Recipe – Oatmeal 3/3

SI MODA FOOD 3 OATMEAL 3

Viimeistä viedään näiden kaurahiutalereseptien osalta. Tällä kertaa vuorossa yhden hengen pikakakku, joka sopii loistavasti esimerkiksi synttäriaamiaiselle. Määriä kasvattamalla tästä saadaan toki herkullinen jälkiruoka myös useammalle.

Parempi lopputulos tulee ehdottomasti uunissa, mutta hätätapauksessa tämän voi kypsentää mikrossakin. Kerran pyöräytin tämän pikajälkiruoan kesken illanistujaisten, kun ensisijainen tarjottava oli syystä tai toisesta mennyt pilalle. Vierailla riitti ihmeteltävää, että eikö tämän valmistukseen tosiaan mennyt 12 minuuttia kauempaa.

SI MODA FOOD 3 OATMEAL 0

Ohje on myös siitä huippu, että valmistustavan ja annoskoon lisäksi tätä pystyy hyvin varioimaan raaka-aineidenkin osalta. Tähän sopii näiden päärynöiden lisäksi oikein hyvin myös omenat, banaani, ananas tai vaikkapa raparperi. Kypsyysaika riippuu oikeastaan hedelmästä. Esimerkiksi pehmeämpi päärynä kypsyy nopeammin kuin omena.

Mausteiden kanssa on myös lupa leikkiä. Itse tykkään vaniljan mausta, mutta joskus joukkoon livahtaa lempimaustettani kardemummaa, joskus taas kanelia. Jos vielä haluaa koostumukseen lisää rapeutta, niin joukkoon voi lisätä pähkinärouhetta. Alla perusohje yhdelle hengelle.

SI MODA FOOD 3 OATMEAL 2SI MODA FOOD 3 OATMEAL 4

Pikakaurapaistos (1 hengelle)

1/2-1 päärynä viipaloituna (tai muuta hedelmää) / 0,4 dl kaurahiutaleita / 40g kookosrasvaa / 0,25 dl fariinisokeria (tai kookossokeria) / ripaus vaniljasokeria

(kardemummaa / kanelia / pähkinärouhetta)

Levitä päärynät (voideltuun) pieneen vuokaan. Sulata kookosrasva. Sekoita kulhossa hiutaleet, sokerit ja sula rasva. Kaada seos päärynöiden päälle. Paista paistosta uunissa (225°C), kunnes se on saanut hieman väriä ja päärynät ovat haarukalla kokeillessa kypsiä. Mikrossa kypsentämiseen menee täydellä teholla n. 3 minuuttia. Tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Mmm. Taidankin valmistaa tätä huomisaamuna miehelleni, jolla kolmekymppiä pärähtää virallisesti mittariin. Ehkä onnistun lieventämään mahdollista ikäkriisiä edes hieman 😉

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • lili
    January 19, 2016

    Kivan kuuloinen resepti, rakastan perinteistä kauraomenapaistosta, mutta sitä tulee harvemmin tehtyä. Tämän voisin kuitenkin laittaa kokeiluun, kun on vähän terveellisempikin! 🙂 Ja tosi kauniita kuvia, ihanan herkkiä jotenkin 🙂

Previous
January outfit