Puunkaato tontilla

MI CASA PUUN KAATO 1

Joku teistä ehtikin jo kommentoimaan videopostaukseen harventunutta tonttia. Tai harventunutta ja harventunutta, melko puuton maa se tällä hetkellä on. Videon ulkopuolelle jäi kyllä muutama pystyssä olevaa puu, joten ihan kaikkia emme kaataneet. Valtaosan kyllä.

Tontin rajoilla seisoo yhä pari rajapuuta ja rantaan jätimme muutaman puun kehystämään maisemaa. Olisimme halunneet säilyttää myös pari puuta keskisektorilla, mutta koska ne mieluisimmat olivat lahoja (tai muuten vaarassa kaatua) oli ne laitettava maantasalle. Jäljelle jääneet olivat sitten joko ei mieluisaa lajia tai aivan älyttömässä kohtaa tukkimassa näköalaa. Halusimme kuitenkin raivata esiin sen unelmiemme merimaiseman, jota täältä lähdettiin hakemaan.

MI CASA PUUN KAATO 3

Puunkaato sujui meidän osalta aika kivuttomasti. Ammattilainen hoiti asian loppuun asti ja me kävimme vain näyttämässä mitkä puut kaadetaan. He antoivat asiaan vielä oman ammatillisen kantansa ja neuvoimat meitä tekemään ne oikeat valinnat. Puunkaatofirmoja löytyy varmasti monenlaisia, mutta meidän tapauksessa kätevin oli juurikin tällainen, joka hoiti kaiken aina kaadosta, puiden pilkkomiseen ja pois vientiin. Meillä ei tällä hetkellä olisi ollut mahdollisuutta säilöä puutavaraa mihinkään, joten valitsimme firman joka otti maksuksi puutavaran. Kätevää sanon minä! Tämä “vaihtokauppa” on mahdollinen, jos puutavaraa on tarpeeksi ja puutavaran laatu tarpeeksi hyvää. Jos puutavaraa on reilusti, voi siitä työn päälle vaatia vielä lisäkorvausta. Jos puolestaan tavaraa on vähän, joutuu työnteosta tietenkin maksamaan.

Meidän tontin puut oli kaadettava heti syyskuussa, koska naapuritontilla oli rakennustyöt alkamassa. On varmasti sanomattakin selvää, että isojen puiden kaato onnistuu helpommin, jos puut voi kaataa suoraan, kokonaisina maahan. Siihen tarvitaan tietysti tarpeeksi tyhjää maata, jotta kaato ei vaaranna rakennuksia. Koska meidän tontilla on jo valmiiksi yksi talo pystyssä oli helpompaa käyttää naapurin tyhjää tonttia laskualustana. Hauskaa muuten nähdä minkälainen talo viereiselle tontille nousee!

MI CASA PUUN KAATO 2

Tulevaisuudessa näen meidän pihan melko yksinkertaisena, mutta silti kotoisan vehreänä. Eli varmasti tulemme istuttamaan muutaman uuden puun nimenomaan siihen keskisektorille. Sitä tulevatko nämä istutetut puut olemaan omenapuita vai mitä en vielä tiedä. Rehellisesti sanoen olen aika kaukana viherpeukalosta, joten tähän(kin) asiaan kysytään varmasti vinkkejä osaavimmilta ihmisiltä.

Vinkkinä ja varoituksena muuten, jos olette käymässä puunkaatohommiin (pieniin tai suuriin), niin olkaahan tarkkana punkkien kanssa. Niitä tuntui olevan vasta kaadetulla tontilla ihan älyttömästi!!

ps. Parin viikon takaisen Jotex-arvonnan voittaja on nyt arvottu. Arpaonni suosi lukijaa nimimerkillä Sanni, onnea! Sinulle on lähetetty sähköpostia.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Hirvo
  October 22, 2019

  Me hoidettiin kahden puun kaato itse mökillä viime viikolla ja yllättävän paljon hommaa siinä oli. Varmasti auttoi teillä paljon, että tuo naapuritontti oli tyhjänä. Meillä päänvaivaa aiheutti juurikin tuo puun laskusuunta ja sille oleva tila.

  • kaisaturunen
   October 28, 2019

   Joo nämä hommat oli meidän osalta parempi jättää ammattilaisille 😀 Tiedä mitä olisi sattunut jos olisimme itse puita kaataneet…

Previous
Snapchat