Olkaa te viisaampia

ITALY PART 2 2015_263 bw

Koin juuri flashbackin eilisen pakokauhusta, kun tajusin, että eräät tärkeät (nimenomaan tunnearvoltaan tärkeät) kuvat olivat hävinneet koneelta. Ajattelin, että ei tässä hätää, time capsule on varmasti napannut ne talteen. No mitä vielä, time capsule ei ollutkaan ottanut minun koneestani varmuuskopiota (ihan oma vikani) ja kuvat ovat nyt todella hävinneet. Pari tuntia koko päivän sitä eilen murehdin, mutta lopulta sain itseni vakuuttuneeksi, että muistot ovat kauniina (ja vielä kirkkaina) mielessä. Lisäksi kiitin itseäni, että olin onneksi ottanut puhelimellakin muutamia kuvia näistä hetkistä.

Mutta mitä vielä, tänään avaan läppärin aikomuksena käsitellä muutamia vanhoja, pitkään jonossa olleita kuvia valmiiksi. Välttää tuo eilinen sählinki ja tallentaa ne miljoonaan eri paikkaan. Ennen kuin pääsen edes aloittamaan tajuan, että sekin kansio puuttuu, jossa nämä kuvat ovat. Ei voi olla totta! Siinä menivät ne lomakuvat. Älkää edes vaivautuko kysymään miksei nämä olleet säilössä useammassa paikassa. Minäkin luulin, että oli.

Nyt, kun olen tyylikkäästi vuodattanut muutamat kyyneleet tuhoutuneille kuvilleni, olen valmis antamaan teille pari kivaa neuvoa.

 • Tallenna tärkeät (ja miksei vähemmänkin tärkeät) kuvat ja tiedostot AINA kahteen paikkaan.
 • Ota säännöllisin väliajoin koneestasi ja puhelimestasi VARMUUSKOPIO (älä skippaa niitä niinkuin minä).
 • Älä deletoi mielivaltaisesti turhia kuvia niin, että samalla hävität myös niitä tärkeitä.
 • Älä KOSKAAN tyhjennä tietokoneen roskakoria ennen kuin olet tuplatsekannut sen sisällön.

Tällä hetkellä harmitus, v***tus ja kaiken maailman itseinho sekä ärsytys on sen verran suurta, etten kykene kirjoittamaan mitään kaunista ja kevyttä tekstiä. Jospa huomenna kaikki elämäni palaset olisivat tallella?

ps. Kuviahan ne vain ovat, mutta miten voikaan oma huolimattomuus ottaa päähän.

XOXO
signature

What do you think?

8 Comments
 • Karoliiiiiiiiiina
  January 20, 2016

  Itsellä hävisi joskus kaikki yhden reissun kuvat, kun kameran muistikortti oli vioittunut eikä suostunut näyttämään kuvia missään muualla kuin kamerassa. Lopulta taisivat hävitä kokonaan ja muistikortti piti tyhjentää, että alkoi toimimaan uudestaan. Vähänkö otti päähän!

  • Kaisa
   January 20, 2016

   Jep, en ole varmasti ensimmäinen jolle tapahtuu jotain tällaista. Varastetun koneen tai viottuneen muistikortin vielä ehkä antaisi itselleen helpommin anteeksi, mutta deletoida nyt itse omat rakkaat kuvat koneelta? Ei hyvää päivää 😀 Onneksi tosiaan reissulta oli muutamat kuvat valmiina ja siirrettynä tuplana eri ulkoisille kovalevyille. Toisia kuvia en kuitenkaan koskaan tule näkemään ja se kyllä harmittaa. Vannoin jo tuossa tunti sitten, etten enää koskaan kuvaa digikuvia vaan siirryn filmikameroihin takaisin :’D

 • Hanna
  January 21, 2016

  Mulla on aikoinaan käynyt samalla lailla ja ainakin silloin onnistuin palauttamaan poistetut tiedostot siihen tarkoitetulla ohjelmalla, tosin se oli todella vaivalloista. Suosittelen googlettamaan recovery softwares ja katsomaan, onko sun tapauksessa mahdollista palauttaa hävinneet tiedostot? Ymmärrän hyvin, että harmittaa!

  • Kaisa
   January 21, 2016

   Mä kokeilin muutamaa recovery ohjelmaa, mutta en onnistunut niillä palauttamaan kyseisiä kuvia :/ jotain yksittäisiä se kyllä palautti, mutta ei tätä kokonaista kansiota. Taitaa olla niin, että huomasin asian liian myöhään ja niiden päälle oli jo ehditty kirjoittaa. Harmillinen juttu tämä, mutta minkäs teet. Tätä kun et voi mitenkään korjata, joten turha murehtia ikuisuuksia. Jos jotain hyvää haluaa asiasta löytää, niin kyllä sain taas kunnon opetuksen, mitä varten varmuuskopiot on ja miksi mitään asioita ei pidä tehdä kiireessä hutiloiden!

 • Maian
  January 21, 2016

  Ääääh onpa harmittava juttu! Tähän on helppo samaistua, kun juuri pari kuukautta sitten törttöilin itse: Siirsin kuvia kamerasta koneelle ja normaalisti AINA tsekkaan koneelta kuvat ennen kamerasta (muistikortilta) poistamista. No tällä kertaa laitoin suoraan rastin ruutuun, että kuvat poistetaan muistikortilta samantien. Siirrossa tapahtuikin tietysti joku virhe ja kuvista jäi talteen ehkä 1/3. “Harmitus, v***tus ja kaiken maailman itseinho sekä ärsytys” omia tunteita myös tuossa kohtaa 🙁 No siitä ne laantuvat ja unohtuvat pikkuhiljaa!

  • Kaisa
   January 21, 2016

   Kuulostaa niin tutulta tuo “aina tsekkaan” 😀 niin minäkin ainakin tuplatsekkaan roskakorin, mutta tällä kertaa mielessä vaan “noo ei siellä mitään turhaa ole”. Macissa kun saa vielä niin salakavalasti tuosta roskiksen kuvakkeen päältä klikattua tyhjennä roskakori, jolloin et edes näe sisältöä! Pitäisi tulla jotkut megavarmistukset, että oletko varma ettet halua vielä katso niitä läpi :DD

 • sisi
  January 21, 2016

  Sanoppa muuta! Itselläni katosi vastaavassa sähläilyssä koneelta koko elämänvaihe (kuvat vuosilta 2007-2010), hiemanko itketti… Tsemppiä sinne<3 Kuvia ne vaan on ja jatkossa kopsut vaan tärkeistä:)

  • Kaisa
   January 21, 2016

   Voi ei! Ja minä itkin yhden päivän/yhden reissun kuvia. Onneksi on hääkuvat ja tärkeimmät kuvat lapsesta tallella (ja kehitetty paperille asti). Ja nimenomaan jatkossa heti kopiot tärkeistä kuvista, kun koneelle ne lataa 🙂

Previous
Recipe – Oatmeal 3/3