Netflix pelastaa x 20

Täällä on pidetty sairastupaa keskiviikosta lähtien. Sohvan nurkka on kulutettu puhki, seinät tuntuvat kaatuvan päälle ja Netflix on pyörinyt jatkuvalla syötöllä viimeiset neljä päivää. Itse olin eiliseen saakka ihan hyvävointinen, mutta huonosti nukutut yöt taisivat tehdä tehtävänsä ja nyt omakin nenä vuotaa. Onneksi lapsen kuumetauti tuntuu vihdoin helpottavan.

Kuten arvata saattaa loppuviikon työhommat ovat heittäneet kuperkeikkaa ja lähes kaikki suunnittelemani jutut ovat siirtyneet ensi viikolle. Asialle ei voi mitään, joten valitukset sikseen. Sen sijaan, että minulla olisi tarjota uutta mullistavaa kuvamateriaalia, niin ajattelin listata hieman Netflix-tärppejä. Sitä kun on selailtu tässä viime päivinä ihan kyllästymiseen asti. Eli jos joku muukin siellä kaipailee flunssan piristykseksi jotain kivaa katsottavaa tai lauantain leffa on vielä hakusessa niin tässä 20+5 vinkkiä. Viimeiset viisi voi katsoa myös sen taaperon kanssa yhdessä 🙂

20+5 Netflix leffavinkkiä

Intouchables – Koskemattomat

Tositapahtumiin perustuva elokuva ystävyksistä, jotka tulevat yhteiskunnan eri ääripäistä.

The Notebook – Rakkauden sivut

Varmasti 99% ihmisille tuttu klassinen rakkaustarina. Tämän voi katsoa aina vaan uudelleen, ehkä siinä elokuvan hienous piileekin?

12 years a slave

Tositarina vapaasta mustaihoisesta miehestä, joka siepataan New Yorkista ja myydään orjaksi. Perustuu Solomon Northupin samannimiseen omaelämäkertaan vuodelta 1853.

Kon-Tiki

Historiallinen draamaelokuva, jossa norjalainen tutkimusmatkailija Thor Heyerdahl ja hänen viisi ystäväänsä purjehtivat hauraalla balsapuisella lautalla lähes 7 000 kilometrin matkan Tyynenmeren halki.

The Way Back

Historiallisiin faktoihin perustuva kertomus seitsemän sotavangin pakomatkasta läpi jäisen Siperian, halki Gobin aavan autiomaan sekä yli Himalajan petollisen vuoriston yli.

Mean girls

Kliseinen klassikko, joka jostain syystä naurattaa allekirjoittanutta edelleenkin. Silloin kun kaipaan todellista aivot narikkaan leffaa, joka ei laita kyyneliä (muuta kuin naurun) valumaan, valitsen tämän.

The Grey – Suden hetki

Trilleri, joka kertoo öljynporaajista, jotka joutuvat keskelle Alaskan erämaata lentokoneen tehtyä pakkolaskun. Vastustajinaan miehillä on kylmä ja luminen sää sekä verenhimoiset sudet.

The Rebound

Romanttinen komedia, New York, ikäero. Siinä avainsanat leffaan, joka on sopivan kevyttä katsottavaa silloin, kun aivot ei pelaa ihan täysillä.

Blood Diamond -Veritimantti

Vanha leffa, joka puhuttelee kyllä aina uudelleen. Draamaelokuva sijoittuu sisällissodan repimään Sierra Leoneen ja kertoo siellä tapahtuvasta veritimanttikaupasta.

Poikani Kevin

Kirja oli parempi, mutta kyllä tämä leffakin katsomisen arvoinen on. Draamatrilleri perustuu Lionel Shriverin romaaniin koulusurmaaja Kevinistä ja hänen äidistään Evasta.

Vaihtamalla paranee

Jennifer Anistonin tähdittämät komediat ovat yleensä takuuvarmaa hömppää flunssa-aivoille. Tämä romanttinen komediaelokuva kertoo nelikymppisestä sinkkunaisesta Kassiesta, joka päättää että on aika hankkia lapsi, vaikka sitten yksin.

Hector and the Search for happiness

Elokuva kertoo psykiatrista nimeltä Hector, joka tajuaa olevansa tyytymätön elämäänsä. Vaikka hänellä on päällisin puolin kaikki hyvin, hän päättää lähteä maailmalle selvittämään mikä tekee ihmisen onnelliseksi. Leffa on täynnä mietteitä, jotka antoivat ainakin itselleni aihetta pohtia omaa onnelllisuutta.

[pb_blockquote] Leffa on täynnä mietteitä, jotka antoivat ainakin itselleni aihetta pohtia omaa onnelllisuutta.[/pb_blockquote]

ps. I love you

Taas yksi niistä elokuvista, jonka olen katsonut monen monta kertaa. Tämä leffa on onnistunut antamaan jokaisella kerralla hieman lisää ja noh, kuluttamaan nenäliinavarastoni tyhjiin. Romanttinen draama, joka perustuu Cecelia Ahernin samannimiseen romaaniin.

Moneyball

Tositapahtumiin perustuva urheilu-draama-elämäkertaelokuva, joka perustuu Michael Lewisin kirjaan Moneyball. 

Coco avant Chanel

Elokuva kuulun muotisuunnittelija Coco Chanelin elämästä. 

The Butterfly effect

Yksi harvoista scifi-katogoriaan menevistä elokuvista, joista olen aidosti pitänyt. Tämä leffavanhus on hyvin monitasoinen ja sen oivaltamiseen meni useampi katselukerta.

Pay It Forward – Anna hyvän kiertää

Toinen leffavanhus, klassikko, jonka voisi katsoa ihan vaan muistutuksena itselleen vaikka kerran vuodessa.

Intern

Jostain syystä nämä elokuvat, joissa päähenkilöiden välillä on selkeä kuilu, vetoavat minuun. Tässä elokuvassa 70-vuotias leski aa mahdollisuuden työskennellä harjoittelijana muotiverkkokaupassa.

Seven pounds

Draamaelokuva, jossa mies pyrkii muuttamaan seitsemän ihmisen elämän. Surullisen kaunis klassikko.

White Chicks

Joskus huonokin leffa voi olla hyvä 😀 Tämä ei ehkä leffana ole mitenkään mahtava, mutta hyvät naurut olen tästä saanut monen monta kertaa. Menee taas kategoriaan ” takuuvarmaa hömppää flunssa-aivoille”.

Silloin, kun sairastelee pienen lapsen kanssa yhdessä kotona leffavalinnat täytyy ehkä tehdä hieman toisenlaisesta kategoriasta. Loistavia, kokoperheen elokuvia Netflixissä ovat mm. Kung Fu PandaShrekHachikoMehiläisen elokuvaHain tarina ja Anastasia

kuva: Sara Vanninen

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Huppareiden paluu