Myöhäinen hääpäiväreissu

Meillä oli hääpäivä heinäkuussa. Varattiin hyvissä ajoin hotelli ja ravintola. Oltiin innosta soikeina menossa viettämään aikaa kaksin, ihan rauhassa ilman lapsia. Ja ekaa kertaa sitten edellisvuoden marraskuun.

Tiedän, ettei olla ensimmäinen perheen äiti ja isä, joilla parisuhdeaika, ehkä se vähäinenkin, kutistui koronan myötä olemattomiin. Kesällä tilanne kuitenkin helpotti monella tapaa ja meilläkin piti olla ihanat hääpäivätreffit…

Noh. Sitten esikoinen sai flunssan, seuraavana päivänä kuopus ja juuri treffien kynnyksellä mieskin nappasi sen itselleen. Eikun perumaan kaikki varaukset ja uutta päivää suunnittelemaan. Sen löytäminen ei käynyt ihan helposti, mutta lyötiin elokuulle uusi päivä lukkoon. Vain todetaksemme viikkoa ennen, että eipä muuten natsaakaan. Onneksi huumoria edelleen piisasi ja päätimme, että kolmas kerta toden sanoo ja buukkasimme reissun syyskuun alkuun. Voitte varmaan arvata miten kävi…

Lapset olivat vaihteeksi flunssassa, hyvin lievässä sellaisessa, mutta tänä aikana, kun on syytä olla varovainen jo pienen nuhankin vuoksi, emme viitsineet heitä hoitoon laittaa ja lähteä itse ravintoloihin pyörimään. Päätimme, että hitsi vie, me lähdemme treffeille ekstemporee, ilman mitään varauksia, jos vain hoitokuviot saadaan sumplittua. Kiitos joustavien isovanhempien, tämä reissu kävi toteen viime lauantaina. Minä kävin aamupäivällä heittämässä tytöt mummolaan ja paluumatkalla nappasin kyytiin mieheni, joka oli sillä välin varannut meille hotellin.

Tässä vähän fiiliksiä viikonlopun reissulta:

Ajoimme Kotkasta suoraan Helsingin keskustaan ja ihastelimme lähes täydellistä syyssäätä. Yllä lauantaipäivän asu!

Söimme lounaan ulkona Pamelan terassilla värikkäiden lehtien leijaillessa edessämme maahan.

Tuo lohi oli ihan taivaallisen hyvää! Myös pääruoat maistui. Mennään varmasti uudelleen joku kerta 🙂

Lounaan jälkeen kiertelimme hetken aikaa kaupungilla, kävimme kahvilla ja mietimme vuoroin sitä, miten ihanan rauhallista olikaan ja vuoroin sitä, miten tyhjältä elämä tuntui ilman kahta pientä veijaria. Minun teki mieli ostaa tuollainen “kauluri”, mutta päädyin laittamaan siitä kuvan äidille ja saatteeksi toiveen, josko hän neuloisi minulle vastaavan.

Iltapäivästä otimme päivälevon hotellilla ja sen jälkeen pieni freesaus vasemmasta kuvasta oikeaan. Illalliselle laitoin tuon yksihihaisen paidan, joka on ihan lempparini, mutta sille on ollut harmillisen vähän käyttöä vuoden aikana. Nyt se kuitenkin pääsi päälle ja punasin vielä huuletkin pitkästä aikaa!

Reissun luonteen vuoksi meillä ei tietenkään ollut mitään illallisvarauksia, joten lähdimme kokeilemaan onneamme lähiravintoloihin. Päädyimme lopulta Paisanoon, rentoon filippiiniläispaikkaan, jota minun on itse asiassa pitänyt testata jo tovi.

Ja hyvä, että päädyttiin, koska ruoka oli taivaallista!! Rakastan jakaa pieniä annoksia ja maistella montaa eri ruokalajia yhdellä aterialla. Tilasimme lopulta yhteensä 6 eri annosta ja pari lisuketta sekä jälkiruoat. Ruokaa oli juuri sopivasti, eikä tullut yhtään ähky. Annoksista kaikki yhtä lukuunottamatta olivat superhyviä. Ainoa pieni pettymys oli viinit. Muuten kyllä todella hyvä setti ja varmasti menemme myös tänne uudelleen 🙂

Illan päätteeksi kävelimme lämpöisessä syysillassa hotellille ja menimme ajoissa nukkumaan. Olin odottanut katkeamattomia yöunia kuin kuuta nousevaa, mutta epäonnekseni nukuin todella huonosti, koska näin hirvittäviä ja todentuntuisia painajaisia, joiden jälkeen en saanut unta ollenkaan. Ilmeisesti pääsin ekaa kertaa pariin vuoteen niin syvään uneen, että unetkin kävi villiksi tai sitten en vain osaa nukkua ilman kahta pientä takiaista kiinni minussa, peittoni alla 😀 Oli miten oli, vaikka itse yö ei mennyt ihan putkeen oli reissu ihanan virkistävä ja ehdottomasti tarpeen! Aamulla syötiin vielä runsas aamupala kaikessa rauhassa. 

Jos tytöjen jumppavuoro ei olisi alkanut Kotkassa puoliltapäivin, me olisimme varmasti jääneet vielä hetkeksi nauttimaan mielettömästä syyssäästä. Onko tällaisia lähemmäs +20°C asteen aurinkoisia syysviikonloppuja olemassakaan? Nähtävästi on ja toivottavasti tulee lisää. We want more!

ps. Viimeisessä kuvassa rentoutuneet vanhemmat 😀 Olisi pitänyt ottaa myös ennen kuva, haha!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Pinnalla nyt: Ruskea
Myöhäinen hääpäiväreissu