Niskalukko

SI MODA RANDOM 1

Eilen aamulla herätessä niska tuntui hieman oudolta. Venyttelin ja totesin, että olin kai nukkunut hieman huonossa asennossa. Kyllä se siitä vetreentyisi päivän mittaan, ajattelin. Mitä vielä. Pari tuntia heräämisen jälkeen tunsin, kuinka niskakipu paheni ja koko kaula tuntui jäykistyvän. Pään kääntäminen tuntui epämiellyttävältä. Lähdin tästä huolimatta kauppareissulle ja kotiin tullessa en enää kyennyt katsomaan oikealle. Pienikin pään liike sai aikaan jäätävän kivun, kuin joku vetäisi puukolla. Tuskissani purkasin ruokakassit ja sain kuin sainkin lapsen päiväunille.

Sohvalta, ison tyynykasan seasta löysin lopulta mukavan asennon, jossa niskakipu hellitti. Nopea googletus ja totesin, että kyseessä on pakko olla ns. niskalukko. Olin ehkä huomaamattani niksauttanut niskan ja vähitellen ympäröivät lihakset olivat vetäneet jumiin suojellakseen rankaa. Fyssariystäväni suositteli joko lämmintä tai kylmää hoitoa. Hätävarana relaksantteja. Kuuma suihku auttoi asiaa hieman, mutta heti jos liikuin hiemankin enemmän oli kipu taas läsnä. Yöksi levitin lihasvoidetta siinä toivossa, että aamulla lukko olisi poissa.

Tänään olo on kyllä ollut huomattavasti parempi, mutta edelleen niska tuntuu kipeältä ja pään kääntäminen on hankalaa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun itselleni niskalukon onnistun hankkimaan ja toivottavasti myös viimeinen. Tämä taitaa olla suhteellinen yleinen vaiva, mutta niin ärsyttävä ja pirullinen. Siinä jäävät hommat kyllä tekemättä, kun päätä täytyy pitää jatkuvasti samassa asennossa kivun välttämiseksi. Koneelle ei ollut asiaa ja synttäripäivällinenkin jäi puolitiehen, kun en yksinkertaisesti enää kyennyt toimimaan. Mieheni sai siis pyöritellä itse omat sushirullansa ja minä vain istuin valmiiseen pöytään. Onneksi olin sentään ehtinyt aamupäivällä leipoa synttärikakun valmiiksi…

SI MODA MUTAKAKKU 1

Nyt yritän käydä kuvamateriaalia edellisiltä päiviltä läpi. Palailen illalla toisen postauksen kera 🙂

ps. Parhaat niskalukon aukaisuvinkit otetaan kiitollisena vastaan!

XOXO
signature

What do you think?

6 Comments
 • NMarie
  January 20, 2015

  Hei siis mulle kävi ihan sama juttu yks päivä. Yhtäkkiä kun nousin ruokapöydästä oli jumissa ja kireenä kaikki solisluista kalloon asti.. Sain nukuttua voltarenin ja särkkärin avulla ja painelin suoraan hierojalle seuraavana päivänä, PELASTUS! Jämäkät otteet (sattu muuten aika paljon) autto tässä tapauksessa, ja niska tuli heti kuntoon 🙂 JEE!

  • Kaisa
   January 20, 2015

   Mäkin sivelin voltarenia ja mies hieroi parhaansa mukaan. Niiden avulla tänään on jo huomattavasti parempi olo kuin eilen. Eiköhän tää tästä lähde 🙂 Jos ei niin suuntaan sitten kunnon hierojalle!

 • milkainnamaaria
  January 20, 2015

  Äh, tuttu vaiva täälläkin. Mä oon kärsinyt kyseisestä, niin ärsyttävästä vaivasta ekan kerran jo ala-asteella, muistan sen edelleen niin hyvin. Mua on auttanut nimenomaan kuumahoidot: sauna alkupalaksi, jonka jälkeen mikrossa lämmitetty vehnätyyny harteille. Toki kipu ja jumi ei heti lähde, mutta nää ainakin helpottavat olemista ja elämistä ton kurjan vaivan kanssa

  • Kaisa
   January 20, 2015

   Tää voi ilmeisesti olla “kroonistakin”? Toisilla tulee helpommin kuin toisilla. Oli miten oli, niin inhottava vaiva. Vaikka et varsinaisesti ole mitenkään sairas, mutta mitään et kuitenkaan kykene tekemään. Huoh. Mutta joo kuumahoidot tuntuivat täälläkin helpottavan parhaiten (vähän kuin synnytyssupistuksiin :DD).

 • Nina
  January 20, 2015

  Mulla kesti niskalukko viisi (5) viikkoa!! Iski Sri Lankassa safarilla (jeepin rytkytyksessä niska niksahti) ja kesti vielä kuukauden kotona. Kävin Sri Lankassa hierojalla joka toinen päivä ja söin lääkärin määräämiä relaksantteja viikkokausia, myös siis jo reissussa, mutta mikään ei auttanut. Parani vasta ajan kanssa.

  Kipu oli ihan järkyttävä. En pystynyt pariin ensimmäiseen päivään edes syömään. Jouduin tilaamaan ruoan huonepalvelusta hotellihuoneeseen kun pelkkä hengittäminen sattui niin paljon etten voinut liikahtaa sängystä, muttei syömisestä tullut silti mitään.

  Oli yksi kamalimmista jutuista mitä olen kokenut. Onneksi olin kuumassa ilmastossa ja pystyin lillumaan painottomana uima-altaassa. Se vähän helpotti oloa.

  Toivottavasti pääset helpommalla!

  • Kaisa
   January 20, 2015

   Voi ei Nina! Tää tarina sai mut ihan järkyttymään, koska en ole koskaan kuullut näin pahasta niskalukosta. En osaa edes kuvitella mitä kärsimystä se on ollut! Varmasti mennyt loma “hieman” pilalle. Jos itselläni olisi tuota pahinta vaihetta jatkunut monta päivää olisin varmasti tullut hulluksi. Nyt kääntyy jo pää hieman ja niskat tuntuvat olevan vain hieman normaalia pahemmin jumissa. Selvisin siis ilmeisesti suhteellisen vähällä? Voltaren voide auttoi, eikä tarvinut edes relaksantteihin turvautua. Huh! Toivottavasti et joudu koskaan kokemaan tuota uusiksi <3

Previous
All black everything