Moni kakku päältä kaunis, vaan eivät nämä 😀
Suunnittelimme Saran kanssa Jannille synttäriaamiaisen, joihin lupauduin leipomaan muffinsseja. Kaapista löytyi nuo mintunväriset muffinssikuoret ja mintunmakuiset pikkumarengit, joten päädyin tekemään minttusuklaamuffinsseja. Varsinaiset muffinssit olivat jopa itseni mielestä suussa sulavia, aivan taivaallisia suorastaan, mutta kuorrutteen kanssa kävi pieni kömmähdys. Tai oikeastaan kuorrute vaikutti vielä edellisenä iltana hyvältä, mutta yksi yö jääkaapissa ei tehny sille kovinkaan hyvää. Koostumuksesta tuli omituisen rakeinen ja pursottaminen oli melko vaikeaa. Maku oli kuitenkin ihan hyvä, joten ainoa ongelma näissä oli tuo hieman epäonnistunut ulkonäkö.
Yritin tehdä täytteestä marenkimaisen, mutta loppujen lopuksi se oli kuin aikaisemmin kokeilemani voi-tomusokeri-kuorrutteet. Hyviä marenkikuorrute-ohjeita otetaan siis mielellään vastaan 🙂
Minttusuklaamuffinssit (12-14 kpl)
Kuorrute
6 kpl valkuaisia // 3 1/2 dl sokeria // 400g (suolatonta) voita (ei ehkä tarvitse näin paljoa) // (ripaus suolaa) // vaniljasokeria tai vaniljatangon siemenet
Kuumenna valkuaiset ja sokeri vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut valkuaisiin. Tällöin seos tuntuu kuumalta ja täysin tasaiselta sormien välissä. Siirrä seos yleiskoneen kulhoon tai vatkaa seosta tavallisessa kulhossa sähkövatkaimella kunnes se on jäähtynyt kunnolla ja siitä on muodostunut jäykkä marenki. Vatkaa voi sekaan pala kerrallaan (pieniä parin sentin paloja). Lisää lopuksi suola (jos käytät suolatonta voita) ja vaniljasokeri. Vatkaa hyvin. Ilmakuplien poistamiseksi sekoita vielä lastamaisella sekoittimella tai nuolijalla 5 minuutin ajan. (Kuorrutteen tulisi säilyä jääkaapissa parikin päivää ilmatiiviissä astiassa, mutta kuten sanoin omani ei säilynyt.)

What do you think?
You must be logged in to post a comment.