäksi olemme miettineet myös yhtenä vaihtoehtona tuollaista puista “pinnakaidetta”, jossa on siis pitkittäin kapeita rimoja vieretysten. Lasikaide toisi ehkä enemmän avaruutta, mutta tämä voisi olla myös kiva yksityiskohta. Muutoin portaiden tyyli on kuitenkin todella simppeli, joten pieni juju ei olisi pahitteeksi.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Eilinen arkipäivä