Paulan uusi tyyli – ÄÄNESTYS

Nyt olemme päässeet Paulan uusi tyyli -projektissamme (aikaisemmat postaukset täällä, täällä ja täällä) siihen viimeiseen vaiheeseen, jossa tekin pääsette vaikuttamaan. Luonnokset uusista tyyleistä ovat nyt valmiita. Kaikki neljä bloggaajien&suunnittelijoiden luomaa tyyliä löytyvät kampanjasivuilta, jossa voi käydä äänestässä omaa suosikkiaan.

Ajattelin tähän alkuun hieman avata yhteistyötä suunnittelijaparini kanssa ja sen jälkeen kertoa meidän ehdotuksestamme Paulan uudeksi tyyliksi. Ensimmäisenä on hyvä kuitenkin esitellä kunnolla parini Ida. Me tosiaan olimme jo vanhoja tuttuja työharjoitteluajoilta Katri Niskasella. Sattumalta meidät arvottiin tähän projektiin pariksi ja olen kyllä ollut hyvin iloinen tästä sattumasta. Meillä on hyvin yhteen menevät tyylit, joista kuitenkin löytyy niitä arvokkaita omia näkemyksiä ja eroja. Idan vahvuuksia ovat mielestäni selkät ja vahvat leikkaukset vaatteissa. Hän on myös ehdottomasti rohkeampi värien ja kuosien kanssa kuin minä.

Suunnittelijaparini:

Ida Linnéa Mohell

* Valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista

* Tehnyt työharjoitteluita mm. Helsingissä (design by Katri/n) ja Lontoossa (Ostwald Helgason)

* Hänen opinnäytetyömallisto esiteltiin Kööpenhaminan Muotiviikoilla viime elokuussa

* Portfolio (klik)

Meidän yhteistyö lähti liikkeelle tapaamisella, josta kerroin teille edellisessä postauksessa. Siinä vaihdettiin ideoita ja ajatuksia. Minä olin tehnyt Idalle valmiiksi inspiraatiokollaasin, jonka pohjalta hän lähti työstämään omia ideoitaan eteenpäin. Kävimme paljon keskustelua siitä, mitkä olisivat ideaalit vaatekappaleet Paulan uudessa tyylissä. Koostuisiko se edelleen mekosta ja paidasta vai olisiko se jotain ihan muuta? Olimme molemmat hyvin yksimielisiä siitä, että tällä kertaa lähdettäisiin tekemään housuja. Minä toivoin asun olevan hieman pukumainen, mutta kuitenkin naisellinen. Halusimme luoda Paulan tyylissä samankaltaisen murroksen (toki aavistuksen pienemmässä mittakaavassa :D), minkä Coco Chanel teki aikoinaan naistenvaatetuksessa. Tarkoituksena ei kuitenkaan ollut luoda jäykkää jakkupukukokonaisuutta, vaan huolettomampi, mutta kuitenkin särkimäs asu. Idan luonnosteli kokonaisuuden, jossa oli kolme osaa. Housut, tunika(paita) ja takki. Pidimme tärkeänä sitä, että asua voisi muokata sään, tilaisuuden ja Paulan omien mieltymysten mukaan helposti ja nopeasti. Kolmeosaisessa asussa tämä onnistuisi huomattavasti helpommin kuin nykyisessä.

PAULAN UUSI TYYLI TASOKUVAT 1

Väritykset uuteen tyyliin löytyivät Paulan nykyisestä asusta ja todelliseksi tehosteväriksi minä halusin nostaa metallinhohtoisen kuparin, joka on tietenkin lähtöisin kuparin värisestä kahvipannusta. Nykyisen asun kuosista halusimme säilyttää raidat, joten niiden pohjalta Ida lähti luonnostelemaan uutta kuosia. Syntyi värikäs kuosi, jossa on eri paksuisia raitoja. Sen pohjalta Ida suunnitteli vielä toisen kuosin, jossa raitakuosia on työstetty vielä hieman enemmän ja uuteen uskoon. Tämä on mielestäni hieno osoitus siitä, miten vanhasta perinteisesti kansallispuvun kuosista tehdään moderni 2010-luvun versio.

PAULA KUOSIT 1

Materiaaleissa mietimme käytännöllisyyttä ja toimivuutta. Ida piti huolen, että ne soveltuisivat suunniteltuihin vaatekappaleisiin ja niiden rakenteisiin. Takki olisi hieman jämäkämpää villaa/villasekoitetta. Raitakuosi voitaisiin joko kutoa tai painaa kankaaseen. Paita ja housut olisivat puolestaan puuvillasekoitetta. Mukavan tuntuiset, mutta eivät kuitenkaan rypistyisi pahasti käytössä. Paulan työtehtävään kuuluu nimittäin liikkumista ja esiintymistä eri tilaisuuksissa, joten asun olisi hyvä pysyä mahdollisimman siistinä koko päivän. Housujen kupariväri saataisiin aikaan foliopainatuksella.

Projektin alkuvaiheessa ihastuimme molemmat siihen leikkimieliseen ajatukseen, jossa piti pohtia miten Paula olisi pukeutunut Flow-festareille. Tämä oli varmasti mielessämme koko suunnitteluprojektin ajan. Flow on musiikkitapahtumana tullut tunnetuksi myös muotigurujen ja upeiden, erilaisten tyylien kohtaamispaikkana. Näissä luonnoksissa näkyy mielestäni erinomaisesti ideamme omaperäisestä, huomiota herättävästä asukokonaisuudesta, joka kuitenkin henkii vanhaa tuttu Paulaa ja antaa arvoa Sääksmäen kansallispuvulle. Siinä on mukava liikkua ja asua voi kätevästi muokata avaamalla takin tai ottamalla sen kokonaan pois. Sekä takista että paidasta löytyy piilotetut taskut sivuilta, jotka lisäävät asun käytännöllisyyttä. Tältä näyttää meidän mielestämme 2010-luvun Pauligin asiantunteva somebarista!

SI MODA PAULAN UUSI TYYLI VALMIS 1SI MODA PAULAN UUSI TYYLI VALMIS 2

Jos tämä meidän versiomme Paulan uudesta tyylistä kolahti teihin niin käykää ihmeessä antamassa äänenne täällä. Sieltä löytyy myös kolmen muun bloggaajan&suunnittelijan tekemät luonnokset. Lopullisen voittaja-asun valitsee raati, johon kuuluu Pauligin edustajia sekä kolme ulkopuolista edustajaa; Anne Törnroos, Sofia Järnefelt ja Sara Karlsson. Haluaisin vielä lopuksi kiittää Pauligia kivasta kampanjasta ja erinomaisesta toteutuksesta. Toivon toki, että näemme tulevaisuudessa Paulan kantavan minun ja Idan suunnittelemaa asua, mutta vaikka näin ei kävisikään on ollut ilo olla mukana projektissa!

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Rosa
  November 4, 2014

  Nyt on kyllä pakko myöntää, että odotin innolla tätä Paulan uutta tyyli, ja sitä mitä saatte aikaiseksi. Varsinkin Minusta kuitenkin tämä teidän luomuksenne on melko sekava ja suomalaisuus, yksinkertaisuus ja perinteet ovat siitä unohtuneet kokonaan. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan, että näkisin tämän myös Paulan päällä. 🙂 Ehkä mieleni muuttuu.

  • Kaisa
   November 4, 2014

   Kiva, että uskalsit kommentoida myös “negatiivisista” fiiliksistä. Minä tosiaan tein inspiraatiokollaasin, jonka pohjalta Ida työsti sitten asukokonaisuuden, värit ja printit. Oma tyylini on hyvin minimalistinen ja skandinaavi joten voi olla että jos olisin itse ollu ensisijaisesti suunnittelemassa vaatekappaleita ja kuoseja olisivat ne olleet hillitympiä. Mutta kunnioitan Idan visiota 100% 🙂 oli mielenkiintoista työskennellä parin kanssa joka on hieman “rohkeampi” näissä valinnoissa!

  • Nelli
   November 4, 2014

   Mulle tulee kyllä väistämättä mieleen kiinalaisten kimono tästä asusta mutta jotnekin toi asu on kyllä silmiinpistävä ja mielenkiintoinen ja siitä löytyy monia eri ulottuvuuksia joka tekee siitä ehkä juuri sillä tavalla suomalaisen hahah 🙂 toiottavasti kyseinen asu näkyy Paulan päällä !
   Ps. Koska muuten arvot sen h&m lahjakortin vai onko se jo arvottu 😮

   • Kaisa
    November 4, 2014

    Moikka! H&M lahjakortti on arvottu jo ja voittajalle ilmoitettu 🙂 Ja kiitos, kiva kuulla! Mä todella pidän Idan visiosta ja rohkeudesta tehdä näinkin “yliampuva” asu. Paulan tulee erottautua joukosta ja tässä asussa hän ei varmasti jäisi jalkoihin. Itselläni ei yksin olisi ehkä ollut rohkeutta toteuttaa vastaavaa, vaan olisin pitäytynyt hillitymmässä ja skandinaavisessa tyylissä. Mielenkiinnolla odotan miten tämän käy!

Previous
Long white trench coat