Pellavan paluu

SI MODA ASU AUG6 2016 6Heinäkuun aikana tuli kuvailtua jonkin verran asuja, mutta monet kuvat jäivät kiireessä (lue lomamoodissa) odottelemaan käsittelyä. Ajattelin, että tämä elokuun alku olisi vielä oikein hyvää aikaa ampua näitä kesäisempiä asuja ulos ja toivoa, että lämpöisistä keleistä saataisiin nauttia vielä pitkään.

Vaikka olen melko vannoutunut mustaan pukeutuja ja lähes tulkoon jokaisesta asustani löytyy joku musta vaate tai asuste, tykkään kuitenkin joskus jättää sen tumman sävyn pois. Tähän asuun oli näköjään otettava ripaus mustaa aurinkolasien muodossa, mutta muuten mentiin hyvin hennoilla neutraaleilla väreillä.

SI MODA ASU AUG6 2016 3SI MODA ASU AUG6 2016 8Eniten pidän tässä materiaalien yhdistelystä, josta syntyy kiva kontrasti. Talvella eri materiaalien kuten neulosten ja nahan yhdistely on jo tuttu juttu, mutta kesäasuihin saa pientä tvistiä esimerkiksi pellavaa, puuvillaneulosta ja mokkanahkaa yhdistelemällä.

Pellava on klassinen kesämateriaali sekä naisten että miesten pukeutumisessa ja monien vuosien tauon jälkeen olen jälleen innostunut siitä. Ostin tämän kuvissa näkyvän puseron loppukeväällä Zarasta ja se on yksi tämän kesän käytetyimpiä yläosia, vaikka sitä ei ole tainnut blogissa vielä näkyäkään. Ihastuin sen tyttömäisiin yksityiskohtiin, pitsikaistaleisiin, siroon rusettiin sekä näissä kuvissa vähän huonosti näkyviin pieniin hihoihin. Hameiden lisäksi tätä on tullut pidetty myös housujen ja shortsien kanssa.

SI MODA ASU AUG6 2016 2SI MODA ASU AUG6 2016 4SI MODA ASU AUG6 2016 7

Kesällä suosin yleensä yläosina enemmän trikoo t-paitoja kuin lyhyt hihaisia puseroita, mutta nyt kun tällainen kaapista löytyy, en voi kuin ihmetellä miten olen selvinnyt ilman? T-paidat ovat käteviä, mutta ehkä hieman liian arkisia tiettyihin tilanteisiin. Pusero antaa heti huolitellumman vaikutelman, myös pellavaisena, vaikka rypistyminen onkin enemmän kuin todennäköistä. Pellavan voimakas rypistyminen jakaa usein mielipiteitä ja toiset vihaavat pellavaa tästä syystä. Omaan silmääni se on vain materiaalin hieno ominaisuus kuten nahalla patinoituminen. Mitä mieltä te olette pellavavaatteista?

SI MODA ASU AUG6 2016 5SI MODA ASU AUG6 2016 9

top ZARA (similar here) / knit GINA TRICOT (similar here)

watch CLUSE (here) / shoes SUPERGA* (here)

skirt MANGO (similar here, here)

photos: Sara Vanninen / edited by me

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • millamainen
  August 6, 2016

  Ihana asu! Pellava on kyllä mahtava materiaali kesään. Tuntuis ehkä jopa vähän hassulta pukeutua talvella pellavaan, koska miellän sen niin vahvasti kesään liittyväksi. 😛

  • Kaisa
   August 7, 2016

   Kiitos 🙂 sama täällä! Ihana kesämateriaali 🙂

 • Piia/aurinkokujalla
  August 7, 2016

  Kaunis kokonaisuus, todellakin, on mun mieleen ja sopii sulle.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

Previous
Berry brunch