Terveellisempi herkku ilman uunia

SI MODA LEADER FOODS 1*Yhteistyössä Leaderfoods

Viime syksynä löysin vihdoin yhdistelmän, jossa maapähkinävoi maistuu oikeasti hyvältä. Olin aina ihmetellyt tuotteen hypetystä, koska omaan suuhuni se maistui lähinnä karkealta hiekalta 😀 Mutta yhdistettynä taateleiden makeuteen maapähkinävoin käyttö on mennyt ihan uusille leveleille. Niistä syntyy loistavasti pohja smoothielle, mutta ne sopivat myös loistavasti leivontaan. Sokerittomassa maapähkinävoissa on paljon proteiinia, joten terveellinen herkku on kyseessä. SI MODA LEADER FOODS 2

Leaderfoods haastoi minut kokeilemaan heidän terveellisiä välipaloja, Softbar-patukoita hieman uudenlaisessa käyttötarkoituksessa. Päätin ottaa treenieväinä tunnetut proteiinipatukat mukaan leivontaan ja tehdä yhdestä terveellisestä lempiherkustani vieläkin proteiinipitoisemman. Softbar-patukat sisältävät paljon proteiinia ja kuituja. Niissä ei ole keinotekoisia makeutusaineita ja pehmeä koostumus sopii hyvin leivontaan. Myös Leaderfoodsin Barebareja voi hyödyntää leipomuksissa, esimerkiksi juustokakkujen pohjassa.

Tällä kertaa en kuitenkaan lähtenyt tekemää kakkuja, vaan herkullisia maapähkinävoikeksejä proteiinihipuilla. Vaikka pääasiassa tykkään leipomusten olevan ihan kunnollisia leivonnaisia (reippaasti rasvaa ja sokeria) ja vierastan ajatusta valmistaa esimerkiksi suklaajälkkäreitä avokadosta, on tämä terveellinen herkku kuitenkin mieleeni. Ehkä se johtuu siitä, että tähän ei tarvita älyttömästi mitään erikoisempia aineksia, vaan ne löytyivät valmiiksi jo kaapista. Reseptin löydätte postauksen lopusta 🙂

SI MODA LEADER FOODS 3SI MODA LEADER FOODS 5Itselleni terveelliset herkut vs. vähemmän terveelliset herkut eivät tee minkäänlaista muutosta henkisessä olossa. En koe koskaan herkuttelumorkkiksia, mutta pidemmän päälle herkuttelu tuntuu kyllä fyysisessä olossa. Ehkä siis silloin, kun herkkuhammasta kolottelee useammin, on parempi kääntyä näiden terveellisempien leivonnaisten puoleen. Terveellisen koostumuksen lisäksi nämä kyseiset keksit ovat sen verran tuhteja, että näitä ei edes pysty vetämään kahta enempää. Yksikin riittää taltuttamaan makean himon.

Suositteko te enemmän terveellisiä herkkuja vai kannatatteko ns. “kunnon herkkuja”?

SI MODA LEADER FOODS 6

Maapähkinävoikeksit (6 kpl isoja / 10 kpl pieniä)

n. 1,25  dl kaurahiutaleita / 2 rkl kookosöljyä / 4 rkl maapähkinävoita / 4 taatelia / pala vaniljatankoa / (Leader foods, soft bar) 1 proteiinipatukka esim. suklaa, valkosuklaa tai vanilja

Poista taateileista kivet ja pilko niitä hieman pienemmäksi veitsellä, jotta menevät helpommin murskaksi blenderissä. Laita taatelin palat, kaurahiutaleet, kookosöljy ja maapähkinävoi blenderiin ja pyöräytä sileäksi. Tämä voi vaatia hieman kärsivällisyyttä blenderin tehokkuudesta riippuen. Välillä kannattaa ehkä kaapia ja sekoittaa taikinaa lusikalla ja sitten pyöräyttää uudelleen. Tarvittaessa voit lisätä hieman kookosöljyä, mutta lopputulos saa olla hyvin tahmea.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisältö seoksen joukkoon, sekoita. Päällystä esimerkiksi tarjotin leivinpaperilla ja muotoile sen päälle haluamasi kokoisia keksejä ja painele ne n. 1cm paksuisiksi haarukalla. Pilko proteiinipatukka pieniksi hipuiksi ja upota ne keksien päälle. Laita tarjotin pakastimeen n. 20-30 minuutiksi, kunnes keksit ovat kovettuneet. Ne ovat heti valmiita tarjottaviksi. Keksejä voi säilyttää jääkapissa, jossa ne pysyvät ulkokuoresta kovina, mutta sisältä mukavan pehmeinä.

SI MODA LEADER FOODS 4

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Mikaela
  April 2, 2016

  Mulla vähän sama ajatusmaailma herkkujen suhteen kun sulla 🙂 jos haluun oikeesti herkutella, syön kunnon herkkuja, mut sit jos vähän joka päivä alkaa tekee mieli, ni taltutan makeanhimon jollain herkunkorvikkeella 😀

  • Kaisa
   April 3, 2016

   Mulla tää toimii ainakin hyvin 🙂 Ei tuu älyttömästi yllättäviä mielitekoja, kun suo itselleen ne “kunnon” herkutkin aina välillä. Myös ne vähemmän sokeriset ja rasvaiset herkut maistuvat hyviltä, kun keho ei ole mitenkään tottunut valtaviin sokerilasteihin. Kohtuu kaikessa on kyllä ollut mut “ruokavalio” jo monia vuosia!

 • Minna
  April 9, 2016

  Pakko oli tulla sanomaan että nää keksit on öö taivas, huhuh!! Kiitti siis kun jaoit tän reseptin, pelastit varmaan jotenkin mun elämän!??

  • Kaisa
   April 9, 2016

   Haha kiva kuulla! Ja kuten todettua, näitä voi popsia ihan hyvällä omalla tunnolla vaikka joka päivä 😀

Previous
Friday casual