Rakkauskirjeitä ja leikkitreffikutsuja

Kaupallinen yhteistyö: Brother

Hei me askarrellaan, taas!

Luin vastikään uutisista, että poikkeusolot ovat saaneet meidät ihmiset toimimaan poikkeuksellisesti myös muutenkin kuin välttelemällä turhia kontakteja. Me suomalaiset olemme nimittäin hurahtaneet kokkaamaan ja leipomaan keittiöissämme, laittamaan kotia ja pihaa sekä tekemään käsillä. Kaikenlainen käsillä tekeminen on ollut suuressa kasvussa, ainakin jos on myyntilukuja uskominen. Itse allekirjoitan kyllä näistä jokaisen hurahduksen kohdallani, sillä kotona on kokattu, leivottu, puunattu taloa sekä pihaa, mutta myös askarreltu, maalattu ja tuunattu ihan urakalla viimeiset 10 viikkoa. Se on tehnyt mielelle hyvää monella tapaa. Käsillä tekeminen nimittäin rentouttaa ainakin meikäläistä ja lopputuloksesta tulee kyllä lähes poikkeuksetta hyvä fiilis. Oli kyseessä sitten onnistunut illallinen tai haravoitu piha.

Aterioiden lisäksi itse tuotettua taidetta on viime viikkoina syntynyt siihen tahtiin sekä omasta että lapsien toimesta, että päähäni tuli idea ilahduttaa näillä ystäviä ja sukulaisia. Vaikka meillä on perheen kesken ollut todella hauskaa kuluneiden viikkojen aikana, niin välillä ikävä on kasvanut vähän liiankin suureksi erityisesti meidän vanhemmalla tytöllä. Niinä hetkinä olen kehottanut häntä ottamaan videopuhelun isovanhemmille tai kaverille. Jossain kohtaa ne videopuhelutkin alkoivat kuitenkin tökkiä, joten ehdotin, että mitä jos palaisimme viestittelyn alkujuurille ja muistaisimme läheisiä kirjeellä. Siitä mini innostui kovasti. Ensimmäinen kirje valmistui hetkessä ja minä kävin tiputtamassa sen kauppareissulla ystävän postilaatikkoon. Alkuun sitä kirjoitettiin ihan vaan valkoiselle paperille ja koristeltiin puuvärein, mutta viikkojen kuluessa panoksen niin sanotusti kovenivat ja kirjeiden sekä korttien taso alkoi nousta.

Viime viikolla kehittelimme yhdessä minin kanssa pari erikoista kortti- ja kirjemallia, jotka jaan nyt teidän kanssa. Näillä voi halutessaan ilahduttaa ystävää tai sukulaista. Vaikka rajoituksia nyt hieman höllennetäänkin, poikkeusolot jatkut yhä, joten näille on varmasti tarvetta vielä tulevien kuukausien aikana. Varsinkin jos lähipiiristä löytyy riskiryhmäläisiä tai vaikka sukulainen/ystävä asuu liian kaukana livetreffejä ajatellen.

Näitä kortti- ja kirjemalleja varten kaivoimme jälleen esille P-TOUCH CUBE -tarratulostimen, josta olenkin kertonut teille jo enemmän täällä tammikuisessa postauksessa. Maaliskuussa ideoin myös erilaisia vauvakutsuille sopivia askarteluja tämän laitteen tiimoilta, joten kannattaa kurkata tänne, jos sellaiset kiinnostavat. Kahdessa edellisessä julkaisussa keskityin nimenomaan tuohon P-TOUCH CUBE -tulostimeen, mutta tällä kertaa pääsin kokeilemaan sen ns. isosiskoa P-TOUCH CUBE+ -tarratulostinta, joka on aavistuksen monipuolisempi.

P-TOUCH CUBE+ -tulostimella on esimerkiksi mahdollista tulostaa jopa 24mm leveää tarraa/nauhaa, kun taas P-TOUCH CUBE -tulostimen maksimitarraleveys on 12mm. Eron näette tuosta perhosmallista, jossa on samansävyistä nauhaa juurikin 12mm ja 24mm leveänä. CUBE Plussan etu on myös sen mukana tuleva ladattava akku, kun taas CUBE -tulostimessa virtalähteenä toimivat paristot tai erikseen hankittava virtalähde. Itse innostuin kovasti noista leveistä (24mm) satiininauhoista, joista saa toteutettua todella näyttäviä ja persoonallisia (!) yksityiskohtia.

Molempia laitteita “operoidaan” puhelinsovelluksella, jonka avulla voi tosiaan suunnitella itse alusta lähtien omat tekstit (ja symbolit) tai käyttää lukuisia valmismalleja. Itse suosin tuota vapaata suunnittelua, joka on oikeasti todella simppeli. Tekstiä voi muotoilla samaan tyyliin kuin tietokoneella kirjoittaessa. Myös tarrakasetin vaihto onnistuu sekunnissa. Tarra- ja nauhakasetteja löytyy hyvin moneen makuun ja nyt keväällä Brotherin valikoimiin on tullut taas uusia vaihtoehtoja. Alla näkyvät mintun vihreät satiininauhat kultaisella tekstillä olivat näistä uutuuksista meidän minin suosikit. Ne näyttävät kuulemma superherkullisilta 😀 Ja kyllähän nuo kieltämättä tuovat mieleen minttujäätelön.

Tässä seuraavaksi nyt kaikista tekemistämme malleista tarvikelistat ja pienet ohjeet. Kruunukortista tein Instagramin puolelle videotutorialin, joten tarkempia ohjeita varten kannattaa kurkata sinne!

KRUUNUKORTTI

Tarvitset:

1 tyhjän talouspaperi/vessapaperirullan / korttipahvia / kynän  / sakset / ohutta kuminauhaa / värikyniä / 2 erilaista tarranauhakasettia / 1 satiininauhakasetti

Tee näin:

Leikkaa talouspaperiputki kahtia.

Piirrä toiseen päähän kruunun “väkäset” ja leikkaa ne.

Väritä väkäset ja vähän matkaa siitä alemmas haluamallasi puuvärillä.

Tulosta 4 sopivan mittaista tarranauhaa haluamallasi teksteillä.

Liimaa ne vieretysten kruunun alaosaan, niin että ne menevät aavistuksen päällekkäin.

Tee saksilla kruunun sivuille reiät kuminauhaa varten.

Mittaa sopiva pituus kuminauhalle (tulee yltää kaulan alta pään päälle) ja pujota sekä solmi se paikolleen.

Koristele kortti haluamallasi tavalla ja pyöräytä kruunu kortin ympärille.

V

PERSOONALLISET KIRJEET JA KORTIT

Tavallista kirjekuorta voit piristää lisäämällä tarratulostimella tulostettuja tekstejä päälle tai kiinnittää aitoja/kuivattuja kukkia tarranauhan avulla kiinni pahviin. Piirtämällä lasipurkin siihen alle näyttävät kukat olevat sievästi maljakossa. Loppusilauksen voi tehdä kustomoidulla satiininauhalla.

PERHOSKIRJE

Viimeisenä tämä veikeä perhoskirje, joka voi toimia ihan tavallisena kirjeenä tai vaikka kutsukorttina. Perhosta voi hyödyntää useamman kerran ja vaihtaa vain kirjeen sen siipien välissä. Tätä voi siis huoletta lähettää ystävien kesken usemman kerran edestakaisin.

Tarvitset:

2 eri väristä pahvia (mielellään valmiiksi kortiksi taitettuna) / sakset / kirjepaperia / 2 eri paksuista satiininauhakasettia

Tee näin:

Leikkaa sisempi perhosen malli pitämällä pahvia kaksinkerroin ja muotoilemalla perhosen siivet (voit myös piirtää siivet ensin, jos se helpottaa leikkaamista).

Leikkaa ulompi perhonen pitämällä sisempää mallina. Leikkaa ulommaisesta n. 0.5-1cm suurempi joka kohdasta.

Tee molempiin perhosiin keskiviivan molemmille puolille reiät samaan kohtaan, nauha kulkee niistä.

Kirjoita kirje valmiiksi ja tulosta oman mielesi mukaiset nauhat.

Sido paksummalla nauhalla kirje kiinni.

Pujota ohuempi nauha molempien perhosten läpi ja solmi kirje sillä kiinni perhoseen.

Valmis lähetettäväksi matkaan!

Ps. Viimeksi sain muutamilta kyselyjä siitä, mistä tällaisen laitteen voisi oikein hankkia, joten tähän loppuun vielä nyt kootusti nämä paikat. P-TOUCH CUBE+ löytyy Brotherin omasta verkkokaupasta ja tuo mainitsemani “pikkusisko” klassinen P-TOUCH CUBE -tarratulostin on puolestaan saatavilla Brotherin verkkokaupasta sekä seuraavilta jälleenmyyjiltä: Verkkokauppa.com, Veikon Kone, Data Group.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
DIY IKEA HACK – nopea vaaterekkihylly
Rakkauskirjeitä ja leikkitreffikutsuja