Missä nyt mennään

mi-casa-purku-4Olin tehnyt vuosi sitten tilannekatsauksen rakennusprojektin tilanteesta ja koska nyt kuviot ovat täysin erilaiset, päätin päivittää tämän katsauksen. Missä nyt todellisuudessa mennään:

Valmiiksi on tehty…

maaston raivaus. (puiden kaadosta lisää täällä) – CHECK!

päätös laajennuksesta. Haluamme ehdottomasti rakennuttaa jo olemassa olevan talon lisäksi kiinteä lisäosan, johon sijoitamme esimerkiksi modernin keittiön. Laajennus päätöksestä luovuttiin, päätöksestä purkaa voitte lukea lisää täältä.

video lähtötilanteesta. Tämä oli itselleni hyvin tärkeä osa projektin aloitusta, koska haluan dokumentoida tämän projektin myös videomuotoon kuvien lisäksi. (video täällä). Tämä tosiaan on lähtötilanne, mutta vertailukelpoista “after”-videota ei siis tulla näkemään. Onneksi kuitenkin tein videon, se jää meille ihanaksi muistoksi 🙂

päätös tulevasta lämmitysmuodostaCHECK! Tästä aiheessa tulossa oma postaus myöhemmin.

Työn alla on…

leikekirja, johon keräämme miehen kanssa inspiraatiokuvia. Halusimme Pinterest boardin lisäksi perinteisen leikekirjan, joka jää sitten muistoksi projektista. Mitään leikekirjaa ei kyllä ole tehty, mutta Pinterest boardit täyttyvät ja rakennuskalenteri meiltä löytyy. Siihen kirjataan tärkeitä asioita ylös!

luonnokset tulevasta talosta. Löysin netistä ohjelman, jolla pystyy itse piirtämään 3D kuvaa rakennuksesta. Melkoinen oman elämäni Sims meininki täällä.CHECK. Piirsimme lopulta tulevan talomme itse tällä ohjelmalla ja sattumoisin, se muistutti hyvin paljon erään talotoimittajan pohjaa. Siitä lähdettiin sitten luonnostelemaan meidän unelmataloa. Piakkoin on tulossa konkreettisia kuvia tänne blogiinkin 🙂

Arkkitehtien kartoitus ja urakoitsijan yms. metsästys. Erilaisiin pieniin hommiin löytyy kyllä tekijöitä lähipiiristä/tuttujen tutuilta, mutta haluaisimme jonkun tietyn ihmisen/firman pitämään isompia lankoja käsissä. – CHECK! Arkkitehtiä emme lopulta palkanneet, mutta pääurakoitsija on siis nyt tiedossa. Pienempiäkin toimijoita on jo valmiina, pikku hiljaa palapeli alkaa rakentua.

Rakennusbudjetti. Tietysti jonkinlaiset raamit vedettiin heti alussa, mutta kuten varmasti monet tietävät tilanne elää rakentamisen aikana. Ennen rakentamisen virallista aloittamista on kuitenkin hyvä miettiä kuinka paljon sitä on valmis laittamaan rahaa mihinkin. Missä voi säästää ja mihin kannattaa panostaa?CHECK! Budjetti on tehty ja nyt jännitetään miten hyvin siinä pysytään :D.

mi-casa-purku-6Suunnitteilla on…

tyhjentää talo kaikista jäljelle jääneistä tavaroista.CHECK! Lähes koko talo on tyhjä ja myös talon alapohja on raivattu 99%. Ette usko mitä kaikkea sieltä löytyi! Yhdestä löydöstä on pakko kirjoittaa erillinen postaus.

irroittaa kokolattiamatot, tapetit, hyllypaperit ja muut ylimääräiset – saa nähdä kuka irroittaa ja miten, mutta pois ne kaikki lähtee joka tapauksessa.

teettää perusteellinen kuntotarkastus toiseen kertaa. CHECK! Hirret ovat ihan paria hirttä lukuunottamatta moitteettomassa kunnossa. Eli ne voi hyvin uusiokäyttää joko meidän tai uuden omistajan toimesta.

arkkitehdin tapaaminen, yhteisen sävelen etsiminen ja toivottavasti sen lopullisen talopiirroksen teko. – Emme palkanneet arkkitehtiä, vaan piirsimme itse ja suunnitteluapua saimme talotoimittajalta.

rakennusaikataulun hahmottelu.CHECK! Alustava aikataulu on tehty ja siitä lisää ensi viikolla!

viimeistään kesällä ruopata tai ainakin raivata ranta kaisloista. – Tätä ei viime kesänä tehty, mutta jos aikaa ja intoa riittää niin ehkä ensi kesänä raivataan ranta kaisloista. Nyt rantaakin enemmän haluamme saada talon valmiiksi. Kyllä sitä ehtii sitten pihaa fiksailemaan myöhemmin 🙂

mi-casa-purku-1Uutta listalla…

Purkamislupa – Vanha talo tosiaan puretaan ja sitä varten tarvitaan purkulupa. Tämä on nyt täytetty ja lähetetty rakennusvalvontaan.

Talon piirustukset – Juuri nyt työn alla ovat myös talon piirustukset, joita hiomme yhdessä talotoimittajan suunnittelijan kanssa.

Asemapiirros – eli piirros tontista ylhäältä päin, joka näyttää rakennusten sijainnit tontilla.

Maaperätutkimus – Haluamme teettää tontille maaperätutkimuksen varmistaaksemme maaperän kantavuuden, koska rakennuspaikka on niin rannassa.

Rakennuslupa – Uutta taloa varten tarvitaan puolestaan rakennuslupa. Tätä voidaan hakea vasta, kun talon piirustukset ovat valmiit.

Näiden lisäksi tällä hetkellä ajankohtaista ovat mm. urakoitsijoiden kartoittaminen pohjatöihin, LVI- ja sähkötöihin sekä talotekniikan ja keittiön alustava suunnittelu. Hoidettavien asioiden lista kasvaa koko ajan ja sitä alkaa vähitellen ymmärtämään miten suuri ja kokonaisvaltainen projekti tämä oikeastaan on. Onneksi mitään ahdistumisen merkkejä ei ole tai jos olisi, niin pitäisi olla hieman huolissaan. Se ehkä kertoisi ettei tämä projekti olisi meitä varten. Nyt kuitenkin ahdistuksen sijaan meidän fiilikset ovat hyvinkin innostuneet, joten tästä on hyvä jatkaa.

Olisi muuten kiva kuulla mikäli teilläkin on rakennusprojekti ajankohtainen tai olette sellaisen toteuttaneet lähiaikoina?

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Pauliina
    January 15, 2017

    Mukava lukea teidän projektista, kun itelle asia on niin ajankohtainen. Me rempataan engantolaista viktoriaanista rivitaloa, ja ollaan melkein seiniä myöten purettu ja rakennettu uusi lisäosa. Nyt vasta 5kk jälkeen alkaa tuntua että kyllä me joskus täällä vielä asutaan kun makkarit alkaa jo näyttää huoneilta, keittiö on suunniteltu ja tilauksessa samoin kuin kylppärit. Me ollaan tehty pitkälti ite ja miehen kavereiden avustuksella kun mies on alalla ja työkavereista löytyy kaikki sitten putkimiehestä ja sähkömiehestä suunnittelijaan. Tsemppiä urakkaan! Voin sanoa että matkan varrella on suunnitelmat muuttunut monesti, mutta onneksi aina vaan parempaan!

Previous
Iltakukkuja lapsi