My very first Macarons

SI MODA MACARONSSI MODA MACARONSSI MODA MACARONSSI MODA MACARONSMinulla on se perinteinen tapa lähteä yrittämään jotain uutta ja vaikeaa ohjetta, kun on tarkoitus kokata tai leipoa vieraille. Nyt halusin yllättää polttareissa morsiamen macaronseilla, joista tiesin hänen pitävän. Kröhöm macaronsithan ovat tunnetusti tosi helppoja leipoa ja ne onnistuvat aina ekalla. Varoitin jo siskoa, että pieleen saattaa mennä ja pyysin häntä varautumaan siihen, että hän joutuu leipomaan korvaavan jälkiruoan. Mitään korvaavaa ei kuitenkaan koskaan tarvittu, koska leipomukseni onnistuivat erinomaisesti lukuunottamatta hieman röpelöistä pintaa. Koostumus oli juuri sitä mitä sen kuuluukin olla ja maut toimivat myös. Ensi kertaa varten opin myös pari melkoista hifistelty kikkaa, joilla uskon saavani myös ulkomuodon näyttämään täydelliseltä.

Tämmöisellä ohjeella onnistuttiin:

100g mantelijauhetta

110g kananmunan valkuaisia (n. 3kpl)

200g tomusokeria

4 rkl sokeria

väriainetta

täytteenä nutellaa ja lime curdia

Alkuun ne muutamat hifistely-vinkit. Erottele munat jo päivää paria ennen ja anna valkuaisten “vanhettua” jääkaapissa suljetussa rasiassa. Itse annoin kanamunien vielä lämmetä huoneenlämmössä hetken ennen kuin aloitin vatkaamaan. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri yhdessä useaan kertaan niin, että seos on aivan sileää. Kannattaa etsiä kaupasta erittäin hienoa mantelijauhetta.

Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sokeria yksi ruokalusikallinen kerrallaan aina välissä vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää (!). Sekoita tässä vaiheessa myös haluamasi väriaine. Väriä kannattaa laittaa reilusti, jos halua värin olevan kirkas. Se muuttuu hieman haaleammaksi uunissa. Värin laittaminen ei vaikuta taikinaan. Sekoita manteli&tomusokeriseos siivilän ja nuolijan avulla joukkoon. Taikina ei saa olla liian kovaa eikä liian löysää. Koostumus on hyvä, kun pellille pursottaessa taikinan pintaan jäävä pieni huippu tasoittuu hetken kuluttua. Jos taikina tuntuu liian paksulta, jatka sekoittamista nuolijalla.

Laita taikina pursotinpussiin (voit käyttää pyöreää tyllaa tai leikata reiän). Pursota halkaisijaltaan n. 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Halutessasi voit piirtää pyöreät mallit leivinpaperiin valmiiksi. Kopauta peltiä muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät. Anna taikinan levätä tunti.

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paista keskitasolla n. 10 minuuttia. Aika riippuu uunista todella paljon, joten kannattaa tarkkailla koko ajan. Anna jäähtyä ja täytä haluamallasi täytteellä. Nutella ja lime curd toimivat täytteinä molemmat tosi hyvin ja macaronsit pysyivät hyvinä jääkaapissa seuraavaan päivään saakka.

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Reettis
  July 9, 2013

  Ei vitsi, upeeta että noissa voi onnistua heti ekalla kerralla! Hyvältä näyttää 🙂

 • minttu
  July 9, 2013

  Suuri kiitos vinkeistä! Aion itsekin kokeilla macaron-leivoksia ensimmäistä kertaa ihan lähiaikoina, joten nämä neuvot tulevat ehdottomasti tarpeeseen. 🙂

 • Emmi L.
  July 9, 2013

  Nyt on kyllä pakko kokeilla! Oon miettinyt jo pitkään, mutta nyt kirjoitit niin hyvän ja ymmärrettävän ohjeen, että uskaltaudun ehkä kokeilemaan 🙂

  Emmi L.

  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Previous
Denim overall
My very first Macarons