Punajuuripiiras

SI MODA FOOD PUNAJUURIPIIRAKKA 2

Mietin eräänä päivänä pääni puhki mitä tehdä lounaaksi. Keitot eivätkä salaatit houkutelleet ja perinteisiä kotiruokia olen valmistanut syksyn mittaan niin paljon, että ne tulevat kohta korvista ulos. Kävelin kaupassa edes takaisin ja pysähdyin valmisruokien kohdalle etsimään inspiraatiota. Joskus nappaan sieltä idean seuraavaan ruokaan, mutta tällä kertaa siitäkään ei ollut avuksi. Juuri ennen kassaa pakastealtaan kohdalla välähti.

Mieleni teki suolaista piirakkaa. Halusin siihen syksyiset maut, joten valitsin täytteeksi punajuurta ja suurta herkkuani vuohenjuustoa. Kiireessä en ehtinyt valmistaa pohjaa itse. Se olisi tehnyt tästä iloisen värisestä piiraasta todennäköisesti vieläkin maukkaamman.

SI MODA FOOD PUNAJUURIPIIRAKKA 1

Punajuuripiiras

rukiinen piirakkapohja / 1 sipuli / 300-400g keitettyä punajuurta / 150 g vuohenjuustoa / 1 prk kermaviiliä / 2 munaa / suolaa & pippuria / n. 1 tl hunajaa / rosmariinia

200°C / n. 40 min

Painele piirakkataikina voideltuun vuokaan. Pistä haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Silppua sipuli ja kuullota pannulla voissa. Kuori ja pilko keitetyt punajuuret sopivan kokoisiksi paloiksi. Pehmennä vuohenjuusto kulhossa, lisää kermaviili ja munat. Sekoita joukkoon myös kuullotetut sipulit ja punajuuret. Mausta seos suolalla, pippurilla, hunajalla sekä rosmariinilla. Kaada se sitten esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista n. 20-25 minuuttia kunnes seos on hyytynyt. Tarjoa salaatin kera!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Wild card