Parhaat alkupalat ja pehmoisimmat neuleet

si-moda-ragu-7Kaksi vinkkiä syksyyn: Ragu ja Soft Goat.

Ensimmäisenä mainittu on yksi suosikkiravintoloistani Helsingissä. Hyvin erilainen kuin muut lempparini, jotka ovat pääsiassa aasilaisia fuusiokeittiöitä. Ragussa yhdistyy skandinaavinen puhtaus ja italialaiset ruokaperinteet. Parasta antia on heidän alkupalana tarjoiltu leipälajitelma ja eri levitteet sekä hillot. Leivät on leivottu tietenkin paikan päällä ja siten aina tuoreita. Voin ihan rehellisesti sanoa, että buukkaan täältä pöydän ihan pelkästään näiden leipien vuoksi 😀 Leipätytön unelma!

si-moda-ragu-4si-moda-ragu-9si-moda-ragu-6si-moda-ragu-1Ruoasta tulee hieman mieleen kööpenhaminalainen Kødbyens Fiskebar italialaisella tvistillä. Joskus söin Ragussa hillopurkkiin savustettua pääruokaa ja se oli yksi mieleenpainuvimmista ravintolakokemuksista ikinä. Purkki siis avattiin pöytään tuodessa ja savu nousi ilmaan siinä edessäni. Tällä hetkellä sieltä ei taida näitä “savupurkkeja” enää saada, mutta toivottavasti vielä joskus saa. Eipä tuo tämänhetkinenkään menu huonon kuuloinen ole, suosittelen siis testaamaan Ragun, jos ette ole vielä käyneet 🙂

Toinen syysvinkki koskee vaatebrändiä ja tarkemmin sanottuna kashmirneuleisiin erikoistunutta neulebrändiä nimeltä Soft Goat. Ei jestas miten pehmeitä, nimensä mukaisesti voikaan vaatteet olla. Merkiltä löytyy niin neuleita, neuletakkeja ja -mekkoja kuin ponchoja, oloasuja ja asusteitakin. Kaikkia aivan mielettömän kauniissa sävyissä ja tietenkin unelman pehmeässä kashmirissa. Naisten vaatteiden lisäksi valikoimassa on myös tuotteita miehille ja lapsille. Loistavia lahjaideoita esimerkiksi joulua ajatellen. Minulle joulu tuli jo hieman aiemmin, kun sain tilaisuuden päätteeksi mukaan lahjakassin, josta paljastui kauniit harmaat kashmirkäsineet, joihin oli kirjailtu omat nimikirjaimeni. Miten ihana yllätys, kiitos!

——

Two tips for autumn: Ragu & Soft Goat.

Ragu is one of my all time favorite restaurants in Helsinki. If you’re “a bread girl” like I am you should definitely try out Ragu’s bread starter plate. Heaven on earth!

Soft Goat instead is a Swedish clothing brand specialized in cashmere knits. Beautiful designs, lovely colors, 100% cashmere and ultimate softness. What else you need from your favorite knit?

ps. Thank you Soft Goat for these beautiful gloves

si-moda-soft-goatsi-moda-ragu-8si-moda-ragu-5si-moda-ragu-3si-moda-ragu-2

Ragu

Ludvigin katu 3-5

00130 Helsinki

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
PINK