Puhtaat valkoiset lattiat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKodin sisustaminen on junnannut tässä viime viikot melko paikoillaan. Aika on mennyt lähinnä blogimuuttoon ja arkiaskareisiin. Ensi viikolla yritän taas ryhdistäytyä ja käydä hieman kaupoilla katselemassa, josko tarvittavia elementtejä löytyisi. Valaisimien tilanne on edelleen surkea, vaikka kaksi lamppua on jo ostettu. Niitä kaivataan kyllä kipeästi nyt, kun illat pimenevät päivä päivältä hieman aikaisemmin. Mutta koska minulla ei siis ole näyttää vielä sen kummempia sisustuskuvia, niin jatketaan remonttiaiheilla. Nyt olisi vuorossa lattia!

Alkuperäinen tammiparketti oli lakattu tummanruskeaksi ja tiesimme heti, että sille oli tehtävä jotain. Olen aina haaveillut valkoisista lattioista, vaikka viime vuosina vaalean harmaat lautalattiat ovatkin jyränneet tämän haaveen yli. Lautalattian asentaminen tähän olisi kuitenkin ollut hyvin työlästä, ehkä jopa mahdotonta, joten lähdimme työstämään ajatusta valkoisista lattioista. Loppujen lopuksi järkevin ratkaisu oli hioa ja maalata nykyinen parketti. Tässä heti alkuun ennen ja jälkeen kuvat:

SI MODA HOME VALKOISET LATTIAT 04

Maalaamiseen käytettiin Nicolor-maalia ja värisävyksi valikoitui Tikkurilan värikartan valkoinen sävy nimeltä Talvi. Se oli sopivan kylmä sekä sinertävä valkoinen. Emme kuitenkaan halunneet liian valkoista lattiaa, joten tämä aavistuksen harmahtava oli juuri passeli valinta. Pelkäsimme alkuun listavalkoisten jalkalistojen näyttävän niiden rinnalla liian keltaisilta, mutta totesimme pienen sävyeron vain positiiviseksi asiaksi. Nyt sitä erottaa missä loppuu lattia ja mistä alkaa seinä, heh. Lattia maalattiin kolmeen kertaan ja jokaisen maalauskerran välillä oli vähintään vuorokausi (kävelykuiva). Viikon verran kesti, että lattiat olivat kuivuneet kunnolla. Kuukauteen ei suositeltu käytettävän mattoja, sillä sen verran maali ottaa aikaa kovettuakseen. Alkuun mietimme haluammeko valkoisen maalin peittävän parketin kuvion, mutta loppujen lopuksi se ei ollut meidän päätettävissämme. Tämä maali peitti sen, mutta ei iäksi. Ajan kuluessa maalikin kuluu ja kuvio tulee näkyviin.

Loppuun vielä mietteitä valkoisiksi maalatuista lattioista:

+ Valoisuus  (alkuun tuntui, että täällä tarvitsee aurinkolasit)

+ “Puhdas kangas” lähteä rakentamaan mitä tahansa sisustusta

+ Tartun huomattavasti herkemmin imuriin/moppiin nyt 

– Maalattu lattia saattaa olla hieman liukas (ainakin alle 1-vuotiaalle, joka vasta opettelee kävelemään)

– Lika ja pöly näkyy herkemmin, ei siis ehkä paras ratkaisu esimerkiksi koiran omistajalle

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ps. Huomasin näitä kuvia käsitellessä, että keittiön alumiinisen listan saumaus on unohtunut putsata maalijämistä ja näyttää siksi hieman epäsiistiltä. Olisi toki ollut viisasta tehdä se ennen, mutta se on tässä kaikessa kiireessä unohtunut.

XOXO
signature

What do you think?

10 Comments
 • Lisbeth
  October 4, 2014

  Tosi upee muutos, tekee paljon noinki yksinkertanen asia:) Pakko kysyä et mitä ohjelmaa oot käyttäny noissa teksteissä jotka kuvissa on?

  • Kaisa
   October 4, 2014

   Eikö teekin? Muuttui koko kämppä kertaheitolla 🙂 Mä muokkaan kuvani aina Photoshopilla!

 • Ina
  October 6, 2014

  Onpa todella hyvännäköistä! Löysin blogisi vasta nyt Vilma P:n kautta ja onneksi löysin 🙂 kaunista ja insporoivaa !

 • maijutti
  October 22, 2014

  Oi miten raikkaalta näyttää nyt, kun lattia on valkoinen! Ihanan valoisaa!! 🙂
  Ja tuo kaasuliesi vei kyllä huomioni, olen itse sellaisesta haaveillut. Voisitko joskus hieman kertoa käyttökokemuksiasi vai meneekö se blogin aihepiirin ulkopuolelle? 🙂

  • Kaisa
   October 22, 2014

   Eikö olekin? Valoisuus on kyllä se valkoisen lattian paras puoli 🙂 Kaasuliedestä voisin kertoa esim jonkun ruokapostauksen yhteydessä. Minulle se oli aivan uusi tuttavuus tähän asuntoon muutettaessa, joten vielä en ole mikään konkari. Mutta kerron mietteitäni mahdollisimman pian!

 • Minna
  February 5, 2015

  Hei,

  Hieno lattia ja kivalta näyttää teidän koti:)
  Voisitko vielä tarkentaa, mikä Nicolor maali on kyseessä?
  Jos ymmärsin oikein, ei pohjamaalia? Onko voimakas haju?
  Olen miettinyt Betoluxilla maalamista, mutta hajuhaitta vähän mietityttää.
  terveisin
  -Minna

  • Kaisa
   February 5, 2015

   Moikka! Työmies tämän tosiaan teki, joten en ihan varma ole, mutta mielestäni ei pohjamaalia ja kyseessä tosiaan jokin Nicolorin lattiamaali, joka vastasi betoluxia. Itse halusin ensin käyttää betoluxia, mutta työmies oli käyttänyt tätä maalia iät ja ajat ja sanoi sen olevan parempaa. En näin maallikkona osaa sen kummemmin kommentoida asiaa 🙂 Hajuhaittaa tästäkin riitti useammaksi viikoksi ja vieläkin huomaan, kun kotiin tullaan pitkän ajan jälkeen, että täällä “tuoksuu uudelta” eli suomeksi vastamaalaltulta, vaikka täällä tuskin enää mikään maali varsinaisesti haisee…

 • Mari
  February 9, 2017

  Hei, parketin lakkaus myös suunnitteilla. Jos asutte vielä samassa asunnossa, niin miten pinta on säilynyt? Onko tarvinnut maalata/lakata uudelleen?

  • Kaisa
   February 11, 2017

   Moikka,

   Ei valitettavasti asuta, joten en osaa tarkalleen sanoa. Mutta lattian maalannut työmies sanoi silloin, että pinta tulee kulumaan jonkin verran, eli ainakin parketin saumat tulevat kunnolla esiin. Harmi ettei minusta ollut enempää apua :/

Previous
SILVER LINING