Sauna suoraan Pinterestistä

*Kiuas kaupallisessa yhteistyössä Narvi Oy:n kanssa

Meidän talon saunan suunnittelu meni jotakuinkin näin;

Selasin Pinterestistä saunakuvia. Löysin pari mieleistä ja näytin niitä meidän timpurille.

Hän antoi ohjeet minkä verran ja minkälaista laudelautaa tuli hankkia. Kuvan perusteella hän sitten rakensi tämän. Saunan suoraan Pinterestistä. Aika hullua, ainakin näin amatöörirakentajan mielestä. Mutta siinä se nyt on, inspiraatiokuvieni mukainen uniikki sauna.

Lauteeksi valitsimme vaalean leveän ja paksun haapalauteen, jonka käsittelimme saunasupilla. Haaveissa oli mahdollisimman minimalistinen ja lattian täysin peittävä laudekokonaisuus, jossa lauteet kulkisivat pystysuuntaan edestä katsottuna. Joku voi ajatella, että tämä on siivojan painajainen, mutta vaikka ensi silmäyksellä sauna näyttää täysin kiinteältä rakennelmalta, on lauteita kuitenkin mahdollisuus nostaa pois paikoiltaan siivouksen ajaksi.

Sivuseinän paneelit ovat niin ikään haapaa ja ne käsiteltiin myös saunatiloihin tuotteella. Päätyseinä ja katto puolestaan vuorattiin Siparilan saarni Vire-paneelilla, johon olimme ihastuneet jo pari vuotta sitten asuntomessuilla. Tämä kapea urainen paneeli on mielestäni todella kaunis sekä näyttävä ja tuo tilaan arvokkuutta.Asennettuna pitkittäissuuntaan kuten meillä se tuo myös illuusion, että sauna olisi vielä pidempi kuin oikeasti on.

Näissä kuvissa vilahtaa myös hieman pesutilaa, joten sanotaan nyt pari sanaa siitäkin. Alakerran kylpyhuoneeseen valitsimme hyvin yksinkertaisen harmahtavan sävyisen 60×60 laatan ABL laattojen valikoimista. Halusimme laatan olevan kooltaan iso ja näyttävä, mutta väritykseltään maltillinen sekä aikaa ja kulutusta kestävä. Sama laatta jatkuu saumattomasti myös kodinhoitohuoneen puolelle. Lattiakaivoiksi valitsimme Unidrainin kaivot, jotka asennetaan tuonne suihkuseinän juureen. Näyttävät suihkut ovat puolestaan peräisin Tapwelliltä.

Pesutiloja ja saunaa jakaa lasiseinän sekä -oven yhdistelmä, jonka tilasimme Lasitehtaalta. Halusimme saunaan esteettömän näkymän suihkujen puolelta ja sen vuoksi lasiseinä oli ainut vaihtoehtomme. Nyt kun siinä ei ole mitään ylimääräisiä palkkeja ym. näyttää se siltä, kuin sauna jatkuisi suoraan pesutilasta.

Mutta palataampa vielä saunaan ja itse lämmön lähteeseen eli kiukaaseen. Sen suhteen meillä oli heti selkeät sävelet. Tarvitsisimme heti valmiin kiukaan, sillä se oli ainut järkevä vaihtoehto mieheni saunoessa käytännössä päivittäin. Kiukaan värityksen toivoimme sointuvan kromisiin suihkuihin ja listoituksiin. Narvin Löylyvalmis (9Kw) täytti meidän kaikki kriteerit, joten ilomielin lähdin tekemään heidän kanssaan yhteistyötä.

Sauna on ollut joulusta lähtien ahkerassa käytössä mieheni sekä minin toimesta ja olemme olleet kiukaaseen todella tyytyväisiä. Itselläni synnytys hieman viivästytti saunan korkkaamista, mutta nyt olen minäkin päässyt tämän Löylyvalmiin pehmeisiin löylyihin. Pehmeä onkin juuri se oikea sana kuvailemaan tämän kyseisen kiukaan löylyjä ja saunan tunnelmaa. Monesti sähkösaunoja valitellaan liian kova löylyisiksi, mutta tässä ainakin tuntu on hyvin kylpylämäinen ja pehmeä. Tästä syystä kylppäriämme kutsutaan tätä nykyä nimellä “koti-spa”.

Loppuun pakko vielä mainita saunan valaistuksesta, jonka valinta oli kaikkea muuta kuin johdonmukainen. Meillä ei ollut aluksi mitään järkevää ideaa valaistukseen ja kamppailimme yhden jos toisenkin kysymyksen kanssa. Halusimmeko yhden valon lähteen vai useamman? Suoran vai epäsuoran valon? Tulisiko se katosta, seinästä vai jostain muualta? Loppujen lopuksi päätös sijoittaa valonlähde lauteen alareunaan tuli aika lennosta, mutta olen tähän ratkaisuun enemmän kuin tyytyväinen. Saunan valaistus on todella tunnelmallinen ja imarteleva. Joskus vauhdilla tehdyistä ekstempore päätöksistäkin voi näköjään tulla todella menestyksekkäitä.

XOXO
signature

What do you think?

10 Comments
 • Viivi
  January 29, 2019

  Ihana nähdä näitä talokuvia, niin kaunista. Meillä taloprojekti aluillaan, tontti ostettu. Vähän kauhulla odotan……! Mutta eiköhän oo kaiken arvosta sitten lopulta.. mua kiinnostais nähdä teidän kodariratkasuja, tää tuottaa eniten päänvaivaa että mikä järjestely ois toimivin. Pyykkiteline vaatii ehdottomasti oman suunnitellun paikkansa. Joten jos ehdit sitä jossain vaiheessa kuvailla ois super 🙂

  • Kaisa
   January 30, 2019

   Kodinhoitohuoneesta tulossa postausta kyllä 🙂 mutta mitä tulee tuohon pyykkitelineeseen niin meille ei valitettavasti jäänyt järkevää paikkaa sille. Se majailee joko kapeassa kodinhoitohuoneessa tai sitten pesuhuoneen puolella suihkujen vieressä. Onneksi valtaosan voi kuivattaa kuivarissa tai kesällä ulkona, niin telinettä ei aina tarvitse esillä pitää!

 • Elina
  January 30, 2019

  Niin ihana sauna ettei mitään järkeä! Rakastuin kyllä teidän saunaan heti ensinäkemältä! <3 Koko teidän asuntoprojektia seuraillessa täältä sinun blogistasi käsin on kyllä itsellenikin tullut pieni kutkutus mieleen, että josko sitä joskus olisi oma talo mahdollista rakentaa ja nimenomaan juuri hirsitalo. Ei sinun Kaisa tarvitse haaveilla ulkomaanmatkoista, teidän talo ja asuinpaikka on paratiisi ja niin silmiähivelevän kaunis, että pelkästään sinun blogikuvia katsellessa tulee jo niin rauhallinen ja hyvä olo. <3

  • Kaisa
   January 30, 2019

   Voi kiitos kauniista sanoista 🙂 Tämän takia on monet ulkomaanreissut pitänyt jättää välistä, mutta kyllä se on ollut sen arvoista! Arki täällä tuntuu kuin olisi upealla lomalla joka päivä.

   Jos päätätte (hirsi)taloprojektiin joskus ryhtyä ja joku askarruttaa mieltä, niin voin yrittää vastailla parhaani mukaan. Tsemppiä joka tapauksessa, talonrakennus on projekti johon kannattaa valmistautua hyvin sekä henkisesti että fyysisesti. Raskasta, mutta erittäin palkitsevaa 🙂

   Mukavaa talven jatkoa sinne! <3

 • Kaitsu
  February 11, 2019

  Häkellyttävän siisti sauna!

 • Sanni
  October 27, 2019

  Heippa! Muistatko tuon kylppärin laatan värikoodin/nimen? Aivan ihana!

  • kaisaturunen
   October 28, 2019

   Moikka! Sellaisella nimellä kuin “All over white” pitäisi löytyä ABL laatoilta 🙂 Jos mainitset, että meiltä löytyy se, niin Anu osaa varmasti auttaa!

 • Saara
  November 18, 2019

  Ihana sauna! Onko lauteet käsitelty kirkkaalla saunasupilla vai onko siinä joku sävyte? 🙂

  • kaisaturunen
   November 20, 2019

   Siinä on muistaakseni ihan ripaus valkoista 🙂

Previous
Suunnitteilla juuri nyt: kastejuhla
Sauna suoraan Pinterestistä