Samettinen sienikeitto

SI MODA FOOD SIENIKEITTO1

Viikonloppuna Kotkassa tuli taas kokkailtua enemmän ja taltioin siinä samalla muutamat kuvat annoksista. Tässä ensimmäisenä sienikeitto, jonka resepti on äitini käsialaa. Viime viikolla testattu The Cock ja sen lounasbuffet aiheuttivat minulle hullun sienikeittohimon. Niin hullun, että oli pakko saada lisää sienisoppaa vielä samalla viikolla. Heidän keittonsa oli taivaallista, mutta täytyy kyllä puolueettomana todeta, että äitin valmistama on vielä himpun verran parempaa. Tärkeintä on lempeä sienten maku ja pehmeä, vaahtoisa koostumus.

SI MODA FOOD SIENIKEITTO2

Sienikeitto (4 hengelle)

metsäsieniä 1/2 litraa pakasteena/ 7-10 dl tuoreena  (suppilovahvero, kanttarelli, tatti) // 1 sipuli silputtuna // 2 rkl voita // 1-1,5 rkl vehnäjauhoja // 7 dl kanalientä (2 liemikuutiota) // 2 dl kermaa // 1/2 prk Koskenlaskija-juustoa// suolaa&pippuria // esillepanoon muutama uunissa rapeaksi paistettu parmankinkkusiivu

Kuullota sipuli voissa, lisää sienet ja jatka hetki kuullottamista. Kun sipuli ja sienet ovat pehmenneet, sekoita niihin vehnäjauhot. Aloita kanaliemen lisääminen vähän kerrallaan. Anna kiehua hetki. Soseuta keitto sileäksi. Lisää kerma ja Koskenlaskija. Kun juusto on sulanut, tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla&pippurilla.

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Mikaela
    March 27, 2015

    Oi nam! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla!:)

Previous
S&S outfit