WebKerroin teille pari viikkoa sitten täällä päässeeni mukaan suunnittelemaan Paula “the-kahvitytölle” uutta lookia. Jännittävä ja mielenkiintoinen projekti kestää koko syksyn ja nyt olemme päässeet siihen vaiheeseen, että bloggaajien tekemät moodboardit ovat valmiina. Moodboardilla tarkoitetaan vapaamuotoista, melkein millä tahansa tekniikalla toteutettua kollaasia, joka sisältää kuvia, tekstejä, jopa videoita jostain aiheesta. Tämän avulla on tarkoitus lähteä työstämään suunnittelutehtävää eteenpäin. Bloggaajille on tässä vaiheessa arvottu suunnittelijaparit, jotka on valittu mukaan suunnittelukilpailun myötä.

Omalla kohdallani voidaan kai jo puhua pienestä kohtalosta, sillä minun suunnitteluparini Ida on se sama mahtava tyyppi, jonka kanssa olin yhtä aikaa harjoittelussa Katri Niskasella. Näin se elämä vain tuon tuttuja tyyppejä yhteen ihan uusien projektien merkeissä. Meidän yhteistyöstä luvassa enemmän tarinaa seuraavassa postauksessa. Nyt muutama sana tekemästäni moodboardista.

Pyörittelin mielessäni ajatusta uudistuneesta Paulasta. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen Pauligin väen kanssa takaraivooni jäi soimaan sana “somebarista” sekä ajatus Paulasta Flow-festareilla. Näiden pohjalta aloin keräämään Pinterestiin kuvia. Lähdin liikkeelle itse kahvista ja kahviloista. Innostuin myös kovasti kuparisesta kahvipannusta, jota Paulalla näkee usein kädessä. Kuten suunnittelutyössä yleensä, alussa tuntui, etten löytänyt mitään punaista lankaa työhöni. Kun kuvia oli lähemmäs kolmekymmentä, huomasin keränneeni sattumalta hyvin samanhenkisiä otoksia. Halusin nähdä Paulan skandinaavisessa ympäristössä, yksinkertaisten muotojen ja linjojen äärellä. Halusin Paulan muutoksen olevan eräänlainen Coco Chanel -tyyppinen murros. The kahvityttö ei olisi enää tätimäinen “missi” vaan enemmänkin raikas, asiantunteva (kahvin) ystävä. Sääksmäen kansallispuvun värejä ja kuosia on toki kunnioitettava uudessa lookissa, mutta toivon löytäväni niihin suunnittelijan kanssa uudenlaisen näkökulman.

Odotan jännityksellä mitä tuleva yhteistyö Idan kanssa tuo tullessaan ja onnistummeko luomaan Paulalle uuden lookin, joka vastaa meidän molempien sekä tietysty Pauligin että koko Suomen kansan visiota. Olkaahan kuulolla, nimittäin seuraavalla kerralla esittelen jo ensimmäiset luonnokset uudesta lookista. Silloin on myös luvassa kahvipainotteinen arvonta teidän iloksi!

 

Kuvat ja lisää inspiraatiota Paulan tyyliin löydät täältä.

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
 • wrap over dresses
  October 7, 2014

  Hi! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog
  platform are you using for thhis website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had
  problems with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the
  direction of a good platform.

Previous
Fluffy