Portraits

SI MODA PORTRAIT AUG 2015 2

En olisi vajaa kuusi vuotta sitten blogia aloittaessa uskonut, miten paljon kiinnostuisinkaan valokuvaamisesta ja nimenomaan henkilökuvaamisesta. Erityisesti viimeisen parin vuoden aikana siitä on melkeimpä tullut itselleni suurempi intohimo kuin vaatteiden tekeminen. Ja se, jos joku kertoo paljon.

Kaikki henkilökuvauksen salat eivät vielä ole varmasti minulle auenneet, mutta paljon on matkan varrella opittu. Ja kaikki aivan alusta asti itse kokeilemalla! Joka viikko opin uusia asioita ja se on jollain tapaa erittäin virkistävää (ja koukuttavaa). Minusta on hauskaa kuvata muiden eri bloggaajien kanssa ja visioida otettavia kuvia sekä kokeilla villisti kaikenlaista uutta. Blogiin kuvattavien kuvien ohella olen myös viime aikoina nauttinut suuresti lapsi- ja perhekuvien ottamisesta. Joskus olisi mieletöntä päästä kuvaamaan esimerksi hääkuvia, vaikka siinä toki melkoinen vastuu olisikin…

SI MODA PORTRAIT AUG 2015 3SI MODA PORTRAIT AUG 2015 0

Nämä kuvat otettiin Vilman kanssa pari viikkoa sitten pikaisesti keskellä varsinaista kuvauspäivää. Paikka oli itsessään otollinen henkilökuville, koska turhaa taustahälinää ei ollut ja valo oli upean sään vuoksi jo sellaisenaan kaunis. Päätimme kuitenkin Vilman kanssa mennä vielä astetta pidemmälle ja kokeilla muutamia pieniä, helppoja, mutta silti melko näyttäviä tehokeinoja. Kukapa olisi uskonut miten paljon rautalanka-aita, kaulakoru ja valkoinen puhelimen kuori voivatkaan vaikuttaa kuviin? Ensin mainittu blurrautuu kauniisti kuvaan luoden ristikkomaisen “kehyksen” ja seuraava puolestaan saa aikaan “aurinkopalloja”. Viimeinen, ehkä se kaikkein tärkein, heijastaa kaivattua kasvoille valoa, kun se varsinainen valonlähde (aurinko) sijaitsee selkäni takana.

Tässä vielä muutamia hyväksi todettuja tehokeinoja henkilökuviin:

Kuvaa eri elementtien välistä, kuten juuri aidan raosta, lehtien lomasta jne. Objektiivin lähellä olevat kohteet blurrautuvat kauniisti kuvan “pintaan” luoden hauskan efektin.

Kuvaa eri elementtien läpi, kuten esimerkiksi ohuen huivin, höyhenen tai vaikkapa kukan terälehden. Erittäin kaunis ja pehmeä lopputulos!

– Aina ei tarvita hienoja, ammattimaisia heijastimia saamaan toivottua lisävaloa varjopuolelle. Niinkin pieni asia kuin valkoinen puhelimen kuori voi auttaa heijastamaan valoa. Jos kaipaat isompaa pintaa niin valkoinen paperi tai lakana kelpaavat myös.

Kokeile heijastaa valoa myös erilaisten kiiltävien esineiden pinnalta. Esimerksi juuri auringossa kimmenltävä kaulakoru voi tuoda kuvaan mielenkiintoisen sävyn ja efektin.

Käytä rajausta tehokeinona. Siinä vaiheessa, kun tarkennus on hallussa kokeile esimerkiksi siirtää henkilö kuvan keskeltä enemmän toiseen reunaa ja jätä rohkeasti vartalo torsoksi tai puolet otsasta piiloon.

– Leiki valojen ja varjojen kanssa. Kuka sanoi, että varjot keskellä kasvoja ovat kirosana henkilökuvissa?

 SI MODA PORTRAIT AUG 2015 1

photos: Vilma P.
edited by me
make up: Riia / Meikkipää
XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Minni
  August 19, 2015

  Olet kyllä todella taitava kuvaaja ja blogiasi on kiva seurata ihan jo kauniiden kuvien takia. 🙂 Kehityksesi myös huomaa kun vertaa vanhempiin otoksiin! Viihdytkö muuten itse enemmin kameran edessä vai takana?
  Itsekin houkuttelisi hankkia vähän kännykän kameraa parempi laite ja opetella kuvaamaan vähän paremmin. Pitäisi vain löytää hinta-laatusuhteeltaan sopiva yksilö.
  Ja hei, meidän häihin saa ensi vuonna tulla kokeilemaan hääkuvausta. 😉

 • Riia
  August 19, 2015

  Tulipa näistä kuvista ihanat! Kaunis olet!

Previous
At the moment