Uusi idea illanistujaisiin? Oh yes. Pannukakkudinneri.
Pääsin torstaina istahtamaan keskelle kesää. Pöytä oli katettu täyteen pannukakkuja mahtavien lisukkeiden kera. Siinä istuessa unohti kyllä tyystin ikkunaa vasten hakkaavan tuuleen ja sateen ropinat. Ihan kuin mielikin olisi virkistynyt kirkkaiden valojen loisteessa. Taisi olla valohoitoa parhaimmillaan. Lisäksi pääsimme vilkaisemaan ensi kevään Gina Tricotin mallistoa, joka ei ainakaan yhtään laskenut kesäistä fiilistä.
Teemajuhlat ovat kyllä ihan parhaita. Eikä sitä aina tarvitse järjestää sesonkiin sopivia juhlia. Kuinka freesiä onkaan pitää kesäiset lettukestit hyisenä marraskuun iltana? Voin vakuuttaa että myös vieraat tykkäävät ideasta. Parhaita tarjottavia ovat mielestäni sellaiset, joissa jokainen pääsee kokoamaan oman mieleisensä annoksen.
Nämä “kokoa itse” tyyppiset tarjoilut ovat monesta muustakin syystä käteviä. Kokin ei tarvitse huolehtia annosten esillepanosta ja lisukkeita pystyy usein valmistamaan hyvissä ajoin etukäteen. Lisäksi annosten kokoaminen yhdessä pöydän ääressä on kivaa sosiaalista ajanvietettä.
Me pidettiin itse asiassa viime viikonloppuna omat pienet teemaillanistujaiset, kun valmistimme ystävien kanssa illalliseksi hodareita. Nakkisämpylät itsessään eivät ehkä kuulosta kovin houkuttelevilta, mutta yllättävien lisukkeiden ja kunnon nakkien kanssa niistä saa oikein kelpo dinnerin. Voin paljastaa, että esimerkiksi avokado ja korianteri sopivat hodarin väliin todella hyvin!

What do you think?
You must be logged in to post a comment.