SI MODA FOOD RULLA 2015 4

Muistan, kun joskus viitisen vuotta sitten minut pakotettiin ensimmäisen kerran maistamaan sushia. Ne epämääräiset rullalle käärityt raa’at kala-riisipallerot lähinnä puistattivat. En tykännyt, enkä tykkää vieläkään esimerkiksi graavilohesta ja arvelin sushin kanssa käyvän samoin. Pari ekaa maistelukertaa menikin lähinnä esittäessä miehelleni, että joo kyllä tää on ihan hyvää. Asuimme tuolloin Norjassa ja silloin sushiravintoloita alkoi pikku hiljaa putkahdella sinne sun tänne. Siellä kala oli aivan 100% varmuudella tuoretta ja lopulta, melko monen maistelukerran jälkeen, tykästyin sushiin niin kovasti, että se on yhä edelleen yksi lempiruuistani. Käyn monesti sushilounaalla tai valmistamme sitä itse kotona.

Tällä kertaa mieleni ei kuitenkaan tehnyt sushia, vaan hieman vähemmän hehkutettuja kääröjä. Vietnamilaisia rullia olen muutaman kerran saanut maistaa eri tilaisuuksissa, mutta en ole koskaan niitä varsinaisesti missään tilannut tai itse valmistanut. Olinkin heti valmis Rullalounaalle, kun Sara ehdotti tätä kyseistä paikkaa.

SI MODA FOOD RULLA 2015 5SI MODA FOOD RULLA 2015 2SI MODA FOOD RULLA 2015 7

Nudgen yhteydessä, Forumin kauppakeskuksen takana sijaitseva Rulla oli todellinen symppispaikka. Tilaustiski muistutti lähinnä pienen kahvion luukkua (pelkästään hyvällä tavalla siis) ja pöytiä oli alle kymmenen. Posliiniastiat olivat supersöpöt, kuten myös yllämme keikkuvat origami-henkiset lamput. Mutta se ruoka, ah! Vietnamilaiset rullat olivat jotenkin paljon raikkaampi vaihtoehto sushille. Eri täytteiden maut tulivat selkeämmin esille ja tarjolla olleet kastikkeet olivat huomattavasti parempia kuin useimpien sushipaikkojen soija (josta olen muuten äärimmäisen tarkka). Rullien kaveriksi sai valita keittoa tai salaattia. Me päädyimme salaatteihin.

Omassa salaatissani oli yhdistelty mm. kukkakaalia, sieniä, sokeriherneitä ja päärynää. Hyvin erilainen salaatti, mitä itse yleensä valmistan, mutta todella maukas. Lounaan hinta oli siinä 10 euron paikkeilla ja varmasti tulen käymään täällä uudemmankin kerran. Istumapaikan saaminen saattaa tosin vaatia hyvää ajoitusta ja onnea, mutta melko nopeasti ihmiset siinä kuitenkin vaihtuivat. Ilmeisesti täältä saa myös haettua lounaan mukaan? 

SI MODA FOOD RULLA 2015 1SI MODA FOOD RULLA 2015 3

Rulla (Nudge)
Yrjönkatu 30
00100 Helsinki
XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Mikaela
  September 19, 2015

  Nami, pitää käydä kokeilemassa noita rullia! Sushi on kyllä niin hyvää, varsinkin Hanko sushin soijalla! Minkälaista on sun oikea soija? 😀

  • Kaisa
   September 21, 2015

   Mun “oikea” soija on semmoista makeaa 🙂 Hankon sushi on ok, samoin sushibarin 🙂 Fukussakin ihan jees, mutta eniten pidin yhdestä soijasta jota sai aikoinaan Annankadun japanilaisesta kaupasta, valitettavasti tuotetta ei enää Suomeen tuoda, mutta jotain vastaavia siellä on!

Previous
All grey everything