Recipe – Mint 1/3

Asukuvien ollessa hieman kortilla näin talvisaikaan jäin pohtimaan mitä muuta sisältöä haluaisin blogiin tuoda. Ruokajutut ovat aina olleet suosittuja, mutta reseptien jakaminen on jäänyt viime aikoina hieman vähemmälle. Ehkä vallovat ruokatrendit ja muut ovat saaneet minut hieman ahdistumaan, koska itse noudatan hyvin perinteistä, kohtuudella kaikkea ruokavaliota. Joskus saatan kokeilla josko jokin superfoodi tai trendiruoka olisi minua varten, mutta useimmiten keittiössä valmistuu perinteisiä kotiruokia ja aamupalat koostuu puuroista ja ihan rehellisestä leivästä.

SI MODA FOOD MINT 1 2015 1

Kaipasin kuitenkin hieman “täytesisältöä” blogiin. Tietyllä tapaa kevyempiä postauksia asupostausten, yhteistyökamppisten ja muiden väliin. Täysin uusia kategorioita blogiin en halunnut luoda, ettei tästä tule mitään sillisalaattia, joten päätin antaa ruokapostauksille uuden mahdollisuuden.

Muuton jälkeen olen puuhaillut keittiössä taas paljon enemmän. Ulkona syöminen on vähentynyt ja sen myötä kotitekoisten ruokien määrä kasvanut. Aamu-, ilta- ja välipalat syödään pääasiassa myös kotona tai otetaan mukaan. Jatkuva kokkaaminen on aiheuttanut sen, että välillä pää lyö tyhjää ja ihmettelen ruokakaupassa hyllyjen välissä, että mitähän sitä tänään kokkaisi (tuttu tunne vai mitä?). Ongelmaan on varmasti monia ratkaisuja, mutta itse olen yrittänyt ostaa kotiin aineksia, joista saisin luotua mahdollisimman monta eri variaatiota. Huomaan valitsevani aineksia hieman kausittain, osittain toki tarjonnan ja sesonkituotteiden mukaan, mutta osittain ihan vaan fiiliksen perusteella. Minulle saattaa tulla pakkomielelle johonkin yrttiin, mausteeseen, tiettyyn kasvikseen tai vaikkapa kalaan. Siitä sitten varioin niin paljon kuin mahdollista. Tehokasta sekä kustannusten että työmäärän kannalta.

Tästä lähti idea 3/3 resepteistä. Joka toinen viikko jakaisin kolme pientä reseptiä, joissa kaikissa on “pääraaka-aine”, kolmena eri päivänä. Toivottavasti tämä postaussarja toisi helpotusta teidänkin arkeen (ainakin motivaatiomielessä) ja ehkä mahdollisesti saisi teidät kokeilemaan uusia raaka-aineita. Ensimmäisen viikon raaka-aineeksi valitsin yrtin, tarkemmin sanottuna (vahvan) mintun. Minttu on yksi kaikkien aikojen lempiyrteistäni ja tykkään käyttää sitä niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin. Maku jakaa varmasti mielipiteitä, mutta kokeileminen kannattaa. Voin vakuuttaa, että mintun maku lihapullissa on ihan eri kuin smoothiessa.

Ensimmäinen resepti koskee itse asiassa yhtä tämän hetken trendiruokaa, joten joudun heti perumaan edellä kirjatut väittämäni. Vaikka en olekaan mikään kova ruokatrendien perässä juoksija, niin tämä helppo välipala on ollut meillä suosiossa jo monta vuotta. Tällä hetkellä se on myös minin suurta herkkua!

SI MODA FOOD MINT 1 2015 2

Avokado toastia mintulla

siivu rouheaa täysjyvämaalaisleipää (tai mitä leipää haluat), 1 kypsä avokado, limen mehua, suolaa, pippuria, vahvaa minttua

Muussaa avokado haarukalla, purista sekaan hieman limemehua, maustalla suolalla ja pippurilla. Levitä avokadotahna leivälle. Silppua minttu pieneksi ja ripottele koko komeuden päälle.

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Mikaela
    December 15, 2015

    Mä tykkään ehdottomasti näistä reseptipostauksista!:)

Previous
Favorite sweater 2/2