Päivän keitto

SI MODA FOOD PÄIVÄN KEITTO 1

Tänään iski ihan valtava keittohimo. Ja nimenomaan himo tähän kaikkien aikojen lempikeittooni, joka vaatimattomasti on itseni valmistama. Kaapit tutkittuani totesin, että puuttuu vain n. puolet raaka-aineista. Ei paha! Eikun soveltamaan siis.

Alunperin bataatti-kookos-keittona tunnettu keitto vaihtui bataatti-tomaattisalsa keittoon. Jääkaapissa oli eilen valmistetun tomaattisalsan tähteet ja päätin hyödyntää ne sopassa. Kookosmaitoa oli vähän vaikea lähteä korvaamaan millään, mutta jotain lientä soppaan oli saatava. Päädyin kaatamaan sekaan luomu tomaattipyreen. Score! Mausteet pysyivät ennallaan, alkuperäisen reseptin mukaisina. Keitto sai potkua chilistä (salsan seassa oli myös sweet chili-kastiketta), raikkautta limemehusta ja ihanaa makua korianterista. Viimeiseksi mainittu ei tosin ollut tuoretta ja sitä jäinkin kaipaamaan. Kuivattu korianteri antoi kyllä makua, mutta ei se tuoretta vastaa missään tapauksessa. Taidankin siis hakea illalliselle vielä tuoretta yrttiä pöytään, koska soppaa on vielä yllin kyllin. Korianterisilppu ja raejuusto ovat ihan lyömätön lisukepari tähän keittoon.

SI MODA FOOD PÄIVÄN KEITTO 2

Olettekos te muuten kovia soveltamaan reseptejä? Mieheni sanoo aina, että minulla on todellinen lahja tähän hommaan, koska saan aina loihdittua ruoan pöytään, vaikka jääkaappi ammottaisi tyhjyyttään. Toisilla on hyvä kuulokorva musiikin soittamiseen, mutta itselläni taitaa siis olla taitavat ja herkät makuhermot ruoka-aineiden yhdistelyyn? 😀 Tai ainakin hyvä mielikuvitus!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Päähänpinttymä