One more BOO!

si-moda-halloween-juhlat-7Ajattelin ensin, että nyt saa riittää nämä Halloween jutut ja ruoat, mutta minun on ehdottomasti jaettava teidän kanssa ihanan ällömakeaherkku, jonka tekemiseen sain inspiraation viime viikon pressipäiviltä. Marsaanan showroomilla oli tarjolla cookie dough-täytteisiä cakepopseja ja muiden paikalla olleiden hehkutuksesta päädyin minäkin niitä maistamaan. Tikkarit olivat NIIN järjettömän hyviä ja kaiken hehkutuksen arvoisia, että oli pakko kokeilla tehdä niitä kotona.

Päätin tehdä omista tikkareistani Halloween-versiot lauantain juhliin ja koristella ne haamuiksi/hämähäkinseiteiksi. Tiesittekö muuten, että haaveilin joskus yläasteikäisenä kondiittorin ammatista? Olin jopa tutustumassa ammattikoulun kondiittorilinjalle ja vietin ysiluokan tetin (työssäoppimisviikon) leipomossa. Kakkukeisarin haaveet jäivät kuitenkin muotijuttujen alle, mutta vieläkin nautin leipomisesta suuresti. Mikään superleipuri en ole, mutta kyllä näistäkin taikinatikkareista tuli ihan alkuperäisen inspiraation veroisia. Makeita ne ovat, mutta juuri sellaisia guilty pleasure-juttuja, joita on välillä vain pakko saada. Onneksi yksi tämmöinen henkeä kohti riittää mainiosti taltuttamaan makeannälän. Reseptin löydätte postauksen lopusta!

si-moda-halloween-juhlat-4si-moda-halloween-juhlat-3si-moda-halloween-juhlat-1si-moda-halloween-juhlat-0si-moda-halloween-juhlat-5si-moda-halloween-juhlat-2si-moda-halloween-juhlat-6si-moda-halloween-juhlat-8

Cookie dough -tikkarit n. 10kpl

fariinisokeria 4rkl / sokeria 4rkl / tummaa suklaata rouhittuna n. 100-150g / voita 60g / vaniljasokeria 1tl / maitoa 2 rkl / vehnäjauhoja 2dl

kuorrutukseen tummaasuklaata ja/tai valkosuklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää maito ja jauhot. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää lopuksi suklaarouhe. Pyörittele sopivan kokoisia palloja taikinasta tai käytänä apuna silikonista cakepops-muottia. Voi asettaa tikut jo nyt palloihin kiinni. Anna pallojen kovettua jääkaapissa ainakin muutama tunti, mielellään vuorokausi.

Sulata kuorrutukseen tarkoitettu suklaa, dippaa pallot siinä ja koristele haluamallasi tavalla. Tikun ympärille kannattaa laittaa sulatettua suklaata, jotta se jämähtää paremmin kiinni. Laita tikkarit vielä hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Hämähäkinverkkotikkarit tein dippaamalla pallot ensin tummaan suklaaseen, sen jälkeen pursottamalla ohuet renkaat (n. 3x) pallon ympärille ja sitten vetämällä veitsekärjellä sentin välein kuorrutuksen päältä sen ollessa vielä pehmeää.

(*Halloween mekko, maski ja paperipussit saatu Lindexiltä)

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
3 asiaa -haaste