Punainen risotto

SI MODA RUOKA PUNAJUURIRISOTTO 00SI MODA RUOKA PUNAJUURIRISOTTO 00SI MODA RUOKA PUNAJUURIRISOTTO 00 Ihana viikonloppu Kotkassa takana! Syötyä tuli vähän liiankin hyvin, mutta yöunet jäivät varsinkin viime yönä aivan liian lyhyiksi. Saavuttiin äsken takaisin Helsinkiin ja kovasti tekisi jo mieli kömpiä peiton alle. Sitä ennen laitan kuitenkin eilisen illallisen reseptiä jakoon. Valmistin ison satsin punajuuri-vuohenjuustorisottoa, jonka tarjosin paahtopaistin kera. Syksyiset maut nitoi yhteen taivaallinen minttukastike (Harrodsilta).

Punajuuririsotto

4,5 dl risottoriisiä // 1 sipuli // 2 valkosipulin kynttä // oliiviöljyä // 1 l kasvislientä // 1,5 dl valkoviiniä //  2 punajuurta karkeana raasteena // 1-1,5 dl ruokakermaa // nokare voita // vuohenjuustoa // tuoreita yrttejä (provence) // loraus hunajaa // suolaa & pippuria

Pilko sipulit pieniksi ja kuullota niitä hetki öljyssä kattilan pohjalla. Laske lieden lämpötilaa, lisää riisi ja anna sen kuullottua hetken aikaa. Lisää hiukan kasvislientä ja viiniä, anna nesteen imeytyä.

Sekoita punajuuriraaste joukkoon ja lisää tasaisin väliajoin nesteitä. Lämpötila on hyvä pitää alhaisena. Risoton tulee pysyä koko ajan aavistuksen kosteana. Parin kymmenen minuutin kuluttua, kun riisi on kypsää, lisää ruokakerma, voi ja vuohenjuusto. Lopuksi mausta risotto.

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Heli
    November 19, 2013

    Oih, nyt tuli nälkä. Ihanan näköinen annos. Kiitos ohjeesta – pakko tehdä <3

Previous
Harbor
Punainen risotto