Yksi iso, näyttävä ja konkreettinen elementti 2-kerroksisessa talossa on jäänyt melko vähälle huomiolle suunnitteluprojektissa. Nimittäin portaat. Syy siihen, että niiden suunnittelu on tähän mennessä ollut aika olematonta, on yksinkertaisesti ollut se, että meillä kummallakaan ei ole ollut selkeää visiota siitä, minkälaiset portaat haluaisimme. Helpompi on ollut todeta minkälaisia portaita meille EI ainakaan tule. Lasikaidetta en siihen tahdo, enkä myöskään betonisia portaita. Tiheään pinnoitetut portaan kaiteet eivät myöskään miellytä silmääni, mutta siihen se sitten jääkin.

Tällä hetkellä tulevista portaista tiedetään vain niiden sijainti, kulkusuunta ja se kuinka jyrkät ne suurin piirtein ovat. Kuten näistä pohjapiirroksista näkee, portaat eivät ole mitenkään keskeisellä paikalla, mutta toisaalta ne ovat kuitenkin suhteellisen merkittävät, koska portaikkoon näkee heti sisään tullessa. Mitään katseenkiinnittävää suurta sisustuselementtiä en portaista haaveile, mutta jotain erikoisempaa niissä saisi olla. Se toteutetaanko “juju” väreillä, materiaaleilla vai muodoilla on vielä arvoitus.

Olen yrittänyt hieman etsiä potentiaalisia porrasvalmistajia, mutta aika laihoin tuloksin. Toivottavasti ensi viikolla Kevätmessuilla olisi myös portaita valmistavia yrityksiä paikalla, jotta pääsisin niihin tutustumaan ja mahdollisesti näkemään myös potentiaalisia porrasvaihtoehtoja.

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Milla - Sukhimatot
  March 31, 2017

  Omaan silmään kaikki nuo portaat näyttää tyylikkäiltä ja kauniilta. Tosin olen niin neuroottinen, että kaide olisi välttämätön oman mielenrauhan takia, muita vaatimuksia ei juuri olisi. Paitsi tietenkin, että pääsisi ylös ja alas :D. Hyvää viikonloppua!

  • Kaisa
   April 1, 2017

   Joo kyllä meille ehdottomasti kaide tulee jo ihan lapsenkin vuoksi 🙂 Lasikaidetta en vaan halua, kerran sellainen ollut ja se oli aivan hirveän likainen koko ajan 😀 Hyvää viikonloppua sinnekin!

 • Ninni
  April 4, 2017

  Hei! Olipas kiva löytää blogisi ja nimenomaan tämä talonrakennus puoli. Olemme myös etsimässä perheeni kanssa tonttia ja haaveilen jo pinnoista, talon pohjasta jne. Kaksikerroksinen omakotitalo puusta on meillekkin tulossa. Tyylisikin on hyvin samanlainen kanssani. Yksi asia herätti kuitenkin kysymyksen, minkä ikäinen lapsi teillä on kun olette uskaltaneet ostaa tontin niin läheltä merta? Meillä on 2 v tyttö ja toinen syntymässä kesällä enkä mitenkään uskalla edes haaveilla asuvani niin lähellä mitään vettä. Pelkään huKkumista niin paljon. Vaikka ihanaa olisi asua meren tai järven rannalla!

  • Kaisa
   April 5, 2017

   Hei, kiva että löysit tänne! Talo-blogi alkaa päivittymään yhä tiuhempaan, mitä pidemmälle hommat etenee (eli on enemmän näytettävää/kerrottavaa) Tervetuloa siis mukaan 🙂 Meillä on 3v tyttö ja samoja asioita olen miettinyt. Mutta en liikoja, koska olen itse asunut lapsuuteni aina meren äärellä (20m) ja kesät saaressa, jossa vesi ympäröi kaikkialla. Jos äidiltä neuvoa kysyisin, niin hän sanoisi varmasti, että kovalla kurilla ja tarkemmin vahtimalla selviää kyllä 😀 Eli kyllä sitä varmasti tulee hetkiä, jolloin joutuu rajummin kieltämään rantaan menemistä, mutta se on pieni hinta siitä, että saan/saamme asua näin lähellä merta.

Previous
Äänestä kaunein väri matolle