Ravintola- ja kahvilavinkit Kotkaan

“Missä Kotkan paras lounas?”  /  “Mihin mennä kahville?”  /  “Mitä ravintolaa suosittelet?”

Nämä on ehkä yleisimmät dm-viestit, jotka nykyisin saan IG:ssä. Erityisesti tänä kesänä moni tuntuu eksyneen Kotkaan ja sehän on tietysti kaupungin kannalta positiivinen juttu! Erityisen iloinen olen siitä, että klassikko kesäkohteiden Porvoon ja Loviisan kylkeen on nostettu Kotka! Nämä kolme tulevat heti peräkkäin pk-seudulta lähtiessä itään ja Kotkaan saakka ajomatkaa on vain tunnin verran.

Kotka ei ehkä ole ollut yhtä trendikäs kohde kuin edellä mainitut, mutta omasta mielestäni tämä kaupunki on pikku hiljaa alkanut herätä ja puhjeta kukkaan myös matkailumielessä. Tässä paikassa on potentiaalia ihan älyttömästi ja toivottavasti tänne kehkeytyy tulevaisuudessa yhä enemmän upeita kohteita, joissa käydä. Niin me paikalliset kuin tänne tulevat turistitkin!

Ravintolapuolen suhteen tilanne ei ole aina ollut ihan paras, mutta pikku hiljaa täältäkin noustaan. Ajattelin nyt koota tämän hetken vinkit tähän ja katsotaan mikä tilanne on parin vuoden päästä:

RAVINTOLAT:

The Van

The Van tarjoaa Kotkan torilla burgereita ja taivaallisen hyviä tacoja! Kuulemma nyt listalla on myös lasten annokset. Toivottavasti tämä tällä hetkellä vaunusta myyvä ravintola saisi talveksi sisätilat. Ehdottomasti ruoan suhteen kotkalaista kärkeä.

Kuusisen kalamaja

Kotkalainen klassikko sijaitsee ihan kaupungin kärjessä, merellisessä ympäristössä. Tarjolla lohisoppaa ja -leipiä. Meidän vakio lounaspaikka!

Frans&Rosalie

Vaikka kyseessä on ketjumesta niin pakko kehua näiden lounaspöytää. Todella raikas ja täynnä mitä ihanempia soosseja (hummusta yms.), täällä käydää monesti arkisin lounaalla myös.

Vausti

Fiinimpää illallispaikkaa etsiessä kannattaa suunnata tänne, vastikään uudistuneeseen Vaustiin, joka sijaitsee ihan Kotkan keskustassa.

Ravintola Keisarinsatama

Kotkan höyrypanimolla sijaitseva Ravintola Keisarinsatama tarjoaa merelliset puitteet aavistuksen keskustan ulkopuolella. Tänne pääsee kesäisin myös omalla veneellä. Täällä järjestetään myös mm. hääjuhlia.

Tori

Uudehko ravintola Tori Kotkan torilla on itseltäni vielä käymättä, mutta lounaasta olen kuullut hyvää. Välimerellinen menu ainakin kuulostaa lupaavalta…

Erkan Bistro

Ehkä se Kotkan tunnetuin kebabmesta eikä syyttä! Tämä rento paikka on varmasti kaikille kotkalaisille tuttu ja perinteinen perjantaipitsan tai -kebabin hakupaikka!

Kaunissaaren Maja ja Ravintola Vaakku

Kaksi saaressa sijaitsevaa kohdetta vielä tähän. Ensimmäinen sijaitsee nimensä mukaisesti (Pyhtään) Kaunissaaressa ja Vaakku puolestaan Varissaaressa, johon on vain lyhyt venematka Kotkansaarelta. Kaunissaaren veneyhteys lähtee niin ikään Kotkansaarelta, Kuusisesta aikaisemmin mainitun kalamajan kupeesta.

Ravintola Laakonki

Ruoan suhteen itselläni täällä vähän kahdenlaisia kokemuksia, mutta miljöönä Vellamon terassi upea! Poikkeaisin tänne kahville ja napsimaan pari kuvaa Vellamon kuuluisilta kattoportailta.

 

KAHVILAT:

Pitko Cafe

Kotkan Keskuskadulla sijaitsevasta Pitkosta saa myös lounasta ja kahvilanpitäjällä on myös toinen mainitsemisen arvoinen paikka Haminassa; Rampsi Kitchen & Lounge.

Cafe Dagmar

Langinkosken kupeessa sijaitseva söötti Cafe Dagmar tarjoaa kesäisin myös lounasta. Parasta antia täällä taitaa olla heidän pannukakut! Samalla voi heittää pienen kävelykierroksen kosken kauniissa ympäristössä.

Cafe Laituri

Kotkan keskustassa Sapokan vesipuiston yhteydessä sijaitsevasta Cafe Laiturista saa kaupungin parhaat pullat. Pienehkö paikka on sympaattinen ja lukuisien laiturien ympäröimä.

Kesäkahvila Kärkisaari

Kärkisaaressa, pienen matkan päässä Kotkan keskustassa sijaitsee pitsihuvila, jossa toimii nyt kesän ajan kesäkahvila ja -hostelli syyskuun loppuun saakka!

Palski

Tänne suuntaisin ehdottomasti katsomaan auringonlaskua kylmän juotavan kera! Myös päiväsaikaan helppo ja kiva puistokohde ihan ydinkeskustassa.

Torikahvila

Ei Kotkaa ilman possoa ja possoa ilman toria. Jos tulet Kotkaan niin yksi ja ainoa annos, joka sun pitää osata tilata on posso. Torilta saa ne parhaat!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Uupumus, stressi ja hermoston yliaktiivisuus-tila – kuinka tästä parannutaan?
Ravintola- ja kahvilavinkit Kotkaan