Punainen on sun väri

SI MODA RED 2016 2Olen aina vieroksunut kaikenlaisia värianalyyseja, joissa lopputuloksena kerrotaan mikä väri sopii juuri sinulle. Vielä enemmän olen ihmetellyt sitä, miten ihmeessä joku sitten noudattaa tätä ohjetta, eikä voi kuvitellakaan pukevansa keltaista, koska värianalyysin mukaan hänelle sopii vain punaisen eri sävyt.

Ymmärrän, että tietyt värit saattavat korostaa jotain ei niin toivottua ominaisuutta, kuten kalpeutta tai punaisuutta ja silloin yritetään löytää parempi ratkaisu. Ja päinvastoin, kun värit korostavat niitä henkilön parhaita puolia, hiusten ja silmien väriä tai vaikka päivetystä, niitä suositaan silloin enemmän.

SI MODA RED 2016 3Itse käytän melko vähän värejä, mutta silloin kun käytän, sen huomaavat kaikki. Kirkkaan punainen on värinä melkoinen statement ja ehkä siitä syystä siitä pidänkin, pienissä määrin. Kaapistani löytyy muutama punainen tarkkaan harkittu vaate ja aina, kun puen niistä jonkun päälleni, saan kuulla kymmeniä kehuja, miten punainen on minun värini. Se kuulemma saa kasvoni hehkumaan ja korostaa piirteitäni. Saan myös kehotuksia käyttää enemmän värejä ja enemmän nimenomaan punaista.

Mutta vaikka kehuja on aina kiva saada, tyydyn jatkossakin käyttämään punaista ja muita kirkkaampia sävyjä vain harvoin. Oma silmäni kun pitää enemmän neutraaleista sävyistä, vaikka ne päällä kehuja ei irtoisikaan. Ja ehkä ne kehut tuntuvat kivoilta juuri siksi, että niitä ei satele joka päivä. Enkä nimittäin usko, että kukaan tuskin jaksaisi kehua joka päivä, vaikka kulkisin päivät pitkät punaisissa asuissa.

SI MODA RED 2016 1kuvat: Janni Ehari

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • Katarina Kirvesmäki
    June 16, 2016

    Mä oon knas punaisen ystävä, vaikken muuten värejä kauheasti käytäkään. Se on niin klassinen ja kaunis! 🙂

  • Mii
    June 17, 2016

    Sie näytät säteilevältä värissä kun värissä, mutta kyllähän tuo punainen toimii älyttömän hyvin! 🙂 Mistä tuo kiva mekko on ostettu?

Previous
Elinikäinen vaiva