Parveke vai ei?

Ensimmäisenä pahoittelut siitä, että nämä talo-blogin kuvat ovat olleet melko kollaasi-painotteisia viime aikoina. Aika pitkälti inspiraatiokuvien varassa vielä ollaan, kun ei mitään konkreettista näytettävää ole. Tämä onneksi muuttuu kevään edetessä ja kesään kun päästään, niin on jo paljon enemmän kuvailtavaa. Mutta nyt mennään vielä näillä, toivottavasti kestätte 🙂

Tällä kertaa ajattelin hieman puhua parvekkeesta. Meidän tontille piti kaavan mukaan rakentaa 2-kerroksinen talo ja monesti sellaisista parveke löytyy. Meidän piirustuksissa sitä ei kuitenkaan vielä viime viikolla ollut. En nähnyt sille tarvetta ja koska sitä ei saatu istumaan talon arkkitehtuuriin, olin alkuun valmis luopumaan parvekkeesta. Epäilin sille käyvän samalla tavalla kuin lapsuudenkotini parvekkeelle, jonka käyttö näiden 25-vuoden aikana on ollut todella vähäistä. Äitini mukaan sen ainoa todellinen käyttötarkoitus on ollut petivaatteiden tuuletus, jos ei minun ylioppilasvuottani lasketa, jolloin luin siellä useamman päivän kirjoituksiin.

Suunnitelmien edetessä äiti kuitenkin huomautti, että tulisi varmasti ajan mittaan olemaan aika turhauttavaa raahata joka viikko kaikki petivaatteet yläkerrasta alakertaa tuuletusta varten. Jokin tuuletusmahdollisuus olisi siis suotavaa yläkerrassa olla. Meren puolelle isot parvekkeet eivät meistä istuneet ollenkaan, mutta viime viikolla saimme ajatuksen, että miksemme tekisi pientä ranskalaista parveketta talon sivulle. Se riittäisi petivaatteiden sekä yleiseen tuuletukseen, mutta olisi kuitenkin suhteellisen huomaamaton. Se olisi myös kiva lisä meidän makuuhuoneeseen, koska aamuaurinko tulee paistamaan suoraan siihen. Päädyimme lopulta korvaamaan kahden makuuhuoneen tuuletusikkunat ranskalaisilla parvekkeilla ja dk-ovilla, jotka on mahdollisuus avata tai kipata tuuletusasentoon.

Tämä päätös oli sinänsä merkittävä sillä nyt koemme, että kaikki haluamme muutokset talon piirustuksiin on tehty ja pääsemme taas yhden ison askeleen eteenpäin projektissa. Seuraavaksi rakennusluvan ja muiden lupa-asioiden kimppuun. Niistä tulossa piakkoin juttua myös.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
Previous
Hiihtoloma fiiliksiä x9