Pitstoppi raksaostoksille

*Kaupallinenyhteistyö Lanterna

Toiset pysähtyvät kotimatkalla tankkaamaan tai ruokakauppaan, ehkä jopa kahville, mutta meilläpä pysähdytään nykyään raksaostoksille. Instastoryn puolella olenkin useamman kerran näyttänyt miten meillä tie vie perjantai-iltapäiväsinkin rakennustarvikeliikkeisiin ruokakaupan tai kivojen ravintoloiden sijaan. Rakennusprojekti on koko ajan läsnä ja sen myötä olen alkanut arvostaa ihan uudella tavalla keskitettyjä rakennus- ja sisutusliikkeitä/palveluita. Se, että voit hoitaa monta taloprojektiin liittyvää asiaa yhdellä iskulla säästää aikaa, mutta myös hermoja.

Paljon olemme toki vierailleet paikallisissa liikkeissä täällä Kotkassa, mutta koska käymme mieheni kanssa molemmat viikottain useamman kerran Helsingissä töissä olemme huomanneet, että on todella kätevää poiketa hoitamaan myös talojutut siinä matkalla. Tällöin pääsemme useimmiten asioimaan rauhassa, kun ei tarvitse ottaa lasta mukaan juoksemaan hyllyjen väliin. Hommat tulee siis hoidettua jouhevammin ja sen jälkeen voi sitten ajaa rauhassa kotiin viettämään aikaa perheen kanssa.

Sijainnin kannalta Kodin sisustuskeskus Lanterna on meillä ihanteellisimmalla paikalla Kotkaan päin Helsingistä lähdettäessä. Se sijaitesee Itä-Helsingissä Roihupellossa Siilitien metropysäkin kupeessa ja sieltä löytyy saman katon alta paljon erilaisia liikkeitä mm. monia tuttuja sisustus-/rakennusketjuliikkeitä kuten esimerkiksi iso K-rauta, Vepsäläinen, Keittiömaailma, Isku ja Asko, mutta myös yksittäisiä pienempiä liikkeitä kuten vaikkapa valaistukseen erikoistunut Casalight.

Sen lisäksi, että Lanterna on logistisesti meille oivalla paikalla ja näppärästi kotimatkan varrella, on meillä monia muitakin syitä vierailla siellä ja näiden tuttujen ketjuliikkeiden myymälöissä. Ensinnäkin valikoimat poikkeavat yleensä myymäläkohtaisesti, mutta niin poikkeavat myös myyjät sekä mielipiteet. Rakennusprojektin aikana on tullut huomattua, että esimerkiksi maalaukseen liittyviin kysymyksiin saa hyvin monenlaisia vastauksia riippuen siitä keltä kysyy. Meidän onni oli toissa viikolla se, että kävimme kysymässä hirsipintojen käsittelystä useammasta eri paikasta, sillä vasta viimeisestä saimme ne kullanarvoiset vinkit, joiden avulla lopputulos tulee olemaan juuri sellainen kuin haaveilimme.

Maaliasioiden lisäksi K-rauta on ollut se paikka, jossa on käyty tutkimassa erilaisia sisäovia, saunan kiukaita, listoja, laattoja ja myös niitä puutarhaan joskus tulevaisuudessa sijoitettavia kasvejakin. Valikoima on laaja ja siitä oivallinen varsinkin, jos työn alla on tällainen jättipalapeli kuin meillä.

 

K-raudan lisäksi poikkesin viime kerralla Lanternassa käydessä myös Keittiömaailmassa, joka tosiaan tulee olemaan meidän tulevan keittiön valmistaja. Jo ihan ihan alkuvaiheessa kalusteiden suunnittelua meille suositeltiin Keittiömaailmasta, että kävisimme tutustumassa myös heidän muihin myymälöihin, sillä mallikeittiöit saattavat vaihdella myymälöittäin ja ne ovat juurikin niitä, joista kokonaisuudet hahmottuvat paremmin.

Nyt yli puoli vuotta meidän keittiötä ja kiinteitä kalusteita näpertäneenä voin kyllä lämmöllä suositella tällaista kartoitusta. On niin paljon helpompi hahmottaa kalusteiden sävyjä, kokoja ja muotoja, kun ne näkee oikeassa koossa siinä nenän edessä eikä vain ruudulla havainnepiirustuksessa. Toki sitä täysin vastaavaa omaa keittiötä tuskin mistään löytää, mutta ainakin meidän valintaprosessia tämä on helpottanut.

Lanternan Keittiömaailmassa ihailin sekä mustansävytteistä keittiötä sekä harmaata keittiötä, jonka keskipisteenä oli tämä veikeä välitilan laatta. Keittiön suunnitteltu on meidän osalta nyt loppusuoralla, mutta kyllä niitä pieniä, toteutuskelpoisia ideoita tarttuu mukaan edelleen. Esimerkiksi tuollaisen söpön lasilaatikkohyllykön voi sijoittaa keittiön seinälle myös jälkikäteen.

Pitstopin viimeinen kohde Lanternassa oli tällä kertaa valaisinliike Casalight, josta kävin kysymässä hieman vinkkejä valaisinasioihin sekä kartoittamassa seinä- ja kattovalaisimia. Liikkeen omistajalle täytyy kyllä antaa pisteet rehellisistä ja asiantuntevista vinkeistä. Monta mieltä askarruttanutta asiaa tuli tarkistettua tällä reissua. Lamppujen hankinnan luulisi olevan helppoa ja luonnistuvan maalaisjärjellä, mutta suosittelen kyllä lämmöllä edes konsultoimaan asiaa ammattilaiselta, sillä ilman näitä vinkkejä meidän kodin tuleva valaistus olisi todennäköisesti näyttänyt todella mielenkiintoiselta.

ps. Lisää talojuttuja löydätte tuttuun tapaan rakennusblogin Hirsitalo 2.0 puolelta. Tällä viikolla sinne on taas tulossa uutta luettavaa, kun hommat etenevät vauhdilla!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Mitä töitä olen elämässäni tehnyt?