My style

*Yhteistyössä LibresseSI MODA ASU MAY 3 2015 2

Otin toissa viikolla Suomen Blogimedialta ja Libresseltä haasteen vastaan, jossa pyydettiin hieman avaamaan suhdettani muotiin sekä kertomaan inspiraationi lähteistä. Vastaustani pohtiessa harhauduin melko kauas, aina lapsuuteen saakka…

Jos kysyisi 10-vuotiaalta Kaisalta, miten pukeudut ja mistä saat inspiraatiota pukeutumiseen, vastaisi hän todennäköisesti verkkareihin ja olympiakisoista. Olin lapsena sporttinen poikatyttö viimeiseen asti ja meikkiäkin uhkasin laittaa ekan kerran vasta täysi-ikäisenä.

Ihan täysi-ikäiseksi asti meikittömyys ei kuitenkaan jatkunut. Jos 18-vuotiaalta Kaisalta kysyisi samat kysymykset, voisi vastaukseksi saada jotain muminaa hippityylistä ja IRC-galleriasta. Kyllä, somen ensiaskeleet olivat tämän nuoren naisen suuri inspiraation lähde. Ircistä löytyi sen hetken tyylitaitureita (mm. Sara :D!) ja silloin innoistuin ensimmäistä kertaa myös valokuvaamisesta. Ei jestas niitä ensimmäisiä “asukuvia”, joita nettiin tuli laitettua.

Tänään, 27-vuotiaana, en pukeudu enää yhtä sporttisestä eikä hippityylikään ottanut tuulta alleen. Rakkaus muotia ja vaatteita kohtaan syttyi kuitenkin jo varhain. Muodista kasvoi suuri intohimoni ja sen perässä lähdin myös opiskelemaan vaatetusalaa. Olen käytännössä ollut aina ystäväpiirini ainut, joka on ollut enemmän tai vähemmän kiinnostunut trendeistä ja tyyliasioista, joten ajatuksesta löytää hengenheimolaisia, perustin aikoinaan myös tämän blogin.

SI MODA ASU MAR17 2015 4

Kouluaikoina kiinnostus muotia kohtaan kasvoi ja seurasin trendejä myös opiskelujani varten. Silloin käytössä olivat ainutlaatuiset trendiennustelehdet ja -sivustot. Nykyään, kun näihin edellä mainittuihin ei enää pääsyä ole, tulee uusimpia trendejä bongailtua lähinnä näytöslavoilta. Välillä ostan muotilehtiä kotiin, mutta eniten tulee selailtua eri muotisivustoja. Näytöskuvat löytyy kätevästi mm. style.com sivustolta ja monien lehtien nettisivuille ilmestyy myös usein kattavat koonnit sesonkien parhaista paloista.

Vaikka rakastankin seurata muotia ja bongata uusimpia trendejä, ei se tarkoita, että kokeilisin niitä kaikkia itse. Yritän aina löytää uusista tai siis lähinnä uudelleen pinnalle tulevista kiertävistä trendeistä ne pienet jutut, jotka sopivat omaan tyyliini. Hyvin harvoin, jos koskaan lähden varta vasten ostamaan mitään trendijuttua kaappiini, vaan pyrin aina käyttämään jo olemassa olevaa vaatearsenaalia hyväkseni. Tuunaamalla tai itse ompelemalla syntyy yleensä ne parhaimmat versiot. Olen myös kova säästämään valikoituja vaatteita siinä toivossa, että ne vielä joskus miellyttäisivät minua/tulisivat muotiin. Tänäkin keväänä varastosta on kaivettu useampi aarre esille.

On muuten hieman hassua puhua siitä, mikä milloinkin on muodissa. Tietysti joka vuosi joku tietty materiaali, väri tai kuosi nostaan päätään muita enemmän, mutta loppujen lopuksi, jos tuntee oman tyylinsä ja osaa tehdä hyviä ja kestäviä hankintoja, onnistuu varmasti olemaan tyylikäs vuodesta toiseen, seurasi muotia orjallisesti tai ei. Oma tyylinikin perustuu pitkälti tiettyihin, “aina muodissa” oleviin asioihin, joten hyvinkin pienillä asioilla saa asuja päivitettyä mielenkiintoisiksi. Esimerkiksi minulta tulee varmasti aina löytymään kaapista useammat pari mustia kapeita farkkuja sekä valkoisia puseroita.

SI MODA ASU APR12 2015 7

Haasteessa pyydettiin oman tyylitarinani lisäksi järjestämään teille pieni muotiaiheinen visailu. Jaossa on viidelle teistä kaksinkappalein yhtiä kosmetiikkalemppareitani eli Lumenen Gel effect-kynsilakkoja (sävyt 8 Pionimeri & 20 Ahomansikka). Kilpailuun voitte osallistua kertomalla vastaukset alla oleviin kysymyksiin kommenttiboksissa.

1. Vuonna 1999 Gucci osti YSL:n tuotemerkin. Kuka aloitti valmisvaatteiden suunnittelijana?

– Tom Ford
– Alexander McQueen
– Marc Jacobs

2. Mistä tulee italialaisen muotimerkki Miu Miun nimi?
– Miuccia Pradan kissan nimestä
– Merkin perustamiskaupungin nimestä
– Miuccia Pradan lempinimestä

3. Minkä muotimerkin klassikkolaukkuja ovat Birkin bag ja Kelly bag?
– Chanelin
– Hermès’n
– Diorin

4. Mille muotimerkille uudet Libresse-peltirasiatkin kuvittanut Sarah Arnett on suunnitellut hajuvesipulloja?
– Calvin Kleinille
– Escadalle
– Guccille

Simoda

Kurkkaa täältä, miltä uudet peltirasiat näyttävät.

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Karoliina
  June 11, 2015

  1. Tom Ford
  2. Miuccia Pradan lempinimestä
  3. Hermès’n
  4. Escadalle

 • Laura O.
  June 12, 2015

  1. Tom Ford 2. Miuccia Pradan lempinimestä 3. Hermès’n 4. Escadalle

 • enni
  June 17, 2015

  Tom Ford, Miuccia Pradan lempinimi, Hermès, Escada

Previous
Quick hello