Polttariviikonloppu

Kuten te Instan puolella minua seuraavat jo varmasti tiedätte, meni viime viikonloppu normaalista poikkeavissa olosuhteissa niin vaatetuksen, aktiviteettien kuin yöpymisenkin osalta. Kyseessä ei ollut mikä tahansa viikonvaihde, vaan toisen siskoni polttariviikonloppu. Facebook muistutteli minua juuri, että tasan 7 vuotta sitten oli minun vuoroni toimia polttarisankarina, joten täsmälleen sama kesäkuun viimeinen viikonloppu valikoitui niin minun kuin siskoni polttarijuhlille.

Omiani vietettiina aikoinaan Kotkassa futisteemalla viitaten mieheni silloiseen ammattiin. Siskon polttareissa ei jalkapalloa nähty eikä koettu millään tavalla, vaan sisko puettiin pelipaidan sijaan sijaan poliisinvermeisiin ja koko päivä oli yhtä poliisikoulua sekä poliisin virassa etenemistä. Joidenkin korvaan tämä saattaa kuulostaa ehkä hieman oudolta, sillä olen huomannut, että naisporukalla järjestettävät polttarit ovat kahta tyyppiä. Joko ne ovat tällaisia hieman sarkasmin täyteisiä teemabileitä tai sitten morsiamen hemmottelujuhlia. Molemmissa puolensa, mutta itseeni uppoaa ehkä enemmän ronski huumori ja hauskat teemat. Tärkeintä on viettää morsiamen näköinen päivä tai päivät ja siinä me onnistuimme onneksi tällä kertaa ilmeisen hyvin.

Päivä aloitettiin siskon tuntien tietysti sporttiasuudella Espoon Extremellä, jossa poliisikoulukokelaan kunto testattiin. Myös me muut nappasimme pienen hien pintaan kiitos hullun hauskojen kisailujen ja polttopallopelin.

Päivän aikana poliisin tehtäviin kuului mm. aseen käyttöä vesisodan muodossa, liikenteenohjausta, puhallutusta vappupillillä sekä ratsupoliisina toimimista. Sisko oli hyvin messissä kaikessa ja niin tuntuivat olevat kaikki ohikulkijatkin. Porukkaa riitti, kun saavuimme Espalle juuri sopivasti Pride-kulkueen päätyttyä.

Brunssin loihtiminen Kotkasta käsin tuotti hieman haasteita, mutta siitäkin luovuudella selvittiin. Donitsit ja munkkirinkelit kuuluivat tietysti polluvaimon brunssille sekä Bra Pong-peli, jossa juomakuppien sijaan palloa yritetään heittää rintsikkakuppeihin 😀 Tästä pelistä tuli niin iso hitti, että uusinta turnaus odottaa jo kuun lopussa. 

Muu polttariporukka oli sonnustaunut myös poliisihenkisiin asuihin. Nämä naamiaisliikkeestä löydetyt lasten S.W.A.T -liivit olivat juuri passelit tällaisille 160-senttisille ja aiheuttivat kyllä hilpeyttä, kun yksin kävelin Kauppatorin läpi tässä lookissa.

Morsiamen suoriutuessa hyvin tehtävistään jaettiin kunniamerkkejä ja kuljettiin seuraaviin etappeihin vihjeviestien avulla. Matkalla pysähdyttiin täyttämään vesipyssyt Havis Amandan suihkulähteelle ja intouduttiin hurjaan vesisotaan. Meillä muilla oli säälittävät pikkupyssyt, mutta morsian pääsi lataamaan ihan olan takaa kunnon välineellä 😀 Vesisota kiinnosti myös turisteja ja meitä pyydettiin tästä hyvästä valokuvaankin, haha!

Vesisodan jälkeen päästiin Allas Sea Pooliin uimaan ja saunomaan. Eli kisailemaan ja lillumaan lähes tyhjään lastenaltaaseen. Tämä oli eka visiittini täällä, mutta ei varmasti viimeinen. Täytyy tulla lasten kanssa joku aurinkoinen päivä uudelleen! Uinnin jälkeen oli aika vaihtaa vaatetusta ja suunnata viimeiseen kohteeseen, yöpaikkaamme.

Eikä ihan mihin tahansa yöpaikkaan, vaan hieman eksoottisempaan airbnb “kämppään”. Vitsillä heitin polttareita järjestettäessä, että mitä jos vuokrataan vene mökin tai asunnon sijaan. Siitä vitsistä tuli harvinaisen totta, kun yövyimme Paradise kamariinilla Kanavarannassa. Tämä veneen vuokraus oli kyllä paras päätös ikinä ja morsiankin tuntui tykkäävän.

Illan suunnitelmat olivat avoimet ja olimme valmistautuneet lähtemään Helsingin yöelämää. Omat White Partyt veneellä veivät kuitenkin voiton. Kanavarannan ravintoloista sai kätevästi haettua ruokaa ja kannella pystyi tanssimaan yön pikkutunneille saakka. Melkein koko porukka jäi veneelle nukkumaan muutamaksi hassuksi tunniksi ja aamulla syötiin sitten yhdessä aamupalaa viereisessä kahvilassa ennen kuin ympäri Suomea koottu porukka hajosi omille teilleen.

Meillä kävi kyllä superhyvä tuuri sään, aktiviteettien ja majoituksen suhteen. Kaikki meni nappiin ja morsiankin tuntui olevan vilpittömän iloinen meidän kaasojen sekä toki muidenkin vieraiden työpanoksesta. Seuraavan kerran juhlitaan sitten tällä porukalla elokuussa hääjuhlassa. Kiitos vielä kaikille mukana olleille!

ps. Olisi hauska kuulla minkälaisia polttareita te olette järjestäneet tai minkälaisissa olette olleet mukana? Oliko niissä teemaa? Aktiviteetteja? Vai enemmän hemmottelua yms?

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Hirsitalo 2.0 – Home Tour kuvina
Polttariviikonloppu