Pakokeino kiireessä + arvonta

*Kaupallinen yhteistyö Pierre Robert

Kiire on se, joka saa minulle aikaan kaikista pahimman stressin. Kiireessä hermoilen ja ahdistun, mutta onneksi on olemassa eräs harrastus, joka toimii pakokeinonani kiireen keskellä. Asia, jolle löydän aina aikaa kalenterista ja johon turvaudun, kun kurkkua alkaa liika kiire kuristamaan.

Juokseminen on ollut lempiharrastukseni jo kauan. Olen ollut lapsesta asti hyvä juoksemaan (erityisesti pikamatkoja) ja se on ollut minulle vaivatonta sekä mieluisaa puuhaa. Olen myös aina ollut sitä mieltä, että se on maailman helpoin harrastus. Siihen ei tarvita kuin hyvät juoksukengät ja keliin sopivat vaatteet. Juosta voit käytännössä missä vaan ja milloin vaan. Sisälläkin, mutta siitä en itse tykkää, sillä minusta juoksemisen ihanuuteen kuuluu oleellisesti raikas ulkoilma.

Muistan joskus aiemminkin kirjoittaneeni täällä juoksemisesta ja sain silloin monia viestejä liittyen juoksemiseen talvisaikaan. Lenkkeilinkö todella ympäri vuoden ulkona? Minkälaiset varusteet valitsen talvijuoksuun? Onko kerrospukeutuminen se paras ratkaisu? Eniten kysymyksiä sain nimenomaan liittyen vaatteisiin, joita käytän talvella juostessa. Jokaiseen viestiin vastasin, mutta en ole tainnut koskaan ennen tätä ottaa täällä blogissa kantaa siihen, minkälaisia ja mistä materiaaleista valmistettuja vaatteita tykkään talvella juostessa pitää.

Tämä vuoden viimeinen yhteistyöpostaukseni Pierre Robertin kanssa on loistava sauma puhua tästä aiheesta. Elokuussa esittelin teille tämän minullekin uuden tuttavuuden, brändin joka valmistaa ihania merinovillaisia vaatteita ja asusteita niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Lastenvaatteet olivat kahden ensimmäisen postauksen pääosassa (täällä sekä täällä) ja niissä kerroin enemmän Pierre Robertista, lastenvaatevalikoimasta sekä merinovillan hyödyistä. Nyt vuorossa olisi naisten villatreenivaatteet, jotka ovat lastenvaatteiden tapaan valmistettu eettisestä, mulesing-vapaasta villasta ja niissä yhdistyvät merinovillan ainutlaatuinen pehmeys sekä kosteutta siirtävät erikoisominaisuudet.

Se miten nämä nyt liittyvät minun juoksuharrastukseen talvella, niin merinovillatuotteet ovat loistava esimerkki vaatteista, jotka tekevät talvella lenkkeilemisestä mutkatonta. Kuten merinovillan ominaisuuksiin kuuluu villatreenivaatteet lämmittävät kehoa juuri sopivasti ja pitävät sen kuivana treenin aikana sekä sen jälkeen. Tästä syystä kylmempänä vuodenaikana lenkille lähtiessä valitsen aina alimmaksi kerrokseksi merinovillaisen asun.

Käyttömukavuutta lisää merinovillan joustavuus, jonka ansiosta vaatteet muotoutuvat hyvin vartaloa vasten. Tämä on itselleni urheiluvaatteita hankkiessa tärkeä kriteeri, sillä en voi sietää liian löysiä juoksuvaatteita. Merinovillaisten pitkiksien päälle puen paksummat talvijuoksutrikoot ja yläosaksi tuulta pitävän, mutta hengitävän juoksutakin. Kovalla pakkasella lisään merinovillaisen paidan ja takin väliin vielä fleecekerroksen. Kehon ääreisosat on myös tärkeä muistaa pitää lämpimänä, vaikka hikilenkistä onkin kyse, joten siksi suosin juoksusukkina paksupohjaisia merinovillasukkia ja kaulassa sekä päässä merinovillaista tuubihuivia. Monesti lenkillä hikoillessa tekisi mieli riisua päähine pois (kehon on normaali reaktio), mutta merinovillaisen tuubihuivin tai pipon kanssa en ole huomannut tätä ongelmaa. Mitä ilmeisemmin merinovilla pitää pään hikoilusta huolimatta sopivan lämpöisenä ja kuivana, jolloin ei synny pakkomiellettä riisua päähinettä kesken juoksun.

Vaikka juoksuvaatteissa minulle tärkeintä on mukava tuntu, kestävyys ja hyvät ominaisuudet, olen myös sen verran esteetikko, että annan kivasta ulkonäöstä ison plussan. Tämä ulkonäköseikka korostuu omassa arjessani erityisesti niinä kiireisinä päivinä, jolloin lenkille lähtö tapahtuu suoraan esimerkiksi lapsen omista harrastuksista tai kauppareissulta. Kuten varmasti monessa muussakin perheessä, meillä arki on aika hektistä, joten se pieni parinkymmenenminuutin ajansäästö, jonka teen lähtiessäni lenkille suoraan jostain muualta kuin kotoa, kannattaa.

Pierre Robertin merinovillaiset vaatteet ovat olleet minulla testissä elokuusta lähtien ja erityisen ihastunut olen tähän kuvissakin näkyvään pitkähihaiseen urheilupaitaan. Se päällä sopii mennä kauppaan tai lapsen kanssa kerhoon ja siitä voi sitten suoraan lähteä sitten omalle juoksulenkille paitaa vaihtamatta. Näen tämän myös täydellisenä After ski-vaatteena tulevaa talvea ja laskettelukautta ajatellen. Ehdottomasti sellainen vaate, jonka pakkaisin mukaan talviselle mökkireissulle.

Halusimme Pierre Robertin kanssa muistaa myös teitä lukijoita ja järjestää tässä viimeisen postauksen yhteydessä pienen arvonnan. Palkintona on lämpöinen yllätys, jonka voitte itse käydä valitsemassa. Kurkkaa siis läpi naisten Sports Wool-mallisto ja kommentoi tähän alle suosikkituotteesi nimi. Näin olet mukana kilpailussa. Kilpailuun on aikaa osallistua 12.11.2017 saakka. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät täältä.

Kilpailun lisäksi sain mahdollisuuden jakaa teille etukoodin, jolla saa -20% koko Pierre Robertin valikoimasta! Koodi KAISASPORT20 on voimassa 8.11-18.11. Edun voi hyödyntää vaikka pehmoisten joululahjojen hankintaan, joten kannattaa naisten malliston lisäksi kurkata myös miesten sekä lasten valikoimat!

XOXO
signature

What do you think?

141 Comments
Previous
Testissä juuri nyt