Olen aina rakastanut kausiruokia. Niitä, joita syödään muutaman kuukauden ajan niin, että seuraavan kerran tekee mieli vasta ensi vuonna. Oli kyse sitten syksyllä sienistä tai keväällä parsasta, niin hurahdan niihin aina täysillä. Tänä keväänä olin jostain syystä unohtanut koko parsan, mutta onneksi Elloksen järjestämä lounastilaisuus ravintola Sipulissa muistutti minua asiasta. Parhaalta parsa maistuu mielestäni ihan vaan grillissä voissa paistettuna esimerkiksi kalan lisukkeena, mutta toimii se muutenkin. Vielä on virallista parsakautta jäljellä, joten tässä tulee muutamia vinkkejä parsaruokiin:
Parsaa & Hollandaise-kastike
Parsapiirakka
Parsaa ja parmesania
Parsakeitto
PS. vinkki vitonen parsan paistamaiseen. Leikkaa varresta kuivuneet päät pois ja laita parsat muutamaksi minuutiksi mikroon. Kaada ylimääräinen vesi pois ja paista/grillaa parsat voissa sekä mausta suolalla. Näin ne kypsyvät nopeammin, eivät kärähdä ja niistä tulee rapeampia, kun ylimääräinen vesi on “rutistettu” niistä pois.
kuvat minusta: Metti Forssell

What do you think?
You must be logged in to post a comment.