Ruuturouva -asu 2/3

Tiedättekö sen “seinä tuli vastaan” -tunteen? Oli sitten kyse unenpuutteesta, ruoasta tai liikunnasta, niin se tunne on aina yhtä ahdistava ja inhottava. Itse kärsin eilen niin voimakkaan tunnereaktion unenpuutteen vuoksi, että päädyin vollottamaan silmät päästäni ja nukahtamaan sohvalle iltapäivästä. Taisinkin jo täällä mainita, että viimeiset pari viikkoa ovat olleet aika hektisiä. Kunnon vapaapäivää ei ole ollut ja vaikka työjutut ovat 99% olleet kivoja, tulee niissä kivoissakin hommissa välillä stoppi, jos ei muista levätä.

Luovaa työtä tehdessä tämä näkyy yleensä ensimmäisenä inspiraatiokatkoksena. Ideoinnista ei tule mitään, puhumattakaan toteutuksesta. Ja vaikka toteutus olisikin ihan hyvä, tuntuu se näin väsyneenä väkisin väännetyltä ja epäonnistuneelta. Aivoni ovat raksuttaneet viime aikoina ylikierroksilla ja suorittajaluonteeni on nauttinut siitä, että olen saanut paljon aikaiseksi. Ylikierroksilla käyminen ei kuitenkaan ole pidemmän päälle hyvä asia. Aivot kaipaavat myös lepoa, samalla tapaa kuin kehokin. Kävin toissa päivänä salilla ja yllättävän hyvin jaksoin unenpuutteesta huolimatta treenata. Tajusinkin eilisen romahduksen jälkeen, että vaikka olin fyysisesti ihan hyvinvoiva, oli henkinen uupumus se joka minua väsytti. Aivot olivat ihan mössöä ja siitä syystä kaikki tuntui tökkivän.

Toiset ovat varmasti herkempiä joutumaan tällaiseen aivojen ylikuormitus tilaan ja tunnistan kyllä itsestäni sen piirteen. Muutto Kotkaan oli aikoinaan hyvä ratkaisu tähän. Huomasin nimittäin rauhoittuvani täällä paljon paremmin kuin vilkkaamman kaupungin hälinässä. Toisaalta taas rakastan sitä hälinää, mutta jos sitä ei pääse mihinkään pakoon, voi lopputulos on huono. Tälle viikonlopulle on luvattu todella kaunista säätä ja jos se vaan pitää paikkansa aion karata mökille ehkä viimeistä kertaa ennen talven tuloa. Vetää keuhkot täyteen raikasta meri-ilmaa ja kerätä sen elämäni ensimmäisen sienikorin edes osittain täyteen. Sen jälkeen olen taas valmiimpi luovaan työhön, jota niin kovasti rakastan.

Kuvituksena asuhaasteen toinen osa. Näissä kaikissa kolmessa on itse asiassa jotain punaista, mutta se olikin juuri se juttu, joka sopii mielestäni erityisen hyvin yhteen harmaan ruututakin kanssa.

Viikonloppuja teille kaikille!

Zara pants and shoes

Gina Tricot jacket

photos: Sara Vanninen, edit: me

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Ruuturouva -asu 1/3