Synttäriviikon arvonnat hieman sotkivat reseptisuunnitelmiani, koska päiville tuli muutenkin useampi postaus. Eihän siitä varmasti haittaa olisi ollut, että olisin päivässä puskenut kolme postausta ulos, mutta ehkä kivempi näin, niin eivät jää niin herkästi arvontapostausten jalkoihin.
Tällä viikolla otin käsittelyyn varmasti monen keittiökaapista löytyvän tutun raaka-aineen, kaurahiutaleet. Itse käytän kaurahiutaleita päivittäin. Enimmäkseen aamu- ja iltapalalla, mutta paljon myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Niillä pystyy kätevästi korvaamaan ainakin osan jauhoista ja tekemään hieman vatsaystävällisempiä versioita.
Varmasti se tutuin tapa käyttää kaurahiutaleita on perinteinen kaurapuuro. Itse olen myös puuron ystävä, mutta mini ei ole koskaan suostunut syömään keitettyä puuroa yhtä lusikallista enempää (kaikki laadut yms. koetettu on). Mutta jostain kumman syystä tuorepuuro kuitenkin uppoaa. Onneksi kaurahiutaleiden turvottaminen nesteessä on helppoa, jopa helpompaa kuin se keittäminen. Sama kai tuo missä muodossa ne hiutaleet syö, kun sopivat neidin vatsalle niin “raakana” kuin keitettynäkin?
Säännöllisin väliajoin innostun myös valmistamaan itselleni aamuksi tuorepuuron. Heitän sekaan milloin mitäkin, mutta maanantaiaamuna nautittu puuro oli sen verran onnistunut veto, että siitä lähti idea tämän viikon resepteihinkin. Olin pitkästä aikaa ostanut mustaherukoita (iski aivan jäätävä himo) ja ne tekevät puurosta ihanan raikkaan. Reseptin löydätte alta 🙂
Mustaherukkainen tuorepuuro
2 dl manteli&kookosmaitoa (Alpro) / 0,5 dl kaurahiutaleita / 2rkl chia-siemeniä / pieni kourallinen jäisiä mustaherukoita / ripaus kardemummaa / vaniljatanko / koristeluun esim. kookoshiutaleita
Sekoita astiassa maito, hiutaleet ja siemenet. Voit halutessasi blendata seoksen sileäksi. Lisää joukkoon marjat ja kardemumma. Halkaise vaniljatanko ja raaputa pieni määrä vaniljasiemeniä joukkoon. Anna puuron turvota kannellisessa astiassa jääkaapissa yön yli.

sanniii
January 13, 2016Mä en jotenkin ikinä ole päässyt tuorepuurojen makuun, ehkä pitäisi kokeilla uudestaan? Hassua on kuitenkin se, että omat vanhempani ovat harrastaneet näitä tyyliin 2000-luvun alusta lähtien, ja sillon minusta ja muista tuorepuuro kuulosti ihan hirveältä idealta, ja nyt se onkin ihan jättimäinen trendi 😀
Kaisa
January 15, 2016Tää on kyllä just näitä, miten joku juttu nouseekaan yhtäkkiä pinnalle ja itselleen se tuntuu niin vanhalta sekä arkiselta asialta 😀 Sen verran piti vielä rohkaista, että kokeile ihmeessä! Niissä on ihan mielettömästi eroja 🙂
Mikaela
January 13, 2016Mä oon kerran kokeillu tuorepuuroa, mut en tykänny :/ ehkä pitäis antaa tällä ohjeella uus mahdollisuus! 😀
Kaisa
January 15, 2016Se on kyllä niin maku asia! Mies ei tykkää yhtään, koostumus kuulemma outo. Mielestäni blendaamalla saa koostumukseen hieman “parannusta”, jos se tuntuu sellaisenaan oudolta. Itse taas tykkään siitä hassusta limaisuudesta :’D
Siiri
January 14, 2016Onpas herkullisen kuuloinen ja näköinen resepti! Pitää laittaa heti kokeiluun 🙂
Aurinkoista talven jatkoa!:)
Kaisa
January 15, 2016Joo tätä voi kyllä varioida miten parhaaksi näkee 🙂 Ite tykkään kovasti tuon mustaherukan ja kardemumman kombosta kovasti!