Pääsiäissalaatti

SI MODA FOOD PÄÄSIÄISSALAATTI 1

Se miksi pääsiäinen on joulun ohella toinen suosikkipyhistä on tietysti ruoka. Joulunakin nautin eniten perheen yhteisistä ruokailuista ja pöydän antimista. Pääsiäisenä ehkä vielä enemmän, koska menu sisältää yleensä juurikin niitä minun suosikkiruokiani. Joulupöytään verrattuna pöydästä löytyy huomattavasti enemmän vihreää väriä ja ehkä jossain määrin kevyempiä ruokia. Erilaiset salaatit, parsa- ja munaruoat, lampaanliha ja tietysti perinteinen pasha ovat suurta herkkuani. Mämmistä en tosin tykkää yhtään.

Viikko takaperin valmistin kevään ensimmäisen parsasalaatin kaapista löytyneistä aineksista ja totesin, että tämä versio olisi oikein passeli myös pääsiäispöytään. Joten siksi nimesin sen pääsiäissalaatiksi. Reseptin löydätte postauksen lopusta.

Jos kaipailette muita pääsiäisaiheisia reseptejä niin ainakin tämä viime keväänä tehty postaus sisältää kolme oivallista ohjetta. Mukavaa pääsiäisviikkoa kaikille!

SI MODA FOOD PÄÄSIÄISSALAATTI 4SI MODA FOOD PÄÄSIÄISSALAATTI 2

Pääsiäissalaatti (n. 4 hengelle)

muutamaa erilaista salaattia / nippu parsaa / neljä munaa /  1pkt (n.80g) parmankinkkua / parmesaania / oliiviöljyä / valkoviinietikkaa / suolaa / sokeria / mustapippuria / voita

Kuumenna uuni 200°C asteeseen. Levitä kinkkusiivut leivinpaperilla päällystetylle pellille, pirskottele aavistus oliiviöljyä päälle ja laita uuniin n. 5-10 minuutiksi. Kinkut muistattavat valmiina hieman paistettua pekonia. Anna niiden jäähtyä pellillä, jotta niistä tulee erityisen rapeita. Valmista seuraavaksi parsat. Voit pehmittää niitä ensin höyrykattilassa (tai mikrossa). Paista ne sen jälkeen voissa ja mausta suolalla. Keitä munia n. 4-5 minuuttia, jolloin sisus jää vielä aavistuksen raa’aksi. Sekoita kastike kupissa: 2 osaa oliiviöljyä, 1 osa valkoviinietikkaa, ripaus suolaa&sokeria.

Revi salaatinlehtiä suurelle vadille ja sekoita kastike käsin joukkoon. Katko rapeat kinkkusiivut sopiviksi suupaloiksi, nosta parsat joukkoon ja raasta parmesanilastuja päälle. Halkaise munat ja lisää salaattiin. Rouhi päälle mustapippuria.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
March