Operaatio hiustenkasvatus

Osa teistä ehkä muistaa hiustenlähtö-tragediani (täällä) ja siitä seuranneen päätöksen leikata lyhyeksi. Pitkälle puoleen selkään ylettyneet hiukset napsastiin kerralla kaikki pois ja jäljelle jäi lyhyt polkka. Paljon ooh aah ihana huutoja kuului sen jälkeen, mutta minä en tuntenut oloani kotoisaksi. Päätin samantien aloittaa hiustenkasvatusprojektin…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Huhtikuu 2013OLYMPUS DIGITAL CAMERA Toukokuu 2013OLYMPUS DIGITAL CAMERAKesäkuu 2013OLYMPUS DIGITAL CAMERA Elokuu 2013OLYMPUS DIGITAL CAMERASyyskuu 2013OLYMPUS DIGITAL CAMERALokakuu 2013OLYMPUS DIGITAL CAMERAJoulukuu 2013OLYMPUS DIGITAL CAMERAHelmikuu 2014OLYMPUS DIGITAL CAMERAHuhtikuu 2014OLYMPUS DIGITAL CAMERAHeinäkuu 2014

ja tähän on tultu. Pitkiä hiuksia en vielä omista, mutta kyllä näitä voi jo keskipitkiksi sanoa. Ai että tuntuu kotoisalta. Lyhyet hiukset olivat hauska kokemus, mutta eivät ollenkaan minua varten. Föönaus ja muu puunaus vie liikaa aikaa, eikä minulla yksinkertaisesti ole kiinnostustakaan laitella hiuksiani tunti tolkulla. Jos omistaisin silkkisen ja suoran hiuslaadun voisi lyhyt toimiakin ilman sen suurempia laittamisia, mutta ei tässä kiharapehkossa. Minulla on oltava sen verran pitkä hius, että se ylettää kiireessä “kaljuponnarille”. Mielellään niin pitkä, että se näyttää kiharanakin kivalta. Tähän on vielä matkaa 10-15cm, mutta uskoisin ensi kesänä saavani hiustenkasvatusprojektin päätökseen.

Omasta mielestäni (ja myös kampaajan) hiukseni ovat kasvaneet yllättävän nopeasti. Olen nimittäin reilun vuoden aikana leikannutkin niitä kolmeen otteeseen. Loppuun vielä omat vinkkini nopeampaan hiustenkasvuun.

Lämpökäsittelyt tms minimiin! (Itse lopetin föönaamisen kokonaan viime kesänä)

Hoida hiuksia, mutta älä liikaa. Shampoopesulla, hoitoaineella, lämpö- ja latvasuojalla pääsee jo pitkälle. Itselleni hiusöljy on näiden lisäksi ehdoton.

Pesuvälien pidentäminen. Oma tukkani rasvoittuu todella hitaasti ja olen aina pessyt n. 2x viikossa.

Valitse shampoo hiuspohjan mukaan ja hoitoaine hiuksien pituuksien mukaan. Esim. minulle sopii parhaiten Suomalainen mustikkashampoo (kuiva päänahka) ja XZ tuuheuttava vaniljahoitoaine. Syväpuhdistavan shampoon käyttöä kannattaa harkita, jos käyttää paljon muotoilutuotteita.

Hiero päänahkaa pesun aikana ja huuhtele hiukset pesun jälkeen kylmällä vedellä.

Leikkaa huonot latvat pois säännöllisin väliajoin, mutta älä joka kuukausi.

Perinteiset elämäntapa viisaudet: liiku, nuku tarpeeksi, syö hyvin ja juo paljon vettä.

– SINKKI. SINKKI. SINKKI. syö sitä. Ja lisäksi (vahvaa) biotiinia sekä MSN-jauhetta, magnesiumia ja rautaa tarpeen mukaan.

 

XOXO
signature

What do you think?

9 Comments
 • Bella
  August 2, 2014

  Hei!

  Olen kokeilut muutamia biotiinivalmistuksia omien hiusten kasvatusprojektissa, mutta en ole huomannut selkeää eroa, mitä itse käytät kun puhut vahvasta biotiinista? Haluaisin nimittäin itsekkin kokeilla sitä, jos se tuntuu toimivan 🙂 Hiuksesi ovat kyllä kasvaneet huomattavasti, tuokin pituus sopii sinulle älyttömän hyvin 🙂

  • casey
   August 2, 2014

   Mulla on ollut käytössä sekä eläimille tarkoitettu Biotin Forte että ihmisille tarkoitettu Biotin strong hair and nails. Olen surutta syönyt muutaman kuukauden 2 tbl per päivä eli ns. tehokuurin. Uskon myös, että nuo muut mainitsemani lisäravinteet ja vitamiinit ovat olleet eduksi tässä. Listasta jäi muuten omega 3 ja b-vitamiini!

 • lissu
  August 2, 2014

  Yleensä leikataan pitkistä hiuksista tavalliseen perus polkka-malliin, myös muun mallisia lyhyitä hiuksia on olemassa ja polkka ei ole kaikille se oikea. Itselläni on myös kihartuvat hiukset ja ollut monenlaisia lyhyitä ja pitkiä leikkauksia. Olen vältellyt suoralinjaista polkkaa sen hankaluuden takia.
  Ihan vinkkinä kaikille jotka harkitsevat lyhyttä hiusta ja joilla on kiharaa: kannattaa ottaa mielummin puolipitkä leikkausmalli ennen kuin leikkaa lyhyemmäksi ja ei kannata ottaa aivan viivasuoraan leikattavaa mallia koska se voi vaatia enemmän laittamista tai ei toimi kiharana. Esim. http://newcool-hairstyles.net/wp-content/uploads/Razor-Cut-Medium-Hairstyles02.jpg ja http://yourhairstyleideas.com/wp-content/uploads/2013/02/32-Women-Hairstyles-for-medium-hair-2013.jpg ovat ihan ok vaihtoehtoja.
  Itse en huomannut että lisäravinteet olisivat auttaneet hiusten kasvatusessa mitenkään merkittävästi.

  • casey
   August 5, 2014

   Mulle leikattiin ihan tasan sellainen polkka kuin siitä “kaljuuntuneesta” pehkosta sai. Siinä ei paljon auttanut miettiä, mikä malli olisi itselleni paras. Niin ja kaikille lisäravinteista ei välttämättä ole apua, mutta itse olen huomannut selkeän eron 🙂

 • Susannah
  August 2, 2014

  Hei Kaisa, selvisikö sinulle että aiheuttiko hiustenlähtösi jokin tietty sairaus/tauti, kirjoitit syksyn 2012 (?) sairasteluista, mutta oliko taustalla siis jokin infektio tms.? (Jos kysymys on liian henk.koht., ei tarvitse vastata.)

  Yst.terv. Susanna

  • casey
   August 5, 2014

   Hei, mulla oli vakava puutos elimistössä ja sen syytä ei löydetty. Mutta se korjaantui ihan ravintolisillä puolessa vuodessa 🙂 Toipumisaika oli pitkä ja erityisesti hiustenkunnossa muutos alkaa näkyä vasta nyt!

 • nelliinan vaatehuone
  August 4, 2014

  Ymmärrän oikein hyvin että lyhyt hius ei tunnu omalta (ja pitkäkin sopii ilman muuta), mutta siitä huolimatta näin ulkopuolisen silmin sinulle sopi ihanasti tuo lyhyt malli 🙂 Mielestäni polkka on kaunein nimenomaan sirokasvoisella naisella, kuten sinulla.

  • casey
   August 5, 2014

   Voi kiitos 🙂 tätä kuulin paljon leikattuani tuon polkan ja olihan se omaankin silmään kivannäköinen, mutta niin pirun hankala hoitaa. Mun luonnonkiharoilla se vaati jatkuvaa laittamista nimittäin. Ainiin hei, onnea kovasti pienokaisesta! <3

 • nelliinan vaatehuone
  August 4, 2014

  nonni, meni ihan väärään kohtaan sulkeet 😀 piti kirjoittaa että lyhyen lisäksi pitkäkin on kaunis, vaikka lauserakenne oli nyt vähän outo 😀

Previous
Meripäivät 3X
Operaatio hiustenkasvatus